Kako brezhibno nanesti rdečilo?Kako brezhibno nanesti rdečilo?

Vodič za brezhiben nanos blusha, vir fotografije

Pregleden vodič po petih korakih, ki vam bodo vedno zagotovili popoln in brezhiben nanos rdečila. Primeren je tudi za popolne začetnice.


Glede na to, da se je objava o izbiri popolnega rdečila hitro uvrstila med najbolj brane objave na blogu, lahko sklepam, da so mejkap zagate, vezane na rdečila, precej razširjene. Zato sem se danes lotila teme, ki se ponavadi pojavi takoj po nakupu prvega rdečila. Kako ga nanesti?

Vodič je sestavljen iz petih korakov, med katerimi lahko katerega izpustite (naj to ne bo tisti korak, v katerem naj bi s čopičem zajeli nekaj rdečila). Vendar če boste sledile prav vsem korakom, boste zagotovo nanesle rdečilo kot profesionalke. Vaša lica bodo lepo poudarjena, vendar nikjer ne bo videti robov ali neenakomernega nanosa.

Vzemite svoje najljubše rdečilo in se lotite! Ko opravite vse korake in vidite, kako enostavno je, ne boste nikoli več imeli težav z nanosom rdečil.

1. Priprava podlage

Ko nanesete kremo za obraz ali tekoči puder, bosta ne glede na finiš in teksturo pustila nekoliko vlažen in lepljiv film na koži. To je lahko prva ovira pri nanosu rdečil. Če takoj nanesete rdečilo, se bo ob prvem stiku čopiča rdečilo "zalepilo" na kožo in vsako blendanje je skoraj nemogoče.

Zato je zelo pomembno, da najprej na lica (ali cel obraz, če imate mastno kožo ali želite mat finiš) nanesete puder v prahu, kar bo ustvarilo primerno podlago za rdečila v kamnu ali prahu. Če se odločite za kremna ali tekoča rdečila, ta korak obvezno izpustite.

2. Priprava čopiča

Pri pisanju raznih vodičev, ki naj bi koristili široki populaciji, je najlažje, če si predstavljate tipično bralko. Ker sem sama želela ustvariti vodič, ki bo koristil tudi osebam, ki se prvič srečujejo z nanosom rdečila, sem si pri vsakem koraku predstavljala, da postopek nanosa opisujem popolni začetnici, ki se nevarno poigrava z najbolj pigmentiranim in kričeče roza rdečilom. Pri takemu rdečilu je vidna prav vsaka napaka, zato so nekateri koraki ustvarjeni prav za primere, ko se želite izogniti vsem nevarnostim in rdečilo nanesti čim lepše.

In ta korak je točno tak.

Ko imate opravka z zelo pigmentiranimi rdečili v živih barvah, čopič za rdečilo najprej pomočite v transparenten puder. Ta bo ustvaril zaščitni sloj, da se rdečilo ne bo preveč oprijelo ščetin čopiča.

3. Stik čopiča z rdečilom

Na prvi pogled je zajemanje rdečila s čopičem najbolj samoumeven korak, kajne? Vendar moje izkušnje so me naučile ravno nasprotno.

Pri večini izdelkov bo dovolj, če se s ščetinami čopiča zgolj narahlo dotaknete površine rdečila. Kot bi ga potapkale. Ker pa so nekateri blushi zelo slabo pigmentirani (žal nimamo prepovedi prodaje takšnih, še posebej po božjastnih cenah), ne boste ničesar dosegli s tapkanjem, zato s čopičem nekajkrat narahlo zaokrožite po površini izdelka.

4. Odstraniti višek izdelka s čopiča

Kljub pazljivosti pri prejšnjem koraku se lahko zgodi, da ste zajeli nekoliko preveč rdečila. Takrat je najbolje, da na mizico položite čist papirnati robček in s čopičem nekajkrat zaokrožite po njem.

Ta korak ima dve prednosti. Odstrani višek izdelka s ščetin čopiča in tisto malo rdečila, ki ga potrebujemo, enakomerno razporedi po čopiču. Namesto robčka lahko uporabite zadnjo stran dlani, vendar je ne pozabite obrisati pred odhodom od doma.

Kam nanesti rdečilo?

Ker je področje nanosa rdečila odvisno od oblike obraza in želenega končnega videza, kar predstavlja poglavje zase, se bom tukaj držala univerzalnega pravila za nanos rdečila.

Rdečilo bo najbolj koncentrirano na mestu, kjer se najprej s čopičem dotaknete obraza. Zato je ključno, da najprej locirate to področje.

Po mojih izkušnjah vsem tipom obrazov pristaja, če se držijo naslednjega. S prstom se dotaknite zunanjega kotička očesa in se premaknite po obrazu navzdol, kjer boste natipali lično kost. To je mesto, kjer naj bi bilo rdečilo najbolj koncentrirano, zato si zapomnite to področje.

5. Nanos rdečila na lica (končno, ne?)

Prišli smo do zadnjega in najpomembnejšega koraka. Ko imate na čopiču minimalno količino rdečila, ki ga potrebujete, in določeno področje, kjer želite nanesti rdečilo, lahko nadaljujete.

Najprej s čopičem natapkajte rdečilo na lica oz. predel, ki ste ga določili v predhodnem koraku. Ko boste tu videli prve sledi rdečila na koži, začnite blendati navzven. To boste storili tako, da s krožnimi gibi sledite namišljeni črti od lica proti ušesu. Ko ste zadovoljni z izgledom, lahko končate.

6. Premočno naneseno rdečilo. Kaj zdaj?

Čeprav lahko izgleda smešno in celo strašno, je to napaka, ki se lahko zgodi prav vsakemu. Zato je tolažilno, da se jo da enostavno popraviti.

S čistim čopičem za puder v prahu zajemite nekoliko transparentnega pudra in s krožnimi gibi zabrišite rdečilo, kjer ga je preveč. To je lahko cel nanos rdečila ali samo preostri robovi. Transparentni puder tukaj deluje kot orodje "blur" v programih za urejanje fotografij. Zabriše in popravi vse, s čimer nismo zadovoljni pri nanosu.


Upam, da bo vodič v pomoč vsem začetnicam, ki iščete spodbudo in natančna navodila, kako zaplavati v svetu rdečil. Če imate še kakšno vprašanje, se le oglasite v komentarjih in skupaj bomo poiskali rešitev.

Imate tudi vi kakšen nasvet? Vesela bom prav vsakega prispevka, ki bi dodatno koristil začetnicam na področju nanosa rdečil.


Delite z ostalimi:


26 komentarjev

Super objava, še več takšnih :)
Sama si tako ne rada nanašam rdečilo. Res redko, ker se mi zdi, da si ga nikakor ne znam nanesti "pravilno". Imam namreč bolj mali obraz, ter takšen, ki mu nikakor ne pristaja preveč mejkapa :D moram res zelo paziti. Pač težko je za nekoga, ki je obseden z mejkapom :D

Super in koristna objava :) Jaz še vedno uporabim mami za zadnje preverjanje, preden grem ven iz hiše :)

Ravnokar sem kupila svoje prvo rdečilo (še enkrat hvala za svetovanje, brez tebe bi bila popolnoma izgubljena *blush), zato je ta zapis prišel ravno ob pravem času. :) Super napisano, povsem jasno in pregledno. Hvala :*

Super post. Pri meni je tudi en čas trajalo, da sem se naučila nanašati rdečilo na obraz, ampak zdaj kar gre, čeprav znam včasih še tudi kaj zafrkniti.
Me pa zanima, kateri čopič iz naših drogerij bi priporočila za nanos rdečila. Žal nimam šanse naročati preko interneta, tako da moram poiskati neko verzijo doma. Trenutno uporabljam Essencovega, ampak mi ni najbolj všeč.

Fantastičen post, moj blusher guru!! V bistvu ugotavljam, da malce prenizko nanašam blush, pri Lisi se mi zmeraj zdi, da nanese malce nižje glavni del rdečila, očitno sem nekaj zamutila. Zagotovo grem čez vse korake jutri. :)

Midve sva pa res nekako miselno povezani, ravno včeraj zvečer sem si delala zapiske kaj bi povedala o nanašanju rdečila :). Super in zelo podrobno napisano ;).

Najlepša hvala za tako lepe odzive. ;)

Zala, najbrž imamo vse mejkap ljubiteljice kakšno tako situacijo. Jaz npr. nosim očala in kakršen koli mejkap ustvarim, ga je bolj malo videti. Ampak zato ljubim rdečila, da tam pokompenziram. :D

Ina, tudi jaz sem jo včasih. Ampak zdaj sem tako pogumna, da se mami hitro zdi preveč. :D

Taya, meni je dober Ebelin za rdečilo (prirezan je). Sicer najpogosteje uporabljam Essence iz ene LE, tisti iz redne prodaje pa je res bolj bogi.

Ulmiel, mogoče se ti tako zdi, ker ima Lisa malenkost podolgovat obraz in ji res bolj pristaja, če ga nanese pikico nižje. :)

Erika, heh, očitno je res nekaj na tem. :D Pa hvala za pohvalo.

Super objava, jaz imam vedno težave kam točno nanesti rdečilo :D Si bom zapomnila tole z ličnico :D

Odlična objava! :D
Meni včasih super uspe nanesti rdečilo, včasih pa čisto zgrešim - kot da mi "zmanjka" prostora in se naenkrat znajdem čisto nekje pri nosu ali na drugem delu obraza. XD Ampak vaja dela mojstra, kajne. :) Vseeno pa najraje nanašam mousse rdečila, se mi zdi nekako najenostavnejše. :)

Fajn nasvet, kako poiskati ličnico, jaz se vedno lovim, kako bi najlažje to razložila!
Dodala bi edino, da rdečilo ne sme biti enako koncentrirano proti lasišču, kot je na ličnici. Se mi zdi pomembno izpostaviti, ker zadnje čase videvam vedno več nasilno nanešenih rdečih črt po obrazih :S

Super post , kot vedno.
Jaz bi mogoče samo omenila, da me vedno zmede beseda rdečilo. Ker najprej pomislim na šminko. Ima še katera te težave?

Hvala za odgovor. Sem že gledala Ebelinovega tudi, ampak nisem upala kupiti, ker nisem veela, kakšna bo kvaliteta. Zdaj pa bo ziher moj. :)

Super prispevek, zelo detajliran in perfekten za začetnike. Kjub pozavanju vseh teh korakov pa pri meni ostaja problem, da še nisem našla THE blush-a zame. V tem mesecu načrtujem nakup pri Elf-u, najbrž nimaš kakšenga konkretnega priporočila za izrazito roza podton? "/ Nagibam se bolj k rdečim/berry odtenkom, ne roza...

Ana, upam, da ti bo tudi v praksi všeč. :)

Mateji, jaz nimam nobenega [mus] rdečila, bom morala enkrat poskusiti. :)

Cheeks, ja, točno to sem želela nekako vključiti v pojasnitev, ampak mi ni uspelo ubesediti. :D

Katkoc, neeee, zdaj bom to besedo težko uporabljala, ker bom tudi jaz mislila na šminke. :D

Taya, res je všečen. Umetne ščetine, zelo mehek in prava velikost.

Nuša, brskam, ampak pri ELF ne najdem nobenega odtenka, ki bi bil točno takšen. Najbolj berry mi izgleda "Flushed" (navadna linija), ampak je bistveno bolj roza kot rdeč. :/
Zakaj pa nočeš roza, če lahko vprašam? :)

No, saj ne da *nočem* roza, ampak sem že tako cela roza (npr. če se postavim zraven "rumenokožke" je res zelo očitno) pa nasploh nisem največja ljubiteljca rožnate.
Flushed se mi dopade, naletela sem pa še na Berry Merry (studio linija), ampak ne morem ugotoviti podtona na swatchih...

Odličen prispevek! Meri, še več prispevkov z navodili za nanos tega in onega ličila. So nadvse uporabni. Sama sem mislila, da znam, pa se mi je takoj ustavilo že pri 1.koraku :-) Vidim, da sem ga kdaj že pri pripravi podlage polomila :-)

P.S.: Baje je tudi Ecotoolsov čopič za rdečilo dober, a ni?

Nuša, sem gledala tudi Berry Merry, ampak enako kot ti nisem uspela določiti podtona. Nekje izgleda čisto berrry, drugje bolj rjavo-rdeč. -.-

Iza, hvala ti. Ja, slišala sem pohvale za EcoTools čopiče za obraz (puder v prahu, bronzer, blush), ampak nimam pa nobenega, da bi lahko potrdila. :)

ej, men pa ful pomaga tvoj nasvet o nanašanju blusha bolj proti sredini obraza (ker mam ozek obraz). samo pri blendanju sem prelena :D maš kakšen dober veganski čopič za priporočit?

Super post! Tole s transparentnim pudrom nisem še nikoli slišala, tako da najlepša hvala. :)

Meri, je morda Ebelinov čopič za blush skrit pod kakšnim drugim imenom? Že odkar sem prebrala komentar da je dober, ga lovim v več DMih, pa ga nikjer nimajo. :S Takega večjega imajo zgolj Puderpinsel, se pravi za puder, ampak se mi ne zdi logično, da ne bi bil tudi za blush posebej poimenovan. :S Morda so ga pa umaknili, Ebelinovi čopiči so bili videti nekam izropani v vseh 5 dmih kjer sem iskala ...

Meri, še ena v nizu super objav:)
Za mene, ki sem rahlo slepa včasih bi bilo edino treba poboldat in podčrtat kje je pravilna 'lokacija' rdečila na licih:) Nasplošno mislim, da bi si tvoji bistveni nauki vedno zaslužili boldanje.
Jaz sem ZELO ZA če se odločiš narediti še eno objavo o senčenju obraza ampak ok, pridem nazaj tudi če je ne bo;) lol:D

Ful lep članek, zelo je pomagal:)

-Teja

www.soulfishingblog.blogspot.com

Meri, pogrešam tvoje objave ... upam, da te kmalu spet kaj berem.

Se strinjam z Marijano! Upam, da si dobro! Resno se spravljam k depottanju mono senčk in spravljanju v eno paleto in sem se najprej spomnila na tvoj blog za nasvete, kako to storiti, tako da grem pobrskati, če se kje skriva prispevek ali nasvet o tem. :)

Avtor je odstranil ta komentar.

Super blogec, fantastični prispevki:)!!

pozdravček od ex sošolke s faksa!

Objava komentarja