MAC Blot Powder Pressed (Light) ali moj zvesti spremljevalecMAC Blot Powder Pressed (Light) ali moj zvesti spremljevalec

MAC Blot Powder Pressed (Light)

Vsaka kozmetična torbica ima nekaj stalnih prebivalcev. V moji si je častno mesto izboril MAC Blot Powder, brez katerega zgolj redko odidem od doma. Preberite, s čim me je navdušil.Kaj pravi proizvajalec?

A unique pressed powder designed primarily to provide shine control without adding any noticeable colour or texture. Sets foundation, finishes faces. For use in professional situations and for frequent touch-ups. Blot Powder contains Mica and Silica to absorb excess oils and reduce shine on the skin's surface. Can be applied with the puff that comes in the compact or with a powder brush like #129 Powder/Blush Brush. Perfect for touching up Studio Fix Powder Plus Foundation throughout the day.

maccosmetics.com


Sestavine

Mica, Dimethicone, Silica, Kaolin, Water, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Collagen, Methicone, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Iron Oxides, Ultramarines

zerozits.com


Embalaža

Čvrsta in praktično neuničljiva embalaža je predpogoj vsakega pudra v kamnu, ki ga želite nositi v vsakodnevni kozmetični torbici. In embalaža Blot pudra je točno takšna. Narejena je iz zelo trde plastike, ki je odporna na padce, udarce in ostale neprijetnosti, ki jih je deležna v povprečni ženski torbici.

Izdelek je osmišljen tako, da ga je enostavno uporabljati na poti. Na notranji strani pokrova ima priročno »pomanjševalno« ogledalo, ki omogoča ogled celega obraza tudi od blizu. To ogledalo je zame velik plus, saj puder pogosto nosim s seboj, tudi ko ne potrebujem matiranja, a želim imeti ogledalo pri roki.

Pudru je priložena tudi žametna blazinica, ki ni ravno najboljše kakovosti. Je precej tanka in ima nekoliko grobo površino, zato zajame preveč pudra in ga nanese neenakomerno.

V embalaži boste dobili 12 g, kar je povprečna do izdatna količina pudrov v kamnu.

Odtenek

MAC Blot Powder Pressed (Light) ali moj zvesti spremljevalec

Odtenek Light je namenjen širokemu spektru svetlejših polti, saj gre za prosojen puder, ki zgolj v izdatnem nanosu pusti belkasto sled. Čeprav na prvi pogled izgleda izjemno svetlo, na svetli koži ni viden, kot lahko vidite v spodnjem krogu. Lepo se zlije s poltjo in neopazno matira kožo. Kljub temu ga ne priporočam osebam s temnejšimi poltmi, ki naj raje izberejo temnejše odtenke Blot pudra v kamnu.

MAC Blot Powder Pressed (Light) ali moj zvesti spremljevalec

Tekstura

Ker sem vajena zelo fino mletih pudrov v prahu, kot je npr. ELF HD puder, se mi zdi MAC Blot Powder malenkost zrnat. Večji delci sicer niso vidni, ko puder nanesete na kožo, vendar jih lahko čutite pod prsti, če podrgnete po površini pudra. Prepričana sem, da ne gre za strjen puder od sebuma, ki bi se utegnil prenesti s čopiča na izdelek. Puder je takšen že od nakupa.

Nanos

Pudre v kamnu in prahu najraje nanašam s košatimi okroglimi čopiči, ki mi omogočajo enakomeren nanos in hkratno vtiranje izdelka v kožo. Zato za Blot Powder s seboj nosim Essence Moonlight čopič za puder, s katerim je nanos tudi tega izdelka sila enostaven.

Po nanosu tega pudra v kamnu moja mastna T zona ostane matirana nekaj ur, zato bi rekla, da gre za povsem povprečen izdelek, kar se tiče matiranja mastne kože. Uporabljate ga lahko tudi za splošno fiksiranje mejkapa na normalni do mastni koži. Suho kožo utegne izsuševati.

Če boste puder uporabljali za dodatno matiranje kože čez dan, vam priporočam, da najprej z ustreznimi matirnimi robčki popivnate odvečno maščobo in potem nanesete puder. Tako boste koži zagotovili trajnejši mat videz.

Kje in koliko?

MAC Blot Powder lahko kupite v vseh MAC trgovinah. Cene glede na državo variirajo med $24.00, €22.00 in £20.00. Izdelek lahko kupite tudi na eBayu in drugod po spletu, vendar vam tega ne priporočam, ker nepooblaščeni prodajalci neredko prodajajo MAC ponaredke.

Embalaža ● ● ● ● ●
Odtenki ● ● ● ● ●
Tekstura ● ● ● ●
Nanos ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ●
Cena ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ●

Stalno ponavljam, da izdelkov ne kupujem zaradi embalaže, vendar MAC Blot Powder me je prepričal v nasprotno. Odlična embalaža pretehta povprečen puder v kamnu, zato vam priporočam ogled, če iščete matirni puder za brutalno prenašanje v torbici in uporabo zdoma.


Kateri je vaš najljubši puder za s seboj? Imate še kateri izdelek, brez katerega ne zapustite doma?


Delite z ostalimi:

7 komentarjev

Jaz nosim MF Translucent s sabo, pa preživi. Sicer je bolj inventar v torbici, če rabim nujno matirat čelo, sicer redko uporabljam puder za vsakdan. Obvezna oprema pa je svinčnik za oči in maskara. :)

Oh, kako ti zavidam, da ne potrebuješ pudra. :)

Meni je tudi pri tem izdelku najbolj všeč embalaža. Puder...je pač puder :)

Ojojoj... Takšna cena samo zaradi dobre embalaže... hmm. Spet, ko bom zadela na loteriji. Vendar vsaj vem, kaj kupiti, če bo nekoč "treba" preveč zapraviti ;)

Ja, jaz sem pričakovala bistveno več. Ker se ga drži tak sloves in ker gre za MAC.
Sicer se po kvalitetni embalaži vidi, da je malo dražja znamka, ampak kar se tiče pudra, kot pravi Katkoc, puder je pač puder. Ko boš želela kakšen MAC izdelek in boš imela preveč denarja, obstajajo tudi bistveno boljši izdelki. ;)

Jaz za to uporabljam svoj Bourjois puder, Bio Detox. Zelo rada bi kupila tudi njihovega transparentnega, vendar ga ne potrebujem tako zelo nujno, da bi bil 'obvezen' nakup. Pa sem čisto zadovoljna z njim, tako da ga bom pomoje kar redno kupovala, prej se niti ne spomnim, katerega sem uporabljala ... Izdelki ki jih nujno nosim vedno s seboj so pa omenjeni puder, karkoli imam na ustnicah (zadnje čase Revlon Sugar frosting za vsakdan), balzam za ustnice in kapljice za oči. Če grem brez tega ven, mi je kar čudno.

Tudi moja vsebina torbice je podobna - puder v kamnu + čopič zanj, balzam za ustnice in kar imam tisti dan na ustnicah. To je osnova.
Zadnje čase ugotavljam, da bi bilo fajn, če bi vrgla not še kakšen korektor za bognedaj situacije. :D

Objava komentarja