DIY stojalo za make up čopiče


DIY stojalo za make up čopiče - hitro in poceni organizirajte svoj mejkap

Izdelajte prisrčno stojalo za čopiče, ki je praktično zastonj

Z navodili korak za korakom izdelajte kozarec za svoje čopiče, ki bo polepšal prav vsako mizico za ličenje. Izdelava je preprosta, material poceni in uporabna vrednost ogromna."Sephora inspired brush holder" je zagotovo najpogostejši DIY projekt v spletni make up skupnosti. Če omenjeno geslo vtipkate v Google iskalnik, boste našli na stotine fotografij kozarcev s polnili, v katere so zapičeni čopiči. Sephorino domislico je pred štirimi leti populariziral YouTube guru EnKore (YT video), vendar so se do danes pojavile mnoge različice. V različnih kozarcih, z različnimi polnili in različnimi dekorativnimi dodatki.

Jaz sem ohranila najbolj osnovno idejo in jo nadgradila na najbolj enostaven in poceni način. Uporabila sem kozarec za vlaganje, nekaj kapljic lakov za nohte, barvo, ki je ostala po barvanju železne konstrukcije ograje na balkonu, in riž. Polnila z ostrimi robovi lahko poškodujejo vaše čopiče (primer), zato je uporaba riža celo priporočljiva. Čeprav podobna stojala z rižem uporabljam že nekaj let, so moji čopiči za ličenje v brezhibnem stanju.

DIY stojalo za čopiče

Kaj potrebujete?

 • nekaj več časa
 • potrpežljivost
 • kozarec za vlaganje
 • barvo
 • lake za nohte
 • zobotrebec ali čopič
 • okrogel predmet
 • papir
 • pisalo
 • škarje
 • selotejp

Moji čopiči domujejo v štirih podobnih kozarcih. V treh hranim čiste čopiče, ki čakajo na naslednjo uporabo. Ločila sem jih po namembnosti in pogostosti uporabe, da imam tiste najljubše v enem kozarcu, ki mi je najbolj pri roki, ko se ličim. V četrtem kozarcu pa hranim čopiče, ki jih vsakodnevno uporabljam za suhe izdelke in jih ne čistim po vsaki uporabi. Tu ima riž posebno vlogo. Zaradi njega se čopiči ne dotikajo. Tako se npr. ostanki pink rdečila ne bodo prenesli na čopič za puder v prahu. Zelo priročno!

Vi lahko uporabo riža povsem izpustite in čopiče hranite kot v običajnem kozarcu. Ali kozarec uporabite za organizacijo svinčnikov, maskar in ostalih podolgovatih izdelkov. Takrat lahko uporabite tudi ožje in višje kozarce.

Če pa se odločite za izdelavo stojala za čopiče, vam priporočam kozarec za vlaganje, ki imajo dovolj širok vrat, da ga lahko uporabite za čim več čopičev.

Zdaj se lahko lotimo izdelave!

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

DIY stojalo za čopiče
DIY stojalo za čopiče

[1] Očistite svoj kozarec in ga postavite na svojo delovno površino. V dekorativne namene je to pri meni bila opeka. Manjše delovne površine doslej še nisem imela, heh.

[2] V kozarec nalijte nekaj barve.

[3] Kozarec premikajte tako, da barva pokrije stene kozarca in dno. Višek barve izlijte nazaj v originalno embalažo ali ga zavrzite.

[4] Ko ste zadovoljni in ponosni na svoje delo, posnemite eno fotografijo v najbolj nemogočem kotu. Kozarec pustite, da se suši čez noč ali dlje. Ampak ne v spalnici, kot sem storila sama, kjer je opojen vonj nitro barve hitro napolnil prostor in me omamil.

[5] Na podolgovat kos papirja postavite okrogel predmet (na sliki je pokrovček Essence odstranjevalca za nohte) in ga s pisalom obrobite.

[6] Papir prepognite na polovici kroga. Najlažje je, če uporabite papir za peko, ker boste bolje videli, ali se robovi kroga skladajo. Ampak jaz sem uporabila navaden pisarniški papir, ker sem ga ravno imela pri roki, in nisem imela večjih težav.

Zdaj lahko s škarjami enostavno izrežete krog. Ni potrebno, da ste zelo natančni.

[7] Prinesite kozarec in po potrebi očistite zunanje površine, ki jih želite okrasiti.

[8] Uporabite selotejp in na kozarec pritrdite papir z izrezanim krogom.

[9] Na odvečen kos papirja ali česa drugega kanite nekaj kapljic laka za nohte, ki ga boste uporabili za okrasitev. Svetujem vam, da uporabite zelo pigmentiran lak, ki bo v enem sloju ustvaril prekrivne pikice. Na mojih fotografijah je Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver.

Za pikčanje uporabite ročaje tanjših čopičev ali zobotrebce.

[10] V naključnih ali premišljenih vzorcih ustvarjajte pikice, da zapolnite izrezani krog.

[11] Ko se nanos povsem posuši, previdno odstranite papir in ga pritrdite na drugo mesto, kjer želite naslednji krog. Tako ponavljajte, dokler ne boste zadovoljni s končnim izgledom kozarca.

Uporabite lahko različne lake za nohte in različne velikosti krogov. Če se zmotite ali vam videz nečesa ni všeč, lahko pikice enostavno odstranite z vatno blazinico in odstranjevalcem za nohte. Tako odstranite tudi lepljive ostanke selotejpa, če slučajno kje ostanejo.

[12] Ko se vse dobro posuši, v kozarec nasujte riž. V mislih imejte, da bodo čopiči dvignili njegov nivo, zato kozarca ne napolnite preveč. Jaz ponavadi pustim za dva prsta prostora od roba kozarca.

To je to! Zdaj občudujte delo svojih rok, ker je to obvezen del vsakega DIY projekta.

Kako vi hranite čopiče? Se vam dopade moja ideja? Se boste mogoče lotili česa podobnega?


Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

12 komentarjev

Tale brush holder se spravljam delati že celo večnost. Ampak v kratkem bom pa res, moji trenutni lončki so izrazito premajhni. Hvala za opomnik! :D

Superca, jaz sem za čopiče uporabila kar Lush prazne črne lončke :)

Ooo super je!

Veš kaj me zanima, misliš, da bi bili lahko molji problem pri rižu? :)

Zakon ideja! :) Me pa pri rižu skrbi ista stvar kot Katkoc ... imaš kaj težav z divjadjo zaradi njega? Jaz trenutno uporabljam kar ene kozarčke, ki sem jih privlekla s potovanja leta nazaj, zaenkrat se dobro držijo. :)

Jaz imam isti riž (brez menjavanja) že najmanj dve leti in nič se ni pojavilo v njem. Vsake toliko kaj pogledam po kozarcih (ko generalno čistim čopiče), pa nisem opazila nič nenavadnega ali divjega. :D Pa tudi sicer po sobi ni ničesar, tako da jaz vama pošiljam svoj blagoslov za uporabo riža. ;D

Hvala vsem za obisk in lepe komentarje. :)

Luštno ful! Moje čopičovje je sicer v kozmetičnem kovčku, žal nimam prostora, da bi bilo lahko takole na ogled postavljeno.
Če katero skrbi zaradi riža si pomoje lahko komot omisli kakšen okrasni pesek ali kamenčke - mislim to kar imajo v kakšnih lesninah za dekoracijo vazic.

Super ideja, sploh tole z rižem. Pa kako organitirano imaš vse skupaj po lončkih, jaz vse namečem v enega :) Ampak se tolažim s tem, da imam itak samo čopiče za oči in enega za blush, pudrov in tega ne uporabljam.

Lunča, Ina, hvala. :)

Jaz moram imeti vse čopičovje (heh) razstavljeno in organizirano, ker sicer pozabim, kje imam kaj. :S
Enkrat sem prišla s potovanja in se šele po dveh, treh tednih spomnila, da mi manjka nekaj čopičev, ki so najbrž še vedno v brush rollu, ki sem ga vzela s seboj. Ups.

Super! Zelo mi je všeč ideja z rižem, da se čopiči ne tiščijo skupaj. :)

Aaaaaaa, kok lepoooooo!!!!!! <3<3<3<3<3

Jaz sem svoje čopiče pred cca dvema letoma dala v kozarce in šalice z rižem in skoraj prepričana sem, da sem to idejo pobrala od tebe :). Še vedno jih tako hranim in sem strašno zadovoljna s tem načinom. Nisem pa sama pobarvala kozarca tako kot ti, to je res. Zelo lušno :)!

Hvala, Colorful Harmony. :)

Tulipan, me veseli, da si zadovoljna s tem načinom shranjevanja čopičev. Tudi pri meni predstavlja manjši preporod v organizaciji vsega, heh. :) Sicer je tudi pri meni zgolj par kozarcev pobarvanih, ostali še čakajo v svoji pusti neizkrivljenosti. :D

Objavite komentar