Čopič Sigma F80Čopič Sigma F80

Ocena čopiča Sigma F80

V komentarjih na objavo o čopiču Sigma E25 sem dobila nekaj prošenj za oceno F80, zato si bomo danes pobližje ogledali značilnosti tega priljubljenega Sigma čopiča.


Kaj pravi proizvajalec?

Unique Feature: Dense and flat head
Function: Buffed foundation application
Recommended Use: Application of liquid or cream products to flat areas of the face such as the forehead and cheeks.
Bristle Type: Synthetic Sigmax™

sigmabeauty.com


Ščetine

Čopič ima neverjetno mehke ščetine, ki so zelo prijetne za čohanje po obrazu uporabo. Temu botrujejo dvobarvne ščetine. Na vrhu so svetle in zelo mehke, medtem ko je spodnji del temno rjav in čvrstejši. Tako je čopič mehak, a ohranja stabilno obliko.

Čopič Sigma F80

F80 sodi med »flat top kabuki« čopiče, kar pomeni, da ima okroglo obliko in da so zelo goste ščetine ravno prirezane. Ploščati vrh ni prevelik, kar pomeni, da lahko s čopičem dostopate tudi do manjših področij obraza (npr. okrog oči in nosu).


Ročaj

Ročaj čopiča je nekoliko širši in krajši kot pri večini čopičev za obraz ali oči, vendar ne tako kot pri potovalnih različicah čopičev.

Čokatost čopiča omogoča dober prijem in kontrolo pri ličenju. Hkrati je malenkost težji, kar pomeni, da pri uporabi ni potrebno veliko pritiska, ker čopič opravi večino dela.

Namen in uporaba

Čopič F80 je primarno namenjen nanosu tekočih in kremnih izdelkov, vendar se odlično obnese tudi pri nanosu pudrov v kamnu ali prahu (npr. mineralni pudri).

Zaradi njegove oblike lahko kateri koli izdelek najprej rahlo nanesete s tapkanjem in ga potem s krožnimi gibi vtrete v kožo. Takšen nanos bo izgledal zelo naravno in brezhibno, tudi če uporabite zelo pigmentirane in goste izdelke.


Čiščenje

Edina slabost tega čopiča je njegovo čiščenje. Izdelki se zažrejo med zelo goste ščetine, zato je potrebno kar nekaj truda, da čopič popolnoma očistite. Posebno pozornost namenite izpiranju, da med ščetinami ne ostane pena.

Ščetine med umivanjem ne odpadajo in se ne lomijo.


Kje in koliko?

Čopič Sigma F80 lahko kupite v uradni spletni trgovini, kjer boste odšteli $18.00. Najdete ga lahko tudi v nekaterih drugih trgovinah.


Čopič ● ● ● ● ●
Ščetine ● ● ● ● ●
Ročaji ● ● ● ● ●
Čiščenje ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ●
Cena ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ●

Jaz sem s čopičem zelo zadovoljna in ga z veseljem uporabljam za zahtevnejše tekoče pudre. Nisem navdušena nad vsakodnevno uporabo, ker ga je težko umivati, vendar za občasno uporabo ostaja moj favorit.


S čim vi nanašate pudre? Imate kakšen podoben čopič? Ste zadovoljni z njim?


Delite z ostalimi:


15 komentarjev

Mene je pa tale čopič zelo razočaral.
Problem Sigme je to, da so njihovi izdelki nekonsistentni - že po sliki vidim, da je tvoj širši na vrhu od mojega. Sam efekt je sicer dokaj ok, ampak ob kvaliteti sem bila pa glede na vse pohvale prav šokirana - po parih pranjih mi je dejansko cela glava čopiča odstopila od kovinskega dela, kasneje pa je še ta odstopil od držala. Se je dalo zalepiti nazaj, ampak to ni to. (-_-)
Tudi pri ocenah drugih uporabnic sklepam, da lahko dobiš ali dobro ali slabo narejenega. Škoda!

Joj, to je grozno! Takšna odstopanja so nesprejemljiva. :(
Jaz sem svojega kupila takoj na začetku (ko so imeli še drugačna poimenovanja), vendar tudi novejšo verzijo pogosto vidim med pohvaljenimi izdelki, zato nisem niti slutila, da je mogoče naleteti na tako slabo kakovost.
Hvala, Vesna, da si delila svojo izkušnjo. :) Očitno je treba previdno izbirati Sigmine čopiče.

Zelo podobne oblike (morda še s krajšim ročajem) je Flat Top od Everyday Minerals, ki je moj najljubši. Podoben mu je mogoče še ELFov (ampak tisti ni več tako gost kot ta dva pa še daljši ročaj ima). Jaz sem zadovoljna. Umivanje je dolgotrajno, sled pudra kar noče izginiti med spiranjem. Mi je pa najbolj pri srcu od vseh čopičev za nanašanje tekočega pudra in mineralnih pudrov.

Ja, med vsemi, ki sem jih videla na spletu, se mi zdi EDM najbolj podoben temu. Še ščetine ima enake. :)

Sigma me še čaka :) Moram pa priznat, da se nikakor ne morem navaditi s kabuki čopičem nanašat tekoči puder. Imam pa EDM flat top kabuki, imam ga tudi od ELFa ampak tist je pa meni grozljivka.

Oh, Sigma :) Ko zadanem na lotu si naročim enega od njihovih setov :D Super ocena!

Kar napiši še kakšno podobno oceno, da bom vedela kaj naročiti, ko naročim moneybookers kartico. :D

Tale čopič je na moj wish listi že kar nekaj časa :) Kar odlašam in odlašam z nakupom, čeprav nekaj takšnega nujno potrebujem. Jap, še vedno pacam s prsti na obraz puder :$ Kakšna je pa poštnina pri sigmi?

Erika, meni je ELF odličen za puder v kamnu ali prahu, ampak za tekoče mi je preredek in posledično se ščetine zvijajo.

Nuša, od Sigme nimam ničesar več, ampak brez skrbi - sledilo bo še nekaj ocen za daljšanje WL. :P Vedno na uslugi.

Zala, poštnina se razlikuje glede na količino/težo izdelkov. Npr. če vzameš samo ta čopič, znaša $8.46, kar skupaj pride $26.46. :)

Hehe jaz se tudi božam kdaj s čopičem za blush po obrazu :D

Jaz sem komaj napisala to objavo, ker sem stalno na obrazu "preverjala mehkobo ščetin". :D
Vse za objektivno in poglobljeno oceno. You're welcome. :D

Jaz imam podobnega od Real Techniques buffing brush in sem nadvse zadovoljna. Imam tudi stippling brush, ampak odkar sem si prvič nanesla podlago z buffing...brezhibno. Zdaj uporabljam samo tega...tudi s čiščenjem nimam problemov. Če bi morala izbirati med vsemi čopiči za podlago, pa jih imam kar nekaj (tudi slavnega MAC 187), bi definitivno izbrala tega, pa še cenovno je zelo ugoden!

Zaenkrat še z ničemer ne nanašam pudra, ga moram najprej dobiti. :) Sem ga naročila prek planetke, potem bomo pa videli. :D Imam v svojem BH kompletu enega, pa če je še ostal v oglasu, še enega od bourjoisa dobim ... na koncu ga bom pa s prsti pacala. ;)

Tale čopič zveni čudovito! Tudi sama sem s Sigma čopiči načeloma zadovoljna, vendar mi pri 'stippling brush', ki jo uporabljam za nanašanje pudra, ščetine odpadajo kot za stavo. Po nanosu imam vedno vsaj 5 ščetin po obrazu, kar mi gre že kar malo na živce. Sedaj imam pa drugače plan nabaviti Real Techniques čopiče, ker slišim same pohvale o njih.

a so naravne al umetne?

Moyca, super, hvala za priporočilo. :)

Ulmiel, obeta se ti prava zaloga. :D

Sandra, joj, to odpadanje ščetin res uniči ves užitek ličenja. :( Meni pri tem F80 ščetine sploh ne odpadajo, ampak vem iz izkušenj z nekaterimi drugimi čopiči. Blah!

Duckalicious, umetne.

Objavite komentar