Top 5 izdelkov: E.L.F. CosmeticsTop 5 izdelkov: E.L.F. Cosmetics

Top 5 izdelkov znamke E.L.F. Cosmetics

ELF Cosmetics je verjetno moja najljubša nizkocenovna znamka. V svojem širokem asortimentu ponuja nekatere izjemno kakovostne izdelke, ki so postali zvesti sopotniki v mojem ličenju. Poglejte, kateri izdelki so me tokrat navdušili.


Če ne poznate znamke, si lahko njihovo spletno trgovino za evropski trg ogledate tukaj. Če se odločite za nakup, ne pozabite preveriti njihove Facebook strani, kjer redno objavljajo aktualne akcije.

Mechanical Eyelash Curler, kodralnik za trepalnice

Top 5 izdelkov: E.L.F. Cosmetics, Mechanical Eyelash Curler, kodralnik za trepalnice

Fotografija: Mechanical Eyelash Curler, £1.50

Trepalnice nikoli niso predstavljale pomembnega dela mojega izgleda, ker so kratke, redke in tanke. Zato se nisem obremenjevala z iskanjem idealnih izdelkov za njih (najljubše maskare še vedno nimam). Dokler nisem naletela na izjemno pozitivne ocene za ta kodralnik za trepalnice in ga kupila.

Pred tem sem uporabljala nekaj različnih uvijalcev za trepalnice, ki so bili ok, ampak nič posebnega. Takrat si nisem niti predstavljala, da bo takšen pripomoček kdaj pristal na lestvici mojih najljubših izdelkov.

Lastnosti

Toda ELF kodralnik me je povsem navdušil. Od ostalih uvijalcev se razlikuje po plastičnih nastavkih na ročajih, ki omogočajo varen in čvrst prijem. Nimate groznega občutka, da se vam ročaj lahko izmakne in si ponesreči izpulite vse trepalnice.

Druga lastnost, ki mi je posebej všeč, je mehanizem, s katerim kodralnik deluje. Med ročaji je vpeta vzmet, ki zahteva nekaj več pritiska, da se kodralnik zapre. Tako je vihanje trepalnic bolj kontrolirano in tudi varnejše. Zaradi tega sta ročaja kodralnik razprta, ko ga ne uporabljamo, kar zavzema nekaj več prostora pri shranjevanju, kar je lahko slabo, ko imamo malo prostora v predalu ali kozmetični torbici.

Namen in uporaba

Kot sem že omenila, je uporaba zaradi posebno oblikovanih ročajev in vzmeti med njima varnejša, kar je izjemnega pomena, ko imamo opravka z očmi. Po ostalih lastnostih se uvijalec lahko primerja z ostalimi na trgu. Ima rahlo usločeno obliko, ki odgovarja večini oči. Priložena mu je mehka črna blazinica, ki ublaži pritisk na trepalnice in jih ne poškoduje.

Sklep

Četudi kodralniki za trepalnice ne predstavljajo izdelkov, ki bi poželi veliko slave med make up izdelki, si lahko oddahnemo, ko najdemo pravega zase. Če sami niste zadovoljni s svojim trenutnim uvijalcem in iščete zamenjavo, vam vsekakor priporočam preizkus tega, ELF kodralnika.

+ -
+ Plastični ročaj - Ni ravno večen
+ Idealno zakrivljen za moje oči - Zavzema veliko prostora
+ Nizka cena
+ Mehka blazinica

High Definition Powder, puder v prahu

Če bi znamka ELF propadla in imela končno razprodajo, je HD puder v prahu izdelek, ki bi ga kupila v količinah za nekajletno zalogo. Resnično, to je najboljši puder v prahu, kar sem jih preizkusila.

Lastnosti

V oglati škatli boste prejeli 8 gramov pudra v prahu, ki je na prvi pogled zastrašujoče bel. Toda v resnici je skoraj popolnoma transparenten in neviden na koži. Posvetlil bi najbrž zgolj temnejše polti.

Puder je izjemno fino mlet in na koži pusti žametno mehek občutek, ki ob dotiku spominja na svilnato teksturo silikonskih podlag za ličil, ki izgladijo površino kože.

Namen in uporaba

HD puder je namenjen dovršitvi ličenja, da izboljšamo finiš nanesenih ličil in jim podaljšamo obstojnost. Zaradi svoje neverjetno fine teksture izenači polt in prikrije manjše nepravilnsti na koži, kot so gubice, luskice ali razširjene pore. Na koži pusti izredno mehak in gladek finiš.

Uporabite ga lahko tudi za zabrisanje robov nanesenih senčil, rdečil ali bronzerjev. Prav tako lahko z nežnim nanosom HD pudra v prahu popravite premočen nanos pigmentiranih izdelkov.

Sklep

HD puder je proizvod, brez katerega si ne predstavljam ličenja. Zato mu oprostim tudi drobne pomanjkljivosti, kot je slab navoj na embalaži. Tja se namreč zavleče precej pudra, če pred uporabo močneje pretresemo škatlico, da bi puder izvabili na sito. Ampak to je zares malenkost v primerjavi s samo kakovostjo izdelka.

+ -
+ Čudovita tekstura, zelo fino mlet - Robustna embalaža s slabim navojem
+ Neviden na koži
+ Dobro matira in podaljša obstojnost ličil
+ Ne poudarja gubic ali luskic na koži
+ Zadostna količina za to ceno

Luscious Liquid Lipstick, tekoče šminke

Top 5 izdelkov: E.L.F. Cosmetics, Luscious Liquid Lipstick, tekoče šminke

Fotografija: Luscious Liquid Lipstick, £1.50

Lastnosti

ELF jih imenuje tekoče šminke, toda zame nedvomno sodijo v kategorijo glosov. Gre za srednje prekrivne glose v meni neljubih embalažah na navoj. Spodnji del obračate, dokler mehanizem ne iztisne izdelka skozi mehko gobico no vrhu. Da se razumemo, ELF mehanizem deluje brezhibno, ampak meni ni všeč, da ne morem do potankosti nadzorovati količine glosa.

Glosi imajo prijetno teksturo in so nelepljivi. Ko jih nanesete, lahko okusite subtilno aromo, ki nekoliko spominja na sladke žvečilne gumije. Okus in vonj nista povsem neprijetna, ampak sama bi rajši videla, da so tudi ti glosi brez nepotrebnih arom.

Namen in uporaba

Največja prednost teh glosov je enostavna uporaba, ki je (priznavam) rezultat embalaže z gobico. Izdelek lahko brez težav uporabite tudi na poti brez ogledala. Ker glosi niso zelo prekrivni, ni pomembno, da so naneseni zelo natančno.

Takšen preprost nanos je super, ker boste nanos morali ponoviti večkrat dnevno, saj so glosi srednje obstojni. Vendar tudi ko začnejo izginjati z ustnic, lepo bledijo in ne puščajo neprivlačnih sledi na ustnicah.

Sklep

Če želite glose za hiter in enostaven nanos, ko se vam mudi ali ko ste zdoma, sem prepričana, da bi vam bili ti všeč. Mogoče vas bo cenena plastična embalaža odvrnila od nanosa v javnosti, ampak naj to ne odtehta dobrih strani tega izdelka.

+ -
+ Ne izsušujejo ustnic - Majhna količina
+ Solidna izbira odtenkov - Povprečna obstojnost
+ Ugodna cena
+ Praktični za uporabo brez ogledala
+ Nelepljivi

Pressed Powder, puder v kamnu

Top 5 izdelkov: E.L.F. Cosmetics, Pressed Powder, puder v kamnu

Fotografija: Pressed Powder, £3.75

Po neuspelem nakupu MAC podlage v kamnu (Studio Fix Powder Plus Foundation) na eBayu (ko sem prejela ponaredek, grrr) sem po internetu brskala za podobnimi izdelki. Več oseb je priporočalo ELF puder v kamnu, ki naj bi se po rezultatih povsem primerjal z MAC pudrom. Tako sem ga kupila tudi jaz.

Lastnosti

Preden omenim vse prednosti tega izdelka, naj navedem eno ogromno slabost, ki bo mnoge odvrnila od branja nadaljnje ocene, saj boste ugotovili, da je izdelek povsem neprimeren za vas.

Pri ELF so namreč ustvarili obupno lestvico odtenkov za ta puder. Najsvetlejši odtenek se imenuje Porcelain, vendar oni očitno nikoli niso videli porcelana, kajti gre za odtenek, ki je primeren za srednje temne polti. Za zelo svetle in svetle polti tako ne obstaja primeren odtenek, kar je naravnost žalostno glede na kakovost samega izdelka.

Sicer gre za prekriven puder v kamnu, ki ga boste prejeli v lični črni škatlici, ki je kot ustvarjena za uporabo na poti. Narejena je iz čvrste plastike, ki bo preživela tudi najhujše premetavanje po torbici, na notranji strani ima ogledalce in pudru je priložena žametna gobica za nanos, ki se priročno skriva v prostoru pod pudrom. Tako imate na enem mestu vse, kar potrebujete za (ponoven) nanos in matiranje.

Namen in uporaba

Puder je precej prekriven za izdelek v kamnu. Na koži vam bo nudil srednjo do polno prekrivnost - odvisno od tehnike in količine nanosa. Uporabite ga lahko za dodatno prekrivnost po nanosu tekočega pudra ali kot samostojen izdelek. V obeh primerih bo puder pustil mat finiš in pri zmernem nanosu naraven videz kože.

Ker gre za izdelek v prahu oz. kamnu, ni najprimernejši za suho in zelo suho kožo. Utegnil bi poudariti suhe luskice na koži in jo dodatno izsuševati.

Sklep

Če iščete puder za dodatno prekrivanje ali puder, ki bi vam samostojno nudil izenačitev tena, vam priporočam podrobnejši ogled tega pudra v kamnu. Je priročen za uporabo, dobro prekriva in ne stane celo premoženje. Če le najdete pravi odtenek zase.

+ -
+ Zelo pigmentiran in prekriven - Obupen izbor odtenkov
+ Čvrsta embalaža
+ Nizka cena
+ Dobro matira
+ Priložena gobica
+ Ogledalo za uporabo na poti

Lipstick, šminka

Top 5 izdelkov: E.L.F. Cosmetics, Lipstick, šminka

Fotografija: Lipstick, £1.50

Žal imam samo dve ELF šminki, ker so ostali odtenki, ki so mi všeč, ob njihovih akcijah vedno razprodani. Ampak tudi dva odtenka, ki si ju lastim (Gipsy in Seductive), sta me prepričala, da gre za krasne šminke.

Lastnosti

ELF šminke imajo plastično embalažo v srebrni barvi, ki se dobro zapira in je lepo čvrsta, da jo lahko brez bojazni nosite v torbici, če želite kasneje popraviti nanos. Embalaža ni noben estetski presežek, vendar dobro služi svojemu namenu.

Namen in uporaba

Šminke imajo zelo prijetno teksturo, ki ne izsušuje ustnic (še posebej če prej nanesete balzam za ustnice). K temu pripomore tudi dejstvo, da šminke nikakor niso suhe, temveč imajo nekakšen glosast finiš, ki pušča videz zdravih ustnic.

ELF šminke so precej prekrivne in obstojne, zaradi česar so idealna izbira za hiter vsakdan. Tudi ko začnejo izginjati, lepo zbledijo in se ne nabirajo na robu ustnic. Zato ponoven nanos ni nujen, če nimate priložnosti ali časa zanj. Sama se pogosto odločim za uporabo ELF šmink, ko želim poudarjene ustnice, vendar vem, da pozneje ne bom utegnila preveriti, ali se je šminka razmazala in ali jo je potrebno popravljati.

Sklep

ELF šminke so primerne za začetnike v ličenju in zahtevnejše uporabnike, ker jih odlikuje enostaven nanos in dobra obstojnost, prekrivnost ter prijeten finiš. V dokaj širokem spektru odtenkov boste tudi vi zagotovo našli kakšnega zase.

+ -
+ Dobra obstojnost - Cenena embalaža
+ Nizka cena
+ Prijetne za uporabo
+ Zadosten izbor odtenkov
+ Dobro pigmentirane

Poznate in uporabljate izdelke znamke ELF Cosmetics? Kateri so vaši najljubši izdelki? So vas kateri mogoče razočarali?

Delite z ostalimi:
11 komentarjev

Jaz še vedno čakam in čakam na april, ko bom KONČNO dopolnila 18 let in si uredila neko primerno kreditno kartico za naročanje prek spleta (tujina) in nato izropala vse online trgovine, ki jih zaenkrat samo ovohavam. :) Med njimi tudi Elf, v prvi vrsti!

Kodralnik za trepalnice sem imela samo eden, MaxFactorjev, ampak se mi je pošteno zameril - krivulja ni bila primerna mojim očem in sem se neštetokrat uščipnila. Potem se je uničila še tista "gumica" in odkar je ta romal v smeti, ne poskušam več. Ampak bom definitivno naročila tegale, ko bom pri stvari. :) Puder v prahu je nepogrešljiv in tudi Elfovega bi si želela v prihodnje poskusiti :)

Njihove šminke so res super, sploh Seductive <3 Enkrat moram sprobat tudi kodralnik za trepalnice

ELF znamke ne poznam, razen pač z blogov in forumov. Nikoli me nič ni pritegnilo v podrobnejši pregled izdelkov, čeprav me je zdajle precej navdušila tvoja ocena transparentnega pudra, nekaj takega iščem že lep čas. Kodralnik trepalnic pa je ena od pošasti, ki si je ne upam uporabiti, čeprav sumim, da bi mi precej rešil izgled mojih nekaj ščetin na veki. :)

Poznam poznam, ampak mi je od kar nekaj iudelkov, ki sem jih naročila žal ustrezal le HD puder v prahu. Imela sem še primer (oz. ga še imam, se ga nikakor ne morem znebit), 2 šminki, ki mi nista všeč, se mi zdita nekako preveč voskasti in sem ju podarila, čopiče, ki pač niso dobri in pa rdečilo, ki pa sicer ni bilo slabo, ampak me tudi ni prepričalo in sem ga prav tako podarila. Skratka ni mi všeč znamka, ampak HD puder je pa odličen :)

tudi meni je kodralnik najboljši, ravno tako puder v prahu in tudi po šminkicah zelo rada posežem. ELF ma super stvari za tako nizke cene. :)

xo Deja
Deja Zu

Jaz bi tudi rada sprobala kodralnik. Imam Tano ampak se mi je tista silikonska 'gobica' razpolovila, ker tako pritiskam :)
Jaz bi omenila še čopiče iz studio linije, sploh tista dva za puder in blush sta meni super.

Kodralnik je res odličen! Sploh za to ceno.

Nuša, tudi jaz sem imela enega od Manhattna, ki je imel enako napako. Tolikokrat sem se uščipnila, da sem že mislila, da so moje veke krive. :S

Ina, tudi meni je Seductive najljubša.

Ulmiel, če boš želela preizkusiti HD puder, da vidiš, če je to res to, se le oglasi za kakšen vzorec. ;)

Erika, škoda za take slabe izkušnje. Tudi jaz imam precej ELF izdelkov, ki so bili naravnost porazni, ampak še vedno ti dobri pretehtajo. :)

Deja, strinjam se. Za tako ceno so stvari super.

Katkoc, o ja, čopiči so res kvalitetni in povsem primerljivi s kakšnimi precej dražjimi.

Hvala vam za komentarje, ki so kot vedno zanimivi za branje in polni uporabnih informacij. :)

HD puder imam tudi sama in je res super!

The Puzzle of Sandra's Life

Sem že pred časom prebrala in potem vsakič pozabila vprašati, no pri tvojem zadnjem prispevku pa si me spet spomnila na ta izdelek. Zanima me če je HD puder v prahu primeren tudi za suho kožo? Me je navdušila tvoja ocena, še nikoli nisem uporabljala česa takega, zdaj pa bi:) Nanaša se s tadebelim čopičem?

Živjo, Rene. :)
Jaz imam normalna do suha lica in se mi zdi, da mi HD puder nič ne izsušuje kože. Tako da bi rekla, da je primeren tudi za suho kožo. Še posebej, če ga naneseš z velikim in košatim čopičem, da naneseš samo tanek sloj. :)

Meri hvala. Potem ni ovir za moj za moj nakup ;)

Objavite komentar