6 načinov, kako popestriti dnevni make up6 načinov, kako popestriti dnevni make up

6 enostavnih načinov, kako poživiti vsakodnevni make up
vir fotografije

Če se ličite vsak dan, zagotovo veste, kako lahko je pasti v rutino nevtralnih in preprostih makeup videzov, ki ne premorejo niti kančka kreativnosti. Zato sem poiskala 6 enostavnih in hitrih načinov, kako poživiti dolgočasen dnevni make up.


Pod črto: barve na spodnji veki


Še vedno dobro pomnim brezciljno brskanje po spletnih fotografijah, ko sem slučajno naletela na en povsem povprečen in nevtralen mejkap, ki me je popolnoma prevzel z inovativnim nanosom trohice barve v skoraj dolgočasno vsakodnevno ličenje. Celoten videz je bil zelo nevtralen in v nedoločljivih sivo-rjavih odtenkih, ki jih je "avtorica" nadgradila s temno modrim črtalom na spodnji veki. Tudi sami lahko svoj vsakodnevni make up poživite z nanosom linerja

ali senčila v najljubši barvi, ki pristaja vašim očem. Jaz se najpogosteje odločam za misteriozno vijoličasto, globoko bordo, navy modro ali smaragdno zeleno, ker te barve najbolje "sodelujejo" z lešnikovo barvo mojih oči. Vi lahko eksperimentirate tudi s svežimi turkiznimi, razkošnimi zlatimi, kraljevsko modrimi ali celo močnimi pink. Pri slednjih in podobnih odtenkih, ki vsebujejo veliko rdeče, zgolj pazite, da ne ustvarite videza bolnih ali objokanih oči.


6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 1

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 2

Po svojih izkušnjah s takim ličenjem vam svetujem, da po nanosu močnejših ali temnejših barv na spodnjo veko dodatno poudarite tudi zgornjo linijo trepalnic ali zunanji "V", da ohranite ravnotežje mejkapa. V nasprotnem primeru bo intenzivnost ličil na spodnji veki prevzela preveč pozornosti in ustvarila videz povešenih ali navzdol obrnjenih oči.


Iskrice na očeh: kovinski sijaj na zgornji veki

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 3

Čeprav vizažisti in proizvajalci ličil kovinska senčila omenjajo, zlasti ko govorijo o ličenju za posebne priložnosti (novo leto anyone?) ali o večernem ličenju. Vendar rahel nanos istih lahko čudovito nadgradi tudi ličenje za vsakdan.


6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 4

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 5Najbolj enostaven način za popestritev dnevnega makeupa je nanos senčil v bogatih kovinskih ali nežnih perlastih tonih. Tako senčilo lahko preprosto nanesete na celotno zgornjo veko, oči po želji obrobite z linerjem, nanesete maskaro in gotovi ste. Zaradi sijajnosti samih senčil in navideznega prelivanja barv boste že z enim samim senčilom dosegli dovršen in subtilno glamurozen makeup.

Če ste že nanesli ves makeup, pa lahko s takimi sijočimi senčili poudarite tudi samo notranji očesni kotiček. Tako boste ustvarili videz večjih, sijočih in budnih oči, kar je vsekakor dobrodošel trik za jutranje ure, ko se še prebujamo. Če niste prepričani, po katerem odtenku bi posegli in ali bo ta pristajal vaši polti, izberite bež ali kožne odtenke, ki pristajajo vsem podtonom polti.


Občrtano in pestro: barvni liner

Nisem prepričana, ali se je to zgodilo naključno ali morebiti povezano, ampak s pojavom gel linerjev so se v zadnjih letih popularizirali tudi ostali linerji v barvah. Črne, rjave in sive linerje so najprej nadomestili tisti v temnih, bogatih in žametnih odtenkih, kot so vijoličasta, temno modra, zelena in petrolej. Vendar danes lahko najdemo črtala v prav vseh možnih barvah. Na policah boste našli bele, srebrne, zlate, rumene, koralne, neonsko zelene, oranžne, rdeče, električno modre in vse ostale barve. Na vas je zgolj, da izberete tako, ki bo odgovarjala vašemu značaju in trenutnemu videzu.

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 6

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 7

Neskončnost odtenkov barvitih linerjev se prevaja tudi v neskončnost različnih uporab. (1) Uporabljate jih lahko namesto svinčnikov za običajno obrobo oči ali (2) namesto tušev in gel linerjev za preciznejši nanos ob liniji zgornjih trepalnic, ki spominja na ličenje lepotic iz 50's, vendar v sodobnejših barvah. (3) Nanesite jih samo med spodnje trepalnice in tako združite kar dva koraka popestritve enostavnega nevtralnega make up videza.

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 8

Verjamem, da lahko ogromna paleta odtenkov izgleda zastrašujoče, zato vam svetujem, da najprej izberete odtenke, ki so enaki ali ravno nasprotni barvi vaših oči. Tako boste dobili občutek za nekoliko drugače poudarjene oči, da lahko pozneje eksperimentirate z močnejšimi in zelo živimi barvami.


Vijoličasta, modra ali zelena maskara

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 9

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 10

Podobno kot pri črtalih lahko običajne črne in rjave odtenke maskar enostavno zamenjate za barvne maskare in tako v enem koraku ustvarite zanimivejši make up. Ker smo vajeni temnih trepalnic in takšen videz godi našemu očesu, je izbira barvnih maskar ponavadi omejena na temno modro, vijoličasto, zeleno in včasih bakreno.

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 11


Smokey eyes tudi podnevi


Tako imenovani umetniki ličenja praviloma priporočajo videz zadimljenih oči za glamurozne prireditve ali divje zabave s prijatelji, ampak pri tem pozabljajo, da lahko enako mero zapeljivosti in skrivnostnosti pogleda ohranimo tudi brez mračnih barv, med katerimi je najbolj razširjena črna. Temne barve enostavno nadomestimo s svetlejšimi in nekdaj večerni make up bo takoj primeren za pisarno, dnevne opravke ali kavo z najboljšo prijateljico.


6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 12

6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 13

Z odtenki, ki so zgolj malo temnejši od vaše polti, boste ustvarili nežno poudarjen, ampak zapeljiv videz oči. Izbirajte med različnimi odtenki sive, sivo-rjave (taupe), zamolklo sivo-vijoličastimi, barvami sleza, sivo modrimi in bakrenimi odtenki. Po svojih izkušnjah in gorah pregledanih lepotnih fotografij vam odsvetujem zgolj odtenke, ki vsebujejo veliko rdeče ali bordo, ker tako lahko nehote ustvarite videz temnih kolobarjev okrog oči.


Odkrijte rokerico v sebi: močno zabrisan liner


6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 14

Čeprav je tudi moja prva misel na zabrisani liner darkerska in uporniška faza Taylor Momsen (in če priznam svoja leta, spomnim se tudi začetkov Avril Lavigne), naj vas to ne zmede. Črn svinčnik za oči je pač prvo ličilo, ki ga najstnice odkrijejo in potem vsakodnevno zlorabljajo. Ampak lepo nanesen in še lepše zabrisan liner lahko izgleda zelo prefinjeno in damsko.


6 načinov, kako popestriti dnevni make up

Fotografija 15

To, kar vas bo ločilo od neveščih najstnic, ki žalostno spominjajo na rakune, je skrivnost, da tudi zabrisan liner ostane tesno ob trepalnicah. Ko nanesete najljubši svinčnik za oči, z nežnimi krožnimi gibi zabrišite zgolj robove, da omilite ostrino in strogost videza. Liner na zgornji veki lahko malo zabrišete tudi v pregib ali zunanji "V", da ustvarite videz mačjih oči. Na spodnji veki pa ga nikakor ne razmazujte več kot nekaj milimetrov pod linijo trepalnic, ker boste sicer optično povlekli oko navzdol in izgledali žalostno. Močnejši nanos si lahko privoščite, če imate velike in prominentne oči, ki jih želite pomanjšati.

Pri barvah ste lahko tako razigrani kot pri izbiri barvnih linerjev kot tudi fokusirani na klasične odtenke, s katerimi ne morete nikoli zgrešiti.

Kako se vi ličite iz dneva v dan? Se poskušate kako izogniti rutini? Kako vam to uspeva?

Jaz včasih padem v dolge faze enoličnega mejkapa, ko na očeh uporabljam samo kožno senčilo in maskaro. Ampak potem se redno vrnem k enemu izmed zgornjih nasvetov, da vsaj malo predrugačim svoj videz in ne izgledam vsak dan popolnoma enako.

Viri slikovnega materiala:
fotografija 1, fotografija 2, fotografija 3, fotografija 4, fotografija 5, fotografija 6, fotografija 7, fotografija 8, fotografija 9, fotografija 10, fotografija 11, fotografija 12, fotografija 13, fotografija 14, fotografija 15

Delite z ostalimi:

14 komentarjev

Super objava :) Jaz ponavadi zamenjam šminko :D Tako imam skoraj vedno močan make up, ker imam rdečo, vijolično, temno rjavo, fuksija itd. šminko :).

Super članek! Zabrisan liner in dnevni smokey eyes sem že preiskusila, trenutno sem tudi na lovu za pravim odtenkom zlatega linerja. všeč mi je tudi prvi videz (senčila na spodnji veki) ampak tu se kot ponavadi znajdem v dilemi, kakšno senčilo izbrati- imam modre oči in se mi zdi, da mi najbolje pristajajo rjava senčila, nimam pa poguma za kakšne močnejše barve :)

Hvala obema. :)

Erika, tudi jaz ponavadi menjam šminko ali rdečila (ker je najenostavneje :$), zato sem se posvetila ravno očem. :) Ker tolikokrat preberem na internetu in vidim na ulicah, da ženske nosijo samo maskaro, čeprav bi lahko izgledale zanimivejše in celo bolje z malo drugačnim mejkapom. Želela sem pokazati, da ni tako težko narediti koraka stran od običajnega ličenja.

Anisja, oh, hvala za obisk. Prvič te vidim tukaj. :)
Si poskusila z vijoličasto na spodnji veki? Ta se mi zdi, da izgleda zelo lepo na modrih očeh. Ali vsaj bronasto/bakreno, če se držiš bolj rjavih tonov? Recimo če pustiš zgornjo veko nevtralno in mat, spodaj pa naneseš kako šimrasto bakreno senčilo, bi izgledalo super na modrih očeh. To jaz pogosto prakticiram (čeprav nimam modrih oči) in se mi zelo dopade.

Btw če najdeš lep zlat liner, bi se lahko oglasila še tukaj, prosim? Tudi jaz ga imam na WL. :)

Bom kmalu sprobala vijoličasto senčilo:)

Zadnjič sem bila vsa navdušena nad eye linerji v Lushu, barve so vse po vrsti čudovite, imajo pa celo dva krasna zlata odtenka. Žal pa me ni prepričala embalaža in pa čopiči; držalo je ful (pre)kratko in za nas nevešče precej neuporabno. Pa tudi cena je malce zasoljena. Imam pa ogledano novo kremasto senčilo od Catrice za katerega upam, da bo uporaben tudi kot liner.

Uf, te Lush stvari izgledajo lušno, ampak imajo malo wonky embalažo. Čopič pri linerju izgleda res ceneno in ubogo. -.-

Uh, si bom zacahnila to Catrice senčilo. Hvala!
Zlat liner (pasivno) iščem, odkar sem brala The Hunger Games in ga je imel Cinna, tako da je že čas, da ga tudi kupim, heh. :)

Jaz imam sedaj poleti oči nenamazane, še maskaro spustim. Potem pa malo več pozornosti posvetim blushu in ustnicam.
Maskara se mi ponavadi kar stopi dol z učk :S

Sem si pa kupila od Catrice Coolibri kolekcije turkizno senčko v stiku, ki je zelo obstojna in bi jo lahko uporabila na spodnji ali zgornji strani trpalnic. Mogoče celo jutri :)

A tudi tvoja omiljena MF False Lash Effect? :| Oh, škoda. Ampak imaš pa zato super ustnice za razkazovanje z bright šminkami za poletje. <3

O, inovativna uporaba senčke. Kulsko!

Joj niti ne, ker sem mislila na uporabo kot EL (po tvojih oredlogih) :).
Ja, tudi MF LE WP! Očitno sem obsojena na šminke. Kar je tudi fajn :D

Ups, jaz sem mislila namesto maskare. :D
Kao vse ostalo se topi, pa boš kompenzirala s super obstojno turkizno senčko, hihi.

Razen barvnih maskar se mi zdi, da vse kar redno prakticiram, itak imam ponavadi težavo s toning down make upa, ne obratno. :D Me je pa ta post (prebrala sem ga že nekaj dni nazaj, nisem pa utegnila komentirat) navdahnil za kombinacijo eyelinerjev. Trenutno imam zgornjo črto narejeno s temno vijolično, spodnjo pa s turkizno modro. Brez senčil, ker sem nosila višnjevo rdečo šminko. :)

Sicer pa se občajno ličim čisto po navdihu, prisegam pa na smokey eyes kombinacije vseh možnih barv. Druga skrajnost je samo eyeliner in močnejša šminka, ampak je navadno tudi EL v nekih drugih barvah, ne rjav ali črn. Dobro, za faks, razgovore itd. se držim rjavih kombinacij ali nežnejših vijoličnih. Nasploh pa se najprej odločim za barvo dneva, potem pa nekaj skupaj skombiniram. :)

Tudi to lahko probam. Turkizno modre spodnje trepalnice!! :D

Ulmiel, kombinacija linerjev se sliši odlično! Sploh pa vijoličasta + turkizna skupaj. <3

Katkoc, meni se sliši čist' fajn. :D

Odličen post, ideje so mi res všeč! Definitivno moram poskusit prvo, ker mi res lepo izgleda, pa še zdi se mi, da če izbereš pravo barvo, krasno poudari učke. :) xxx

Tudi krasni fotografiji ne škodita. In res poskusi, ker je tako enostavno, ampak toliko doda celotnemu videzu. To je najbrž najpogostejši med načini, ki jih jaz uporabljam. :)
Hvala, da si se oglasila. <3

Objavite komentar