Garnier BB krema za mastno kožo + primerjava z Missha BB kremoGarnier BB krema za mastno kožo

Ocena Garnier BB kreme za mešano in mastno kožo, odtenek Light

Dobre ocene so me prepričale v nakup Garnier BB kreme za mešano in mastno kožo, ki sem jo testirala dober mesec. Vas zanimajo moje ugotovitve?


Kaj pravi proizvajalec?

Designed for oily to combination skin, our NEW BB Cream Oil Free is the daily all-in-one solution that controls shine, minimizes pores, moisturises, unifies, protects and covers your imperfections leaving you with instantly flawless matte skin.

BB Cream delivers a hybrid formula that combines long-lasting 24hr hydrating care with a light touch of make-up for instantly flawless, matte skin.

garnier.com.au


Embalaža

Krema je zapakirana v ozki, podolgovati plastični tubici z okroglim pokrovom na navoj. Kljub temu, da dobite pošteno količino izdelka (40 ml), se mi zdi, da so proizvajalci uspešno oblikovali embalažo, ki zavzame zelo malo prostora. Zato vas bo zlahka spremljala tudi na poti ali vsakodnevno v torbici, če boste želeli popraviti nanos.

Tubica ima zelo majhno odprtino za doziranje, kar je ogromen plus pri izdelku, ki je tako tekoč. Tako lahko natančno dozirate, koliko kreme potrebujete.

Garnier BB krema za mastno kožo

Sicer je embalaža povprečnega izgleda. Je perlasto bež, ima zelene in modre poudarke, ki so značilni za Garnier. Ni grda, vendar hkrati ne predstavlja nekega dizajnerskega presežka. Ključno je, da odlično opravlja svojo nalogo shranjevanja in doziranja BB kreme.


Odtenki

Garnier BB krema za mešano in mastno kožo obstaja v dveh odtenkih, Light in Medium. Žal sta oba odtenka precej temna. Tako je svetlejši odtenek Light je primeren za srednje svetle do srednje temne polti, medtem ko je Medium primeren za temnejše polti. Osebe z zelo svetlo in svetlo poltjo bodo morale poseči po katerem drugem izdelku ali BB kremo posvetliti z drugimi izdelki.

Garnier BB krema za mastno kožo

Odtenek Light je nevtralen, srednje temen odtenek. Ker ne gre za popolnoma prekriven izdelek, ga lahko uporabljajo tudi osebe s toplim ali hladnim podtonom. Jaz imam izrazit olivni podton, a se mi zdi, da se krema dobro zlije s poltjo.

Tekstura

Pri prvi uporabi Garnier BB kreme me je zelo presenetila njena tekstura. Vajena sem težjih in gostejših azijskih BB krem, zato nisem pričakovala tako tekočega in vodenega izdelka. Krema se dobesedno razliva, če jo najprej nanesete na dlan, zato bodite zelo pazljivi pri prvi uporabi.

Nanos

Ker je Garnier BB krema tako tekoča, je nisem niti poskušala nanesti s čopiči ali gobicami. Predvidevam, da bi šlo ogromno izdelka v nič, ker bi ga popili pripomočki. Vendar to ni problem, ker je nanos s prsti zelo enostaven.

Kremo lahko enostavno razporedite po obrazu in razmažete. Ker se zelo hitro suši, vam priporočam, da jo nanašate na vsak del obraza posebej. Sicer boste imeli precej težav z vtiranjem v kožo.

Z enim slojem Garnier BB kreme boste dosegli šibko prekrivnost, ki bo izenačila ten in rahlo zabrisala nepravilnosti na koži. Če želite, lahko nanos brez težav ponovite. Vendar izrazitejših nepravilnosti sama krema ne bo prekrila. Rajši posezite po dobrem korektorju ali kapljici prekrivnega tekočega pudra.

Tekstura in slaba prekrivnost pravzaprav dokazujeta, da ne gre za standardno, azijsko BB kremo. Izdelek sodi bolj med tonirane kreme, vendar to ne pomeni, da je slab. Morate zgolj vedeti, kaj lahko pričakujete od njega.

Edina težava, ki mi jo ta izdelek povzroča, je poudarjanje vsakega izsušenega delčka kože. Če koža ni dobro nahranjena in navlažena, bo BB krema poudarila vsako luskico, za katero sploh niste vedeli, da obstaja. Zato vam svetujem, da pred uporabo poskrbite za optimalno nego kože in po potrebi naredite piling.

Obstojnost

Krema je namenjena mešani do mastni koži, kar pravzaprav pomeni dve obljubi. (1) Mat finiš in (2) daljšo obstojnost. Krema ima po nanosu naraven mat finiš, ki ga lahko še poudarite z uporabo matirnih pudrov v kamnu ali prahu. Ob takšni uporabi bo krema ostala mat kar nekaj ur. Jaz se tako začnem znatno svetiti čez približno 5-6 ur, kar je zame povsem sprejemljivo.

Obstojnost same kreme je solidna. Če močneje podrgnete po obrazu, bo nekaj izdelka ostalo na prstih, sicer transfer ni prehud.

Odstranjevanje

BB kremo boste zlahka odstranili tudi s šibkejšimi odstranjevalci ličil ali celo z gelom za umivanje obraza.

Kje in koliko?

Garnier BB kremo boste našli v vseh domačih drogerijah. Stane približno 6-8 evrov, odvisno od trgovine in morebitne akcije. Pri nakupu pazite, da vzamete želeno različico, saj Garnier proizvaja še običajno in anti-aging BB kremo.

Embalaža ● ● ● ● ●
Odtenki ● ● ●
Tekstura ● ● ● ●
Nanos ● ● ● ●
Obstojnost ● ● ● ●
Odstranjevanje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ● ●
Cena ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ●

Garnier BB krema za mešano in mastno kožo bo izvrstna izbira za vse, ki iščejo lahek izdelek za enostavno vsakodnevno uporabo. Zaradi slabšega prekrivanja in mat finiša jo posebej priporočam osebam, ki nimajo večjih težav in želijo zgolj izenačitev tena. Kot taka bo odlična tudi za najstniško kožo.


Garnier BB krema za mastno kožo

Od leve proti desni: Garnier Light in Missha 23


Primerjava: Garnier BB krema za mastno kožo vs. Missha Perfect Cover BB krema


Kot sem že omenila, Garnier BB krema nikakor ni podobna tipičnim, azijskim BB kremam. Zato so razlike med njo in Missha BB kremo precej očitne.

Missha je zelo kremasta, gosta in izjemno prekrivna. Garnier BB krema je zelo tekoča, vodena in slabo prekrivna.

Vendar Garnier krema na drugi strani nudi mat finiš in obstojnost brez sijaja, medtem ko ima Missha naravnejši finiš, ki se na mastni koži kmalu spremeni v neželeni, mastni sijaj.

Missha je pri uporabi nekoliko bolj odpustljiva, saj kopica silikonov med sestavinami zakrije vse luskice in druge nepravilnosti na koži. Garnier krema jih žal še poudari.

Sklep

Čeprav sta si BB kremi zelo podobni v skromnosti ponujenih odtenkov, odlični embalaži in ugodni ceni, moram reči, da sem pri primerjavi dobila občutek, da primerjam izdelka iz dveh povsem različnih kategorij. Missha je s svojo dobro prekrivnostjo in bogatejšo teksturo bolj podobna tekočim pudrom, medtem ko bi Garnier BB kremo zlahka uvrstila med množico drugih toniranih krem, ki niso tako redke na našem trgu.


Ste že preizkusili katero izmed zahodnih BB krem? So vam všeč? Bi nakup ponovili?

Jaz z veseljem uporabljam Garnier BB kremo, ko imam dneve dobre kože. Čeprav ne gre za idealno zastopnico klasičnih BB krem, se mi zdi, da je Garnier ustvaril odličen izdelek.


Delite z ostalimi:


14 komentarjev

Uporabljam Missho BB kremo in La Roche Posay BB kremo. Razlika med njima je očitna in natančno taka, kot si ti opisala razliko med Missho in Garnier BB kremo. Zelo dober opis, mimogrede :-)

Super recenzija in primerjava. Jaz sem se odločila, da se bom Garnierjevi izognila, sploh ker je namenjena mastni koži, jaz pa imam normalno. Na koncu sem si kupila Deborah BB kremo in sem zadovoljna z njo - lepo mi izenači ten, je kar obstojna in tudi dovolj prekrivna. Rada bi pa preizkusila še Niveino, glede na recenzije je baje tudi zelo dobra. Mi je pa pri Deborah kremi všeč, da obstaja 5 različnih odtenkov, tako da zagotovo vsaka najde primeren odtenek zase.

Super primerjava :)
Na sliki se mi zdi, da je Garnier bolj rumena kot Missha. Je?

Si me izgubila, ko si napisala, da poudari luske :D Dokler ne najdem hranilne kreme, ki mi ne bo mašila por, se ne bom spuščala v te vode. Itak sem pa že rekla, da ne-azijskih krem sploh ne bom kupovala. (čeprav me mika Deborah)

Meni presenetljivo ne poudari luskic, vsaj poleti nisem tega opazila. Je pa res, da imam zelo mastno kožo.

Zanimivo, tvoja krema ima drugačno embalažo (moja ima odprtino kot npr. ELF Shimmering Facial Whip).

Odličen prispevek. Točno tako Garnierjevo BB-kremo doživljam tudi jaz. Povrhu mi gre zelo na živce tudi srebrn rob na zamašku, ki začne čez čas puščati srebrne delce na rokah - in posledično tudi na obrazu. Tudi vonj je "ubijalski". Zelo verjetno je ne bom več uporabljala.

Najlepša hvala vsem za komentarje in obisk. :)

Iza, mene je zelo mikala LRP BB krema (še posebej po objavi na Lipglossiping), ker sem pričakovala, da je bolj kremasta, kot so originalne BB kreme. Ampak očitno jo lahko kar preskočim. :)

Taya, super, da si zadovoljna z Deborah. :) Jaz si jo bom morala še pobližje ogledati. Ocene so zaenkrat zelo obetavne.

Katkoc, ja, izgleda daleč bolj rumena, ker nima tega sivkastega pridiha. Ampak v primerjavi s kakšnimi rumenimi pudri izgleda dokaj nevtralno. :)

Nuša, če (pardon, ko) najdeš tako kremo, prosim, sporoči še meni. Jaz sem čisto izgubljena, ker ne vem, kaj naj kupim. :(

Cheeks, mogoče je moja embalaža drugačna, ker sem jo kupila v Bosni, hm? Ne vem, ampak si predstavljam, da biti tvoja embalaža še bolj praktična.

Nina, uh, zaenkrat se srebrn rob še drži, ampak hvala, da si omenila. V prihodnje bom bolj pozorna, da ne nanašam teh srebrnih delcev še na obraz in se nehote spreminjam v vampirčka Edwarda. :D

Me je kar sram priznat, ampak še nisem izprobala niti ene BB kreme. Bo treba čimprej v "akcijo" :)

Ana tudi jaz še nisem sprobala nobene BB kreme, trenutno me po testiranjih po drogerijah najbolj mika Clinique. Drugače pa več kot očitno zahodne BB kreme, niso BB kreme, ampak tonirane kreme. Nimajo niti zaščite, niti negovalnega učinka, niti prekrivnosti, niti značilnosti primerjev...

Mene pa zanima kater odtenek kreme Missha uporabljate? Sama sem namreč svetlejše polti in ne vem a bi si naročila odtenek št.21 ali 23...

Tiste, ki ste že uporabljale kremo Missha - za kateri odtenek ste se odločile? Sama sem svetlejše polti in se ne morem odločiti med odtenkoma št.21 in 23..ma mogoče katera kakšen nasvet? :)

Živjo, Matejche, če si precej svetlejše polti, ti bo verjetno bolj odgovarjala 21. Če si dobila vsaj malo poletne barve, se meni bolj dopade 23. :)

Kje kupujete BB Cream od Misshe - original izdelek seveda. Ebay sem že cel preobrnla - kar je pod 15 € je skor 100% ponaredek, originali imajo pa veliko poštnino. Lepo prosim kak nasvet :) Hvala

Živjo, Mateja. Jaz sem kupila svojo Missho precej pod 15 € in glede na vse kriterije, ki so jih navedli ostali kupci na spletu, si upam trditi, da ni bil ponaredek. Kupovala pa sem samo potovalno različico, ki vsebuje 20 ml izdelka.

Objavite komentar