Za jasen pogled: Max Factor Kohl črtalo za oči, odtenek Natural GlazeMax Factor Kohl črtalo za oči, odtenek Natural Glaze

Ocena Max Factor Kohl črtala za oči, odtenek Natural Glaze

Čeprav si že nekaj let lastim to črtalo, se še vedno navdušujem nad dejstvom, da lahko tako kakovosten izdelek najdemo v skoraj vsaki slovenski drogeriji. Črtala za oči v kožnih odtenkih so namreč prava redkost med ličili, čeprav izgledajo precej lepše in naravnejše kot popularna bela barvica za oči.Kaj pravi proizvajalec?

This Kohl Pencil is your secret weapon to sexy, striking eyes! As well as defining the shape and adding a splash of colour to your look, it can be sexily smudged across your eyelid and under the lower lashes in true rock chic style. The soft, easy blend pencil takes seconds to apply and gives an instant shot of glamour if you’re going from desk to dance floor or from workout to work!

maxfactor.co.uk


Embalaža

O embalaži ne gre na dolgo razpravljati, ker gre za zelo enostaven svinčnik. Zunanjost je temno modra z zlatim tiskom, ki je nekakšen zaščitni znak Max Factor svinčnikov, se mi zdi.

Sicer je svinčnik narejen iz mehkega lesa in se enostavno šili. Tudi mina je zelo kvalitetna in zgolj redko poči pri šiljenju. Svinčnik je opremljen s plastičnim pokrovom, ki se dobro drži svinčnika in ga ne boste izgubljali po predalih ali kozmetičnih torbicah.


Odtenek

Max Factor Kohl črtalo za oči, odtenek Natural Glaze

Natural Glaze je nevtralen kožni odtenek, ki naj bi posnemal svetlo kožo roba veke. Ta del očesa zgolj nežno posvetli, kar ustvari videz večjih oči in jasnejši pogled. Je odlična alternativa (preveč) priljubljenim belim svinčnikom, ki dobro izgledajo zgolj na svetlopoltih osebah s precej belimi beločnicami. Sicer izpadejo preveč očitni in imajo celo nasproten učinek. Natural Glaze je povsem mat odtenek brez kakršnega koli sijaja in šimra.

Kako izgleda na očeh, preverite pri Parokeets, kjer je Maestra ustvarila videz, navdihnjen z Marilyn Monroe.

Tekstura

Tekstura tega svinčnika je nekoliko bolj suha, zaradi česar je lahko nanos preciznejši in obstojnejši. Nikakor ni tako trd, da bi bil neprijeten za uporabo, ampak ne pričakujte mehke in kremaste teksture.

Nanos

Nanos je enostaven in ne zahteva nobene posebne pozornosti. Ker sodi med bolj suhe svinčnike, se vam pri nanosu ne bodo nabirale grudice linerja med trepalnicami, kar zna biti zelo moteče pri kremastih svinčnikih, ki se kar topijo pri stiku s kožo, hitro izgubljajo ostrost mine in tako mažejo tudi trepalnice.

Obstojnost

Če bi nam oko lahko zamerilo en korak v ličenju, bi to najbrž bil nanos izdelkov na rob veke. To se kaže tudi v precej slabi obstojnosti izdelkov na tem delu očesa, ker črtala ponavadi začnejo hitro bledeti in se nabirati v neprivlačnih krmežljih v notranjih očesnih kotičkih.

Tudi pri tem črtalu bi rekla, da je obstojno nekaj ur, potem začne počasi izginjati. Ampak moje oči se pogosto solzijo, zato je povprečna obstojnost lahko odraz tudi tega, ne zgolj neodobravanja oči, heh.

Odstranjevanje

Ker se izdelek sproti odstranjuje sam, ne boste imeli večjih problemov z odstranjevanjem.

Kje in koliko?

Kupite ga lahko v vseh slovenskih drogerijah, ki prodajajo Max Factor kozmetiko. Cena ni pretirano visoka, nekje okoli 5 €.


Embalaža ● ● ● ●
Odtenek ● ● ● ● ●
Tekstura ● ● ● ●
Nanos ● ● ● ● ●
Obstojnost ● ● ●
Odstranjevanje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ● ●
Cena ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ● ●

Če ste doslej uporabljali belo barvico ali nobenega podobnega izdelka, vam priporočam, da preizkusite Max Factor črtalo Natural Glaze, ker bo zelo subtilno razvedril vaše oči in jih naredil večje. Izgledali boste budni in sveži, vendar nihče ne bo mogel ugotoviti, čemu pripisati zasluge.


Max Factor Kohl črtalo za oči, odtenek Natural Glaze


Uporabljate svetle svinčnike za oči, da bi osvežili pogled? Ste pristaši belih ali kožnih odtenkov? Katere točno uporabljate?

Jaz sem popolnoma prenehala z uporabo bele barvice (imela sem neko od Essence), odkar sem kupila Natural Glaze. To pa redno uporabljam pri umirjenih in nevtralnih videzih, še posebej če moram poustvariti videz zbujenih in vedrih oči. Preverjeno pomaga po prekrokanih ali prekratkih nočeh.

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

16 komentarjev

Kar malo pozabim na mojo kožno barvico. Hvala, da si me spomnila :)

U, katero pa imaš, Katko? :)

Waw čist hudo, jaz sem prebrala, da vsi priporočajo Shiseido korektor pa se mi je zdelo mal sumljivo dajat to na waterline... Hvala!

To bo pa moj naslednji nakup :). Belo barvico sem uporabljala že pred leeeti, zdaj pa na waterlinu le sivo ali kakšno pisano. Tole kožno prav potrebujem :)!

Sem vedela, da se bo našlo malo ljubezni med mojimi bralkami tudi za tak običajen in spregledan izdelek. :D

Upam, da vam bo všeč tako kot meni, če se odločite za nakup. :)

Živjo! Jaz že dolgo iščem kako tako barvico, žal MF ne bom kupila ker testira na živalih. A bi mi morda lahko predlagala kakšno drugo alterativo?

Pozdravljena. Mislim, da sem pred leti videla nekaj podobnega pri Manhattnu. Po brskanju po spletu sem zdaj odkrila tudi Mineral Kajal Liner pri ArtDecoju (mineralna linija), ki naj bi obstajal v odtenku "natural whitebeige".
Sama žal ne poznam druge alternative, ker jih niti nisem iskala, odkar imam MF. Mogoče najdeš še kaj, če pobrskaš po stojalih kakšne večje drogerije pri nas (npr. Mueller). Srečno!

Hvala za obisk in komentar. :)

Jaz priporočam še Essence Kajal pencil (barva 19 All I want). Izgleda malenkost sivkasto na prvi pogled, ampak v očesu super izpade. :)

Ok, super ste! Hvala za predloge :) Lušen blog btw, ga spremljam že kar nekaj časa :)

Ooooo, Meri, a sem že kdaj omenila, da si nadzakon?? Spravljam se kupovati bel/svetel eyeliner za tovrstno nalogo že mesece, pa mi je bel deloval ... prebel, če veš kaj mislim. Točno nekaj takšnega potrebujem, da povečam oči, hvala za ta prispevek!

LoL, Ulmiel, tvoji komplimenti so vedno med najbolj zabavnimi. Hvala, draga, naklonjenost je obojestranska. <3
Upam, da najdeš pravo barvico zase. Zdaj ko je še Vesna (hvala!) predlagala še cenejšo alternativo, je izbira malenkost večja.

Tole bo naslednik moje bele barvice. Vedno se mi je zdela nekoliko preveč opazna, nikoli pa nisem pomislila na barvico v kožni barvi.. :D

Hehe, Laura, tudi meni ne bi prišla na pamet, če je ne bi videla kje na YT. Pa najbrž tudi zato, ker vsi tako forsirajo to belo barvico in se o teh kožnih zelo malo govori. :)

Jaz prisegam na kožno barvico, ker ful odpre pogled in oči izgledajo veliko večje in lepše. Uporabljam pa Eye Bright od Benefita, ampak se mi zdi skoraj preveč bela, tako da načrtujem nakup Stila črtala v odtenku Topaz. Super post :) <3

Ne bi verjela, če ne bi videla z lastnimi očmi na lastnih očeh efekta. ;) :) Odlična nova pridobitev, glede na to, kakšna je bila razlika po treh urah spanja na celotnem looku (uporabim jo zmeraj na waterline, ne glede na to kakšen MU nosim na očeh) ... odlično. :) Če nisi bila uradno moj make up guru ko si mi odkrila čudoviti svet blushev, si zdaj uradno moj make up guru, črno na belem. ;)

Summer, hvala za še dve možni alternativi. Prepričana sem, da bosta komu prišli prav. :)

Ulmiel, u so funny. :P Res mi laska, ko me tako pohvališ. Počaščena in hvaležna sem za vse odzive mojih ljubih bralcev. <3
In res sem vesela, da ko lahko priporočim kakšen izdelek, ki se komu dopade. :)

Hvala obema za obisk in komentarja. :)

Objava komentarja