Priprave na tople dni: Balea vosek za depilacijoBalea vosek za depilacijo

Ocena Balea voska za depilacijo

Vreme veličastno in vztrajno napoveduje prihod pomladnega sonca, kratkih kril in sramežljivega razkazovanja gole kože. Vendar za marsikoga pomlad pomeni tudi vsakoletno iskanje najboljšega načina, kako se znebiti odvečnih dlačic in noge ohraniti čim dlje gladke in zapeljive. Meni se dozdeva, da sem mogoče našla alternativo vsakodnevnemu britju. Ki je mimogrede dostopna v vsakem dmu po precej nizki ceni.


Kaj pravi proizvajalec?

Za svilnato mehko in gladko kožo. S profesionalnim voskom za depilacijo Balea s prijetnim vonjem gozdnih sadežev boste enostavno in učinkovito odstranili nezaželene dlačice.

deklaracija na izdelku


Sestavine

Glucose, Glycerin, Citric Acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Parfum, Aqua, Propylene Glycol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 14720.

codecheck.infoEmbalaža

V kartonski škatli boste dobili 250 ml lonček z voskom, leseno lopatico, 10 trakov in natančna navodila v slovenščini, iz katerih trenutno prepisujem informacije.

Embalaža je presenetljivo dobro zasnovana. Poudarjam, da presenetljivo, ker proizvajalci pri poceni izdelkih neredko zanemarijo aspekt embalaže in razočarajo. Vendar pri Baleo so mislili na vse. Lonček je priročno širok, da lahko brez težav zajemate vosek. Med nanosom voska na kožo, proizvajalec priporoča, da lopatico očistite ob robu lončka. Rob je tako dobro oblikovan (čeprav izgleda čisto običajno), da se vosek ne razliva po zunanjem robu in ni bojazni, da boste umazali vse okoli.

Balea vosek za depilacijo

Edina stvar, ki me pri izdelku moti, so priloženi trakovi. Ne glede na to, kako previdni ste pri uporabi in ne nanašate preveč voska, že pri prvi uporabi vlakna trakov vpijejo veliko voska in ga prepustijo skozi, tako da imate stalno mastno-lepljive roke.

Vendar naj vas to ne odvrne od nakupa, kajti sama sem odkrila boljše trakove, ki to sploh niso. Uporabljam namreč Balea krpice za umivanje za enkratno uporabo z oddelka otroške nege (o njih sem pisala v članku Otroški izdelki za vašo zbirko). V paketu dobite 30 kosov krpic, ki stanejo blizu 2 €. Krpice so velike 21x25 cm, kar pomeni, da lahko iz ene dobite najmanj tri velike trakove ali jih razrežete, kakor vam odgovarja.

Ugotovila sem, da vpijejo manj voska in ga bistveno manj prepustijo skozi, zato lahko večkrat uporabim isti trak brez packanja rok. Da sploh ne omenjamo, koliko ceneje je kupovati omenjene krpice (morebiti imajo v Muellerju ali diskontnih trgovinah celo cenejše pakete) namesto trakov, namenjenih voskanju. V Muellerju sem zasledila 100 trakov za približno 7-8 €, kar je bistveno dražje kot 90 trakov, ki jih lahko naredimo iz enega paketa omenjenih krpic, za 2 €.


Vonj

Čeprav pri Balei zelo rad poudarjajo, da ima vosek "prijeten vonj gozdnih sadežev", moram reči, da sem vesela, da lažejo. Da, hladen vosek ima res nežno sadno aromo, vendar pri sami uporabi sploh ni zaznavna. Rada imam


Uporaba

Vroče voske za domačo uporabo je potrebno najprej segreti v mikrovalovki, vodni kopeli ali posebnih grelcih. Balea vosek lahko segrevate v mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli, kar je dobro opisano v navodilih. Sama sem ga segrevala v mikrovalovki in moram dodati, da se res hitro segreje, zato naj vas ne zavede, kako kratek je priporočeni čas segrevanja.

Toploto voska po segrevanju preverite z leseno lopatico, s katero dobro premešate vosek. Če moder krog na lopatici zbledi, je vosek prevroč za uporabo. Če krog ostane nespremenjen, je vosek primerno topel. Sama sem ugotovila, da dosegam najboljše rezultate, če je vosek nekoliko bolj vroč od priporočenega, vendar sama nimam zelo občutljive kože, kar se tiče vročine. Leta tuširanja z vrelo vodo imajo končno prednost, hihi.

Vosek potem z lopatico nanesete na čisto kožo v smeri rasti dlačic (na nogah praviloma od kolena navzdol), mesto prekrijete s čistim trakom, dobro pogladite, z eno roko napnete kožo in z drugo roko potegnete v nasprotni smeri rasti dlačic (na nogah praviloma navzgor, proti sebi). Ta-da, zdaj bi morali imeti čisto gladko in mehko kožo.

Uporabljen trak lahko uporabite večkrat. V mojem primeru, ko uporabljam krpice za umivanje, to pomeni, da trak uporabljam brez ponovnega nanašanja voska na kožo, kot npr. popularne trakove z nanešenim hladnim voskom. Tako ga lahko uporabim štiri- ali petkrat.

Potrebno je opozoriti, da vosek odstrani prav vse dlačice samo pri prvem nanosu voska na kožo, saj potem uporabnost istega traku pada z vsako naslednjo uporabo. Sama sem ugotovila, da mi najbolje ustreza, če vosek nanesem na spodnji del nog in tam odstranim vse dlačice, potem pa isti trak takoj uporabim na stegnih, kjer mi ni pomembno, da odstranim čisto vsako drobno in svetlo dlačico.

Poskusila sem tudi z metodo, kot jo svetujejo pri Balei, in sicer da pri uporabi istega lističa vedno znova nanesem vosek. Torej nanesem vosek, prilepim trak, potegnem, nanesem vosek, uporabim isti trak, potegnem, nanesem vosek, uporabim isti trak in tako dalje, saj razumete. Vendar mi ta način ni bil všeč, ker se je na traku kmalu nabralo preveč voska in je postalo vse skupaj preveč packasto in skrajno neučinkovito. Vosek ni odstranil vseh dlačic in poraba izdelka je bila čisto pretirana, zato sem to metodo po nekaj poskusih hitro opustila.


Učinek

Vosek res učinkovito odstrani vse dlačice, tudi tiste najtanjše in komaj opazne. Kot sem zgoraj omenila, je najenostavnejše odstranjevanje s tankim nanosom voska in svežim, neuporabljenim trakom. Takrat vosek izpuli sleherno dlačico in rezultati močno spominjajo na uporabo trakov s hladnim voskom.

Na tem mestu moram omeniti primerjavo s trakovi s hladnim voskom in toplim voskom za depilacijo. Slednji se mi zdi koži prijaznejši, ker se vosek ne prilepi tako močno na kožo. Čeprav dobro zaobjame vsako dlačico posebej in jo odstrani, se vam traku ni potrebno pri vsakem potegu spraševati, ali ste poleg dlačic odstranile še vso povrhnjico. Depilacija je zato nekoliko manj boleča, kar je nedvomno dobrodošlo.

Jaz sem vosek preizkusila na nogah, rokah in trebuhu, pri čemer se je kot usoden test izkazalo voskanje kolen. Pri uporabi trakov s hladnim voskom me je vedno zelo bolelo, najbrž zaradi dejstva, da kože na koščenih kolenih enostavno ni mogoče dobro napeti in je učinek prilepljenosti na kožo še intenzivnejši. Čeprav imam visok prag bolečine, sem dlačice na kolenih puščala preverjeni metodi britja. Tokrat pa sem poskusila s toplim voskom, dobro pogladila trak in pogumno potegnila. Dlačice sem odstranila v popolnosti brez najmanjše težave. Ni me neznansko bolelo in nisem imela nobenih znakov razdražene kože, kot prej.

Pomembno se mi zdi poudariti, da je moj podroben, vendar laični, pregled pokazal, da odstranjevanje s tem voskom dlake resnično izpuli in jih ne pretrga. Zato lahko pričakujete gladko kožo za dlje časa.

Za vse, ki nimate izkušenj z voskanjem, imam poseben nasvet. Ne pričakujte povsem gladkih nog kot po britju, ker dlake rastejo v intervalih in noben, niti najboljši in najdražji vosek ne more izpuliti dlačic, ki so šele pokukale na plan. Vendar mene to ne oti, če vem, da bom potem imela mir vsaj teden ali dva, do naslednjega voskanja.

Še nekaj besed do koži po depilaciji. Čeprav gre v mojih očeh za enkraten izdelek, se ne gre slepiti, da bo koža po puljenju njenih preljubih poganjkov izgledala svilnato in čudovito. Ne, še vedno boste kakšno uro po depilaciji videti kot oskubljene kokoši. Ampak čez noč bo rdečina povsem izginila, ne skrbite. To poudarjam zatp, da se ne spravite k prvemu voskanju pred življenjsko pomembnim zmenkom, še posebej če vas je izbranec ali izbranca povabil/-a na oddih v terme.


Odstranjevanje

Ostanke voska na koži lahko odstranite z že uporabljenimi trakovi, tako da jih ponovno prilepite na predel z ostanki voska in hitro potegnete stran, ali vosek enostavno sperete s toplo vodo, saj je izdelek topen v vodi.


Kje in koliko?

Vosek lahko kupite v vseh dm poslovalnicah za 4,95 €. Pri njih boste prav tako našli omenjene krpice za umivanje po ceni 1,95 €.

Embalaža ● ● ● ● ●
Uporaba ● ● ● ●
Učinek ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ● ●
Cena ● ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ● ●

Balea vosek za depilacijo bo odlična izbira za vse, ki iščejo učinkovito in poceni metodo odstranjevanja dlačic. Če vas ne moti nekaj packanja in dejstvo, da si boste morale vzeti čas za voskanje, sem prepričana, da ne morete zgrešiti s preizkusom tega izdelka.

Katere izdelke vi uporabljate za depilacijo? Ste poskusila z voskanjem? Imate kakšno posebno priporočilo izdelka ali celo nasvet za ostale uporabnice?


Delite z ostalimi:

12 komentarjev

Sama se še nikoli nisem depilirala s toplim voskom... Enkrat sem uporabila trake, ki imajo že gor vosek in bolečina je kar huda. :D Imam pa na srečo blond oz. zelo svetle dlake, tako da so praktično neopazne, četudi sem 'poraščena'... ta poraščenost je pa tudi precej mila, tako da sem ena izmed srečnic, kar se tega tiče.

Vseeno pa me zanima tale izdelek in mislim, da ga bom v bližnji prihodnosti sprobala. :D

Hvala za idejo.
Meni britje nog večkrat na teden ne diši preveč, zato sem preizkusila že vse mogoče.
Všeč so mi trakovi s hladnim voskom, ker so enostavni, učinkoviti in preprosti za uporabo. Verjetno je občutek odvisen od posameznika, mene ne boli.
Absolutna prednost voskanja pa je več tednov brez dlačic.

Maja, vem, da ni olikano, ampak moram javno izraziti zavist. :D

Veronika, strinjam se, tudi mene prepriča večtedenski oddih od depilacije in britja.

Danes sem kupila ta balein vosek samo zaradi tega ker sem prej prebrala ta post. Naj napišem samo to: srečna, gladka, hvaležna! Odličen blog, super objave! Hvala Krvava Meri, sigurno se še beremo! lahko noč

Najlepša hvala, to je nedvomno razlog, zakaj tako rada pišem hvalospeve dobrim izdelkom. :)

Ok, za ta prispevek sem ti pa resnično hvaležna. Nikoli ne bi sama pomislila na nakup te zadeve, ker sem bolj skeptik ko ne pri voskih in poceni izdelkih, ampak ravno nekaj takšnega iščem že lep čas. Kupovala sem trakove s hladnim voskom, doma imam celo mašinico, ki greje ta vosek, pa depilacijske kreme in ne vem kaj še vse ... na koncu se zmeraj vrnem k britju, ki ga prisrčno sovražim. In ker se brijem čez celo leto, si lahko predstavljaš, kako mučno je to Sizifovo delo. Vosek se mi je zmeraj zdel najbolj učinkovit, vendar so kozmetičarke res predrage, pa nazadnje sem se vrnila domov z res slabim rezultatom, tako da me je tudi obisk čisto minil. Baleo pa gotovo preizkusim! Enkrat, ko bom velika in bogata pa upam na laser. ;)

Hvala. Jutri grem v DM po ta vosek, ker si me prepričala!

Ulmiel, neskončno ti hvala za tako čudovite komentarje, srčno upam, da si bila zadovoljna z voskom, če si se odločila za nakup. :)

Irena, držim pesti, da ti bo ustrezal. Hvala ti, da si se oglasila. :)

Zdravo.

Sem prebrala objavo in se odpravila v DM. Vosek je v "akciji" in stane 3,49 €, krpice zgolj 1,09 € (upam, da imam prave).
Še nikoli se nisem depilirala doma zato me zanima ali drži, da morajo biti dlake na nogah dolge približno 0,5 cm? Kako je z najbolj primerno dolžino dlak na moškem hrbtu? Prav tako me zanima kako je z večkratnim pogrevanjem voska v mikrovalovki? Bi ga to lahko kakorkoli ˝pokvarilo"?

Hvala in lp,
Urška

Živjo, Urška. Jaz sem voskala nekoliko daljše dlačice in je šlo odlično, tako da nimam izkusenj z 0,5 cm. Na moškem hrbtu so najbrž same po sebi daljše dlake in bo šlo brez težav. Moram pa poudariti, da je vosek bolje nekoliko preveč segreti kot manj (jaz ga segrejem toliko, da me pri uporabi ne opeče, vendar je res zelo vroč), tako najbolje deluje.
Večkratno segrevanje mu ne bo škodilo, jaz nisem opazila nobene razlike, čeprav je bil moj lonček segret vsaj 7x.

Veliko uspehov pri uporabi. Srečno! :)

Jaz sem, kar se tiče bolečine, kar "reva", tako da mi do zdaj na kraj pameti ni prišlo, da bi vosek kadarkoli uporabila:-) Po tej objavi pa sem se vseeno odločila, da poskusim. Sicer mi je do zdaj uspelo zdepilirati le eno nogo, drugo sem zaradi pomanjkanja časa (ja, za prvič je kar zamudno:-) in bolečine premaknila na drugič.

Moja opažanja: sem zelo zadovoljna. Sicer res ni pobralo vseh dlačic, ampak rezultat je vseeno super. Tudi jaz imam srečo in vse skupaj ni nič za depilirati, samo po nogah, pa še to vse skupaj zelo malo.

Je pa vosek res fajn "preveč" segreti, zato da se ne zgodi tako kot meni- ker je bil vosek pregost/ premalo segret, se mi je lopatka zlomila :-D

Sem pa tudi jaz kupila krpice za otroke, stanejo 1,09 eur, te so prave. Edini minus- če se krpica preveč napoji z voskom, se lahko strga. Se je moji mami dvakrat to zgodilo- ko je potegnila, je v roku ostal 2 centimetrski košček, ki se je odtrgal.

Skratka, Meri, najlepša hvala za ta prispevek, zelo dobro napisan! Sem se končno opogumila za ta korak in sem zelo zadovoljna (kljub "dogodivščinam"med depilacijo :-D)

Iza, z vsemi dogodivščinami je zabavnejše, kajne? Tudi jaz sem imela takšne težave, ampak iz njih se največ naučiš in z vsako naslednjo uporabo bo lažje. Meni sedaj na nogah pobere čisto vsako dlačico in ne porabim pol dneva za to, hihihi. :)
Hvala za tvoje mnenje in seveda pohvalo, veliko mi pomeni. ;)

Objava komentarja