YouTube guruji, ki jih spremljamYouTube guruji, ki jih spremljam

YouTube guruji, ki jih spremljam

V moji ljubezni do mejkapa so imeli YouTube videi ključno vlogo. S slučajnim odkritjem makeup tutorialov pred leti sem uvidela, da je lahko ličenje nekaj več, da je lahko legitimen hobi. Sedaj pa najbolj cenim njihovo neusahljivo zakladnico znanja o ličenju in navdiha, ki je koristna ne glede na stopnjo izkušenosti v ličenju.


Beauty Broadcast

Emily Noel, ki stoji za kanalom Beauty Broadcast, je zelo prijetna in najbrž najbolj "življenjska" med guruji na YT. Osredotočena je predvsem na drogerijske in cenovno ugodne znamke, ki jih večina dejansko tudi kupuje. Hkrati pa so njene ocene izdelkov polne uporabnih informacij, ki jih potrebuje vsak potencialni kupec pred nakupom. Pozna ogromen spekter izdelkov, zato jih lahko medsebojno primerja, išče zamenjave in boljše alternative. Takšen je tudi spodnji video, v katerem je obdelala množico različnih korektorjev, med katerimi nekatere priporoča in druge odsvetuje.

Vintage or Tacky

Že po nekaj minutah katerega koli Corinega videa, boste ugotovili, da ima zelo močno držo in je ni strah biti drugačna. Zato so njeni videzi pogosto barviti, zanimivi ali preprosto inspirativni. Ko iščete nekaj drugačnega, vendar še vedno zelo nosljivega, boste zagotovo našli navdih na kanalu Vintage or Tacky. P.s. Cora snema tudi modne videe za močnejše povezave, če vas slučajno zanima tudi to področje.

Sprinke of Glitter

Ko sem sestavljala ta seznam, sem ugotovila, da Louise gledam iz razlogov, ki so zgolj posredno povezani z ličenjem. Na njenem kanalu boste sicer našli veliko standardnih videov o temah, kot so zadnji nakupi, najljubši izdelki ali tag videi. Vendar sama jo gledam predvsem, ker izžareva pozitivno energijo. Njen glas, smisel za humor in vesela podoba me instantno spravita v dobro voljo. Če boste kdaj otožni ali slabe volje, preizkusite njene čudežne sposobnosti, heh.

Lisa Eldridge

Kljub temu, da lepotno sceno na YT spremljam od ranih začetkov, si upam trditi, da sem se največ naučila z gledanjem posnetkov na Lisinem kanalu. Vsak njen video je izjemno dodelan, poln profesionalnega znanje in čiste inspiracije. Ob njih lahko zgolj uživate v Lisinem delu ali enostavno poustvarite videz doma. Njena kvalitetna navodila so vedno osredotočena na tehniko in končni videz, zato je vsak korak dobro pojasnjen. Kot primer si oglejte spodnji video, kjer npr. v sedmi minuti pojasni svojo tehniko nanosa obstojne šminke, ki po mojih izkušnjah zagotavlja brezhibne rezultate.

Amarixe

Allison je idealni tip prijateljice, s katero lahko deliš svojo obsesijo do mejkapa. V vseh videih deluje zelo prijetno in naravno, zato so ogledi njenih posnetkov kot zabaven klepet s prijateljicami. Na njenem kanalu je poudarek na modnih in nosljivih mejkap videzih, ki jih boste zlahka vključili v svoj vsakdan, če se odločite, da jih poustvarite.

Letz Makeup

Siobhán je irska vizažistka, ki na kanalu Letz Makeup pokriva širok spekter makeup zanimivosti. Za širšo množico ima precej posnetkov o priljubljenih izdelkih, različnih tehnikah in množico makeup tutorialov. Poseben profesionalen vpogled pa predstavljajo njeni videi o maskah in posebnih učinkih. Ne pozabite preveriti njenega kanala, ko boste izbirali masko za bližajočo se noč čarovnic ali pusta.

Dustin Hunter

Dustin je edini moški, ki ga spremljam na YouTube. Prikupil se mi je s svojo pristno osebnostjo, izvrstnim smislom za humor (prosim, berite oblačke v njegovih videih) in izjemnim znanjem o ličenju. Čeprav se v zadnjem času njegov kanal sestoji od ocen omejenih kolekcij, so njegovi videi vedno zelo dodelani, polni praktičnih nasvetov in zabavnih OT (off topic) vstavkov. Če imate radi organizacijo ličil, si obvezno oglejte njegove videe na to temo, ker so prava hrana za OCD.

Pixiwoo

Sestri Samantha in Nicola sta angleški viazžistki, ki pod imenom Pixiwoo objavljata predvsem tutoriale za raznovrstno ličenje. Pri njiju boste pogosto videli zvezdniške in editorial videze, ki so odličen vir navdiha. Poudarek je na tehniki in nanosu, zato se lahko (zlasti v začetniški fazi) veliko naučite iz gledanja njunih videov.

Ostali YouTube guruji

Če so bili zgornji guruji razvrščeni po naključnem vrstnem redu, sem za konec pustila tiste, ki mi niso najbolj pri srcu, pa jih vseeno spremljam. Prvi med njimi je Goss Makeup Artist, ki ima informativno bogate videe, vendar se v zadnjih letih preveč trudi s promocijo. Samo velike črke in udarne krilatice v naslovih delujejo rahlo odbijajoče.

Tudi MissChievous ima kvalitetne videe, v katere očitno vloži veliko časa. Videzi so vedno zelo dodelani in sofisticirani, vendar Julia je pogosto zelo hladna in nekoliko pokroviteljska, kar me odvrača od rednega gledanja njenih videov. Žal zoprna osebnost ne odtehta vedno kakovosti posnetkov.

Zadnja je Missglamorazzi, ki sicer na videih deluje razigrano in veselo, vendar sama vsebina ni ravno kaj posebnega. Njeni posnetki bi najbrž koristili začetnikom v ličenju, vendar za bolj izkušene poznavalce nimajo neke dodatne vsebine. Kljub temu jo spremljam, ker ima občasno dobre DIY ideje.

Koga vi spremljate? Imate mogoče priporočilo najljubšega guruja, ki ga nisem omenila? Prosim, delite svoje predloge v komentarjih, ker sem navdušena nad odkrivanjem meni neznanih talentov v globalni lepotni skupnosti.

Delite z ostalimi:

12 komentarjev

Meni sta najljubši Lisa in Emily.
Zadnje čase spremljam samo ti dve, ostali se mi kar malo ponavljajo.

Po pravici povedano... ne spremljam nobenega od YouTube gurujev. Naročena verjetno sem na katerega, ampak me njihovi videi večinoma ne pritegnejo preveč. Sem se pa zdajle naročila na Liso, ker se vedno pozabim. Kar se tiče Julije (MissChievous), se popolnoma strinjam s tabo.

Super post. :) Meni sta najljubši sesti Pixiwoo. Tudi Tanja Burr (Pixi2woo), punca od njunega brata, mi ima dobre videe. Glede Goss Makeup Artista se popolnoma strinjam s tabo. Bi mi bil veliko bolj všeč, če bi se manj trudil promovirati in bi delal videe zato, ker uživa v tem in želi kaj pokazati, ne za to, da bo dobil čim več gledalcev.

Pred kratkim sem začela spremjati punco pod vzdevkom Charisma Star. Punca je zelo energična, klepetava, vedno nasmejana in ti zna s svojim optimizmom prav polepšati dan.

Taya, Charisma Star se mi je zdela malo znana in šele po nekaj minutah sem se spomnila, da sem si jo zapomnila po tem, da jo je takratni prijatelj zaprosil v Disneylandu. :D (Resno, kam te pripelje klikanje priporočil na YT?!)
Očitno je od takrat zelo aktivna in bom pogledala kakšen video. Hvala za predlog. :)

Lisa Eldridge je verjetno moja najljubša <3 Njeni videi so super poučni, ne želi ti "prodati" teh izdelkov za vsako ceno in pa predvsem ne trajajo pol ure z vsem govoričenjem in nepotrebnim nakladanje, kot je to ponavadi pri bolj "teen" usmerjenih npr. Missglamorazzi :)

Ja superca nekaj jih celo ne poznam... moram pogledat, ko bom imela čas... Moj najbljubši je zadnje čase Dustin, in pa seveda Pixiwoo in Lisa. Čeprav se mi zadnje dni zdi, da sta se Pixiwoo malo izpeli... Ta video od Lise, ki si ga prilepila je moj najljubši :D

Od omenjenih gledam Liso in sestri Pixiwoo, Amarixe in Missglamorazzi (njo zaradi NJE, ne mejkap znanja - njeni vlogi so mi res kul). Potem pa še Fleur de Force (ker paše zraven Ingrid), Nikki Philippi (ker ima všasih kaj pametnega za povedati o aknah, brazgotinah, hujšanju itd), Dulce candy (še vedno upam, da bo povedala kaj pametnega, čeprav je prodana od glave do pet), Andreas Choice, Tany Burr, pa občasno xSparkage.

Do odkritja Lise nisem imela potrpljenja za poslušanje YT tutorialov, vedno so mi bili zaradi enega ali večih faktorjev zoprni. Lisa je zame poezija, njen govor, njeni nasveti, vse. Šele pri njej sem zares ugotovila, da je subtilen/nežnejši mejkap odlična pogruntaviščina in ne ravno "Why Bother?" sistem, pod kar sem ga prej uvrščala. ;) Je zaenkrat tudi edini YT guru, ki ga redno spremljam, kolegica mi je ravno nekaj dni prej omenila še Pixiwoo, pogledala sem dva posnetka, tako da se ne morem še odločit, me pa kanal ni tako navdušil kot Lisa, čeprav dvomim, da me katerikoli bo. Ostale s tvojega seznama grem pa preverjat sproti in počasi. :)
Drugih YT gurujev ti tako niti ne morem priporočit, geisha1254 ima ene par posnetkov super, vendar jih dela iz fotk in napisov,in ima premajhen kanal, da bi jo lahko označila za guruja, gre zgolj za MU navdušenko, ki dobro fotka svoje izglede, IMO. So mi pa zelo všeč njene ideje.

Zame je Lisa FTW :)! Občasno pogledam Pixiwoo,zelo redko pa Goss Makeup Artista, ker tudi mene odbija to pretirano bombardiranje z naslovi. Pred kratkim sem naletela na Bethainy, ki ima bolj "stars inspired" tutoriale, kdaj pa kdaj pogledam še EnKore-a. Spremljam samo Liso, ostale bolj priložnostno pogledam, če kaj iščem :).

Tudi jaz gledam večino youtuberjev, ki si jih naštela. Najljubša mi je Amarixe, verjetno zato, ker smo si osebnostno zelo podobne. Drugače pa so mi poleg omenjenih fajne tudi FleurDeForce, Pixi2woo, beautycrush, essiebutton, zoella280390, in moja little sister katiaswonderland,ki mi na žalost ne pusti delit njenega profila na blogu, ker jo je strah, da bodo njene videe odkrile njene sošolke. :D

The Puzzle of Sandra's Life

Hvala vsem za komentarje in priporočila, nekaterih gurujev celo ne poznam. V kratkem jih prečekiram. Mogoče celo pridejo na naslednji takšen seznam. :)

Sandra, sestra je superkjut. Tako kot ti. ;)

Meni je vsec Jaclynn Hill,misliim da je tako

Objavite komentar