Čopič Real Techniques Shading Brush + primerjava z MAC 239Čopič Real Techniques Shading Brush + primerjava z MAC 239

Ocena čopiča Real Techniques Shading Brush + primerjava z MAC 239

Iskanje kvalitetnega čopiča za osnovni nanos senčil utegne biti težko delo. Mnoge znamke jih proizvajajo, vendar redkokateri doseže visoke standarde enostavnega nanosa senčil na oči. In Shading Brush znamke Real Techniques jih.


Kaj pravi proizvajalec?

From subtle to dramatic, this brush is ideal for creating flawless high-definition results:
look pixel-perfect even in harsh light
ultra-plush, synthetic taklon bristles are hand-cut and 100% cruelty-free
extended aluminum handle is light and easy to use

realtechniques.com


Ščetine

Čopič je narejen iz mehkih in gostih umetnih, taklon ščetin. To bo razveselilo vegane, saj je tako čopič prijazen živalim.

Ščetine čopiča so rahlo sploščene in ovalno oblikovane, zato se čopič popolno prilega krivuljam in kotičkom oči. Ščetine so dokaj kratke, kar pomeni, da čopič ohranja svojo obliko tudi pri močnejšem nanosu ali blendanju senčil.

Ročaj

Čopič ima znameniti vijoličasti aluminijasti ročaj s črnim koncem, ki je prevlečen z gumo. Čopič je zelo lahek, kar pomeni, da ne bo pretirano otežil vaše prtljage pri potovanjih, vendar hkrati pomeni, da nekoliko beži iz rok. Sama sem vajena težjih čopičev z lesenimi ali plastičnimi ročaji, zato mi je lahkost Real Techniques čopiča malo nenavadna. Ampak to ni nikakor slaba lastnost sama po sebi, jaz se moram samo navaditi.


Namen in uporaba

Klasična oblika čopiča izdaja njegovo primarno uporabo, kar je osnovni nanos senčil na veko. Ker kovinski tulec pri vrhu ni močno stisnjen in ščetine niso zelo sploščene, lahko čopič uporabite tudi za blendanje in nanos senčil na notranje kotičke oči. Sama sem ga preizkusila tudi za nanos težkih in prekrivnih korektorjev, pri čemer se je zelo dobro odrezal. Za nanos pod očmi je malenkost premajhen in je potrebno nekoliko več dela, ampak za nanos korektorja na posamezne nepravilnosti in okrog nosu je odličen.


Čiščenje

Če boste čopič uporabljali za senčila in pudre v prahu, bo dovolj že »suho« čiščenje s čistili za čopiče. Po uporabi težkih, kremnih korektorjev pa se boste morali poslužiti klasičnega umivanja s šamponom in vodo. Vendar pri nobeni metodi čiščenja ni bilo večjih težav in čopič je bil hitro povsem čist. Zaradi sintetičnih ščetin in majhnosti čopiča se ta zelo hitro posuši in ohrani svojo obliko.


Kje in koliko?

Real Techniques je britanska znamka in povsem pričakovano lahko čopiče najdete v britanskih spletnih trgovinah, vendar so cene dokaj visoke, zato sem jaz svoj čopič kupila na iHerb, kjer sem odštela $5.99. Kako pri nakupu koristiti popust v višini $5.00, si oglejte v moji oceni trgovine iHerb.


Čopič ● ● ● ● ●
Ščetine ● ● ● ● ●
Ročaj ● ● ● ●
Čiščenje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ●
Cena ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ● ●

Real Techniques Shading Brush popolnoma zadovoljuje visoke standarde pri izbiri čopičev za nanos senčil. Je mehak, vendar ohranja svojo obliko, kar omogoča natančen nanos. Všeč mi je tudi široka uporabnost čopiča, ki mu je zagotovila posebno mesto med mojimi favoriti.


Primerjava Real Techniques Shading Brush vs. MAC 239


Čopič Real Techniques Shading Brush + primerjava z MAC 239

Levo Real Techniques Shading Brush, desno MAC 239

Čopič Real Techniques Shading Brush + primerjava z MAC 239

Levo Real Techniques Shading Brush, desno MAC 239


Čopiča si delita primarni namen, ki je vsekakor nanos senčil na veko, vendar med njima obstajajo precejšnje razlike.


Najbolj očitna razlika so ščetine. MAC čopič ima naravne ščetine iz kozje dlake, medtem ko se Real Techniques čopič ponaša z živalim prijaznimi, taklon ščetinami. Čopiča se razlikujeta tudi po obliki ščetin. Pri MAC čopiču so ščetine oblikovane v oglat oval in pri Real Techniques čopiču so ščetine oblikovane v nekoliko ožji oval. Zato je slednji primeren tudi za ljudi z majhnimi očmi ali za nanos na težje dostopne predele oči.

MAC 239 ima lesen in daljši ročaj, zaradi česar je nekoliko težji od Real Techniques čopiča. To seveda ne vpliva na kakovost čopiča, ampak mogoče bolj odraža vaše navade pri uporabi čopičev.


Čopiča se razlikujeta tudi v ceni. MAC 239 stane $25.00, medtem ko je čopič Real Techniques s ceno $5.99 bistveno cenejši.


Sklep

Zame sta oba čopiča nepogrešljiva v zbirki. MAC 239 za močnejši nanos senčil pri kompleksnejših ličenjih, ker zahteva uporabo drugih čopičev za blendanje. In Real Techniques Shading Brush za enostavnejše videze, ker lahko z enim čopičem hitro nanesem in blendam vsa senčila.


Imate kakšen Real Techniques čopič? Vam je všeč in bi nakup ponovili?

Jaz imam tega, vendar si resno ogledujem še Setting Brush, ki je že gostoval na blogu, in sicer na jesenskem seznamu želja.


Objava vsebuje partnerske ali affiliate povezave, s katerimi dobim provizijo (med 1 in 4 % vrednosti nakupa), če kliknete na njih IN opravite nakup. Provizijo zagotavlja spletna stran, do katere vodi povezava. Vi ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov. V mnogih primerih boste imeli celo dodatne ugodnosti ali popuste. Z nakupom na partnerskih ali affiliate straneh podpirate blog MEJKAP.si.


Delite z ostalimi:


9 komentarjev

Trenutno sem v obdobju, ko čopičev ne uporabljam veliko. Ampak, če bi katere kupovala, bi sigurno te. Tudi ostali mi zgledajo zanimiv. IHeeerb :)

Ja, tudi meni se zdi, da imajo pri RT zelo kvaliteten nabor čopičev. Zgolj par je brezveznih, ampak še ti so večinoma v setih. :)

Hvala za komentar, Katko. :*

...še 4 mesece... :D
Od RT mi itak vse imela <3 Zahvaljujoč tvoji objavi vem, kje začeti. Hvala!

Whoa, zelo ugodna cena!! V bistvu mi takih čopičev najbolj primanjkuje v zbirki, za nanos senčk, tako da gre defintivino na seznam. :)

Uh, tele čopiče (ja, vse) si že tako dolgo želim. Do sedaj nisem še niti enega negativnega komentarja zasledila.

Uuu. Sedaj vem, kje jih lahko kupim!! Že predolgo si želim RT čopiče, sedaj si bom uresničila željo :)
Hvala za super informativen in uporaben post <3

Jaz že nestrpno pričakujem moj odhod v London tudi zaradi RT čopičev. Verjetno si bom kar vse nabavila. :D

Ah ja, RT čopiči.. Kar vse bi imela :) Super ocena, hvala!

Jaz ravno čakam Real Tehniques čopiče iz iHerba :D. Sem pa naročila le tiste za obraz, ker te za oči nimajo tako dobrih ocen. Komi čakam, da si naredim dovolj veliko zalogo čopičev, da jih bom lahko primerjala med seboj in potem ocenjevala. Za 1x imam nekaj MAC in pa set Bdellium tools čopičev, kar še zdaleč ni dovolj :P. Rabim še več MAC in pa Sigma čopiče, pa seveda tale, potem pa ocenjevanjeeee :D. Muahaha kako bom stroga :D

Objavite komentar