Čopič Sigma E25 + primerjava z MAC 217Čopič Sigma E25 + primerjava z MAC 217

Ocena čopiča Sigma E25 + primerjava z MAC 217

Svojemu ljubemu čopiču MAC 217 javno sporočam, da je dobil resnega tekmeca, ki obvlada prav vse njegove trike, a ne stane pravega bogastva. Kaj je lahko boljšega?


Kaj pravi proizvajalec?

Unique Feature: Wide and slightly flat, firmer bristle blender
Function: Controlled blending
Recommended Use: Blend colors together onto the lid with added control. Buff out harsh lines for a well blended effect.

sigmabeauty.com


Ščetine

Sigma E25 ima naravne ščetine svetle barve, vendar na spletni strani ni podatkov, kateri živali so pripadale. Ščetine so goste, zelo mehke in ravno prav voljne.

Kovinski tulec je pri vrhu rahlo stisnjen, zato imajo ščetine ovalno obliko. Čopič ni okrogel, vendar niti toliko sploščen kot večina čopičev za osnovni nanos senčil. Zato je še posebej primeren za lahek nanos senčil in blendanje strogih prehodov senčil.

Ročaj

Ker gre za potovalno različico čopiča, je ročaj bistveno krajši, vendar še vedno zelo prijeten za držanje in ne beži iz rok. Za kratkovidna dekleta, ki se ličimo zelo blizu ogledal, je morebiti krajši ročaj celo prednost, da se ne zaletavamo v ogledalo.

Osnovna verzija čopiča ima črn ročaj, ki meri 16,5 cm. Potovalna različica pa ima kovinsko srebrn ročaj s črnim napisom imena čopiča. Na zadnji strani je vtisnjeno Made in P.R.C.


Namen in uporaba

Že samo ime čopiča (blending) dobro nakazuje njegovo namembnost, ki je v prvi vrsti zabrisavanje ali blendanje senčil. Vendar se izjemno dobro obnese tudi za nanos senčil v pregib očesa ali za zračen, nežen nanos senčil na celotno zgornjo veko.


Čiščenje

Ker je čopič narejen iz živalskih ščetin, je priporočljiva zgolj uporaba suhih izdelkov, saj se tekoči in kremni izdelki zažrejo v in med ščetine, zaradi česar je čiščenje precej oteženo.

S tem v mislih lahko rečem, da je siceršnje umivanje čopiča zelo enostavno. Tudi po uporabi zelo temnih senčil, boste čopič zlahka očistili z nežnim šamponom ali čistilom za čopiče. Ščetine pri umivanju ne odpadajo in se ne lomijo.


Kje in koliko?

Sigma čopič E25 lahko kupite v njihovi uradni spletni trgovini po ceni $9.00. Poštnina za Slovenijo pri nakupu zgolj tega čopiča stane $6.12 (stroški poštnine naraščajo s količino izdelkov), kar skupaj znaša $15.12.


Čopič ● ● ● ● ●
Ščetine ● ● ● ● ●
Ročaji ● ● ● ● ●
Čiščenje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ●
Cena ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ● ●

Kaj je lahko boljšega kot najljubši čopič v praktični potovalni verziji? Tako jaz gledam na Sigma E25, ki združuje vse kakovosti MAC čopiča 217, vendar v manjši in predvsem cenejši različici. Toplo priporočam ogled.


Primerjava Sigma E25 vs. MAC 217


Primerjava Sigma E25 vs. MAC 217

Levo MAC 217, desno Sigma E25


Čopiča sta po mojem skromnem mnenju skoraj identična.


Ščetine so na otip praktično enake, enako dobro tudi opravljajo svojo nalogo nanosa in blendanja senčil. Če ste zelo pozorni, lahko opazite, da so ščetine Sigma čopiča malenkost bolj neukročene, vendar to ne predstavlja nobene ovire pri uporabi čopiča. Če bi vas zelo motile zaradi izgleda čopiča, bi jih zlahka tudi odstrigli.

Ker imam sama potovalno različico Sigma čopiča, ne morem dobro primerjati ročajev. Lahko zgolj rečem, da se oba čopiča krasno prilegata prstom in sta prijetna za uporabo. Edini opazni razliki sta v kovinskem tulcu, ki je pri MAC čopiču v korenu globlje stisnjen, pri Sigmi pa ima vtisnjen logo znamke, in v vtisnjeni državi porekla. MAC 217 je bil izdelan na Japonskem, Sigma E25 pa na Kitajskem.


Primerjava Sigma E25 vs. MAC 217

Zgoraj Sigma E25, spodaj MAC 217

Primerjava Sigma E25 vs. MAC 217

Zgoraj Sigma E25, spodaj MAC 217


Najopaznejša in najbrž najpomembnejša razlika je v ceni. MAC 217 stane $23.00, medtem ko je čopič Sigma E25 s ceno $9.00 bistveno cenejši. Odločitev je seveda vaša.


Sklep

Če iščete ugodnejšo alternativo ali potovalno različico kultnega MAC čopiča 217, vam nedvomno priporočam ogled čopiča Sigma E25. Razlike med njima so povsem zanemarljive, prihranite pa lahko kar nekaj denarja.


Imate katerega izmed Sigminih čopičev? Ste zadovoljni z njimi?

Jaz imam tega in F80, s katerim sem prav tako zadovoljna. Če bi želeli oceno slednjega, se le oglasite v komentarjih, prosim.


Objava vsebuje partnerske ali affiliate povezave, s katerimi dobim provizijo (med 1 in 4 % vrednosti nakupa), če kliknete na njih IN opravite nakup. Provizijo zagotavlja spletna stran, do katere vodi povezava. Vi ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov. V mnogih primerih boste imeli celo dodatne ugodnosti ali popuste. Z nakupom na partnerskih ali affiliate straneh podpirate blog MEJKAP.si.


Objava se nanaša na izdelke, ki jih je za oceno poslal proizvajalec ali njihov PR. Zato se zavezujem k popolni iskrenosti, saj ste bralci na prvem mestu. Objava je odraz izključno mojega mnenja in izkušenj, za katerimi trdno stojim. Za objavo nisem prejela plačila.


Delite z ostalimi:


10 komentarjev

Še oceno za drugega, ko boš imela čas, prosim :)
Cenejše alternative so vedno fajn.

To je bilo hitro, Katkoc! :P

Katkoc is watching you! :D

Katkoc, my big brother. :D

OH OH, zakon! Čim padem v lukjnjo spletnega nakupovanja, ga naročim. Hvala!! :)

Izgleda kot "must-have" čopič. Vsekakor hočemo še oceno drugega. :)

Nuša, le pazi, da ne padeš pregloboko. :D

Taya, potem jo dobite v kratkem. :)
Čopič gre takoj na umivanje, da se lahko postavi pred objektiv.

Odlično, za Stigmine sem vedela, da so nekateri dvojčki MACovih, in sem bila v nizkem štartu da bi jih nekega lepega dne kupila (beri: jih naročila za rojstni dan), tako da se vsekakor priporočam za oceno tudi drugega. Mislim pa da bom kar vse dvojčke kupila pri Stigmi, enostavno bolj se splača.

Zanimivo, ko sem prebrala naslov sem si mislila ja valda, dej ne klobasej Meri, ne moreš primerjat Sigme in MAC-a. Zdej sem se pa mal v jezik ugriznila in čisto potiho priznala, da pa se ju mogoče da in da moram sprobat, če so tvoje trditve resnične, ker se moj ego še vedno upira :D

Haha, tudi jaz sem bila zelo skeptična, da lahko kateri koli čopič nadomesti 217. :D Ampak očitno gre. Cenejše alternative FTW! :D

Objava komentarja