10 lepotnih nasvetov za vsak dan10 najboljših lepotnih nasvetov

Preberite in delite dalje lepotne nasvete, vir fotografije

V oblici znanja, dostopnega na internetu, najbolj ljubim odkritja naključnih trikov ali nasvetov, ob katerih pomislim, zakaj se jih nisem sama spomnila. Če v njih uživate tudi vi, preberite nekaj mojih najljubših in praktičnih lepotnih nasvetov.Potratnost in vatirane palčke za ušesa

1.

Palčke za ušesa pogosto uporabljamo za hitro odstranjevanje razmazanih ličil pod očmi ali natančen nanos posebnih negovalnih izdelkov na majhne predele kože. Ker tako potrebujemo in uporabimo samo eno stran palčke, po nepotrebnem zavržemo tudi drugo, čisto stran. To lahko rešite, da palčke s ostrimi škarjami prerežete na pol in tako uporabite toliko "polovic", kolikor jih dejansko potrebujete.


Otresanje odvečnih senčil ali rdečil s čopičev

2.

Kot zaprisežena zagovornica pigmentiranih senčil in rdečil neredko s čopičem zajamem preveč izdelka, katerega se moram nekako znebiti, preden se dotaknem oči ali lic. Pihanje v čopič je nedopustno (pozor, bakterije!), tapkanje čopiča ob paleto pa praši palete in prostor, zato sem našla drugo rešitev. Pred ličenjem si obvezno pripravim čist papirnati robček, po katerem potem narahlo zaokrožim s čopičem, da odstranim odvečno senčilo ali rdečilo in hkrati enakomerno razporedim izdelek po čopiču. Če uporabljate samo izdelke v kamnu ali prahu, lahko robčke shranite in jih uporabite večkrat.


Izsuševanje kremnih in gel izdelkov

3.

Kremni in gel mejkap izdelki, kot so linerji v lončkih ali podlage za boljšo obstojnost očesnih ličil, imajo eno veliko pomanjkljivost. Zelo hitro se izsušijo in spremenijo v neuporaben strdek. To se zgodi, ker so izdelki med uporabo izpostavljeni zraku in vlaga iz njih hitro izhlapeva. Vendar izsuševanje lahko enostavno preprečite, če odprt izdelek med uporabo obrnete na glavo. Z odprto stranjo ga položite na ravno površino. Tako vam ne bo treba stalno odpirati in zapirati lončka po vsakem posegu s čopičem, hkrati pa preprečite stik kremnega izdelka z zrakom. Pred tem se seveda prepričajte, da izdelek ni pretekoč in ne bo iztekel.


Zgoščevanje lakov za nohte

4.

Ko sem že pri izsuševanju izdelkov, naj omenim tudi enostavno preventivo za zgoščevanje lakov za nohte. Po vsaki uporabi laka dobro očistite vrat stekleničke, da se pokrov popolnoma prilega navoju in zrak ne uhaja v embalažo. S čistim acetonom ali odstranjevalcem, ki vsebuje aceton, natopite kozmetično blazinico in dobro obrišite vrat stekleničke, da odstranite prav vse zasušene drobce laka. Prepričajte se tudi, da po čiščenju res dobro zaprete vse stekleničke.


Preveč maskare na krtački

5.

Če imate kratke in/ali redke trepalnice, se vam je zagotovo kdaj zgodilo, da vam je maskara popolnoma zlepila trepalnice in dosegla ravno nasproten učinek od želenega. Sama imam skromno nadočesno okrasje in se pogosto srečujem s to težavo, ki jo sedaj uspešno rešujem z brisanjem krtačke v papirnati robček. Tako odstranim vso odvečno maskaro in na trepalnice nanesem zgolj tanek sloj, ki zadošča mojim kratkim trepalnicam na obeh očesih.


Nanos tonika brez kozmetičnih blazinic

6.

Izdatno porabo papirnatih robčkov pri ličenju (glejte zgornje nasvete) poskušam omiliti z varčevanjem pri drugih kozmetičnih izdelkih za enkratno uporabo. Tako sem najljubši tonik pretočila v potovalno plastenko z razpršilko, da ne uporabljam kozmetičnih blazinic. Ker ne maram neposrednega pršenja po obrazu, rajši pri uporabi nekajkrat pošpricam tonik na dlani in ga s tapkanjem nanesem na obraz.


Mokast videz nanesenih ličil in/ali luskice na koži

7.

Če se vam kdaj zgodi, da po končanem ličenju ugotovite, da so izdelki pustili nenaraven, mokast videz ali poudarili luskice na koži, ne skrbite, tukaj je zelo enostavna rešitev. S hranljivim tonikom ali celo lahko kremo za obraz navlažite gobico za nanos pudra in nežno potapkajte po predelih, katerih videz želite izboljšati.


Oblikovanje nohtov

8.

Eden izmed najboljših trikov, ki sem jih odkrila na spletu, je piljenje nalakiranih nohtov. Ko sem krajšala in oblikovala nenalakirane nohte, me je pogosto zavedla asimetrična nohtna posteljica, kateri sem sledila in se potem čudila, zakaj moji nohti izgledajo rahlo asimetrično in predvsem neenako. Odkar sem na blogu Lacquerized odkrila nasvet za oblikovanje že nalakiranih nohtov, mi vedno uspe doseči optimalno in enako obliko nohtov.


Voskanje obrvi in nezaželenih dlačic na obrazu

9.

Da bi odstranili prav vse drobne dlačice, potrebujete močan vosek. Ampak takšen vosek lahko poškoduje povrhnjico občutljive kože na obrazu. To lahko preprečite, če na mesto epilacije nanesete zelo, zelo tanko plast pudra v prahu ali baby pudra, ki bo ustvaril zaščitno plast med kožo in voskom.


Izjemno učinkovit piling

10.

Če uživate v temeljitih pilingih obraza, boste zagotovo zadovoljni s to cenovno ugodno in enostavno domislico, ki sem jo pred časom odkrila na portalu Makeupalley. V nekaj kapljicah vode na dlani raztopite tableto aspirina in dobljeno zmes uporabite kot piling. Po uporabi in učinku se mi zdi zelo podoben rahlo precenjenemu Derma E mikrodermoabrazijskemu pilingu. Če se odločite za preizkus, se prepričajte, da uporabite najpreprostejši aspirin brez filmske obloge, ki otežuje raztapljanje.


Imate tudi vi kakšen najljubši lepotni trik ali nasvet? Prosim, delite ga v komentarjih.
Najboljše nasvete in trike bom (z vašim dovoljenjem, seveda) objavila v naslednji podobni objavi.

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

13 komentarjev

Haha, prebrala sem "10 poletnih nasvetov za vsah dan", potem se pa čudila, kaj je v tem postu poletnega. :D
Drugače pa super članek! Sicer sem večino že prakticirala, vendar bo sigurno komu prišlo tole prav! ;)

Heh, žal, nimam nobenih uporabnih poletnih nasvetov. :D Držite se klimatiziranih prostorov. Sicer se opremite z velikim slamnikom, sončnimi očali in pahljačo. :P

Waw ful superca :). Si sama voskaš obrvi? Zanima me namreč kater vosek kupiti? In pa še vprašanje glede maskare, se ti ne zdi to ful potratno? Sem videla to na youtubu pa mi je mal škoda maskare :S

Obrvi si voskam kar s trakovi, ker se mi zdi lažje. Nisem še poskusila z voskom, ker se bojim, da bom ponesreči nanesla na obrv in preveč izpulila. :$ Tako populim več dlačic nad obrvmi, sicer sem zagovornica pincete. :)

Hm, jaz imam tako malo trepalnic, da ne morem drugače uporabljati maskare. :$ Tudi če maskara ni povsem nova in mokra, krtačka zajame preveč in mi zlepi trepalnice. Imaš pa prav, je potratno.
Imaš ti mogoče kakšno drugačno rešitev za to? :)

Prov šla bom kupit vosek, ker meni se ne da vseh obrvi populit, ker je 1000 nekih malih, ki ostanejo.
Za maskaro pa res nimam rešitve, kaj pa če se jo ob rob obriše a to ni OK?

Super Meri, as always :)
Novi nasveti vedno prav pridejo, še posebej DIY so mi všeč.

Hvala, Katkovje. :)
DIY so tudi meni najljubši, sploh če tako kaj porecikliram.

Kul nasveti :). Moram preveriti tistega pod št. 7 - sama namreč vzamem minimalno kreme (ali olja) kar na prst in potapkam po mokastem/luskastem predelu obraza pa ne pomaga najbolje; bomo videli, če bo spužvica naredila razliko.

Pa še en trik z moje strani :) ... in sicer za tiste, ki si tonik na obraz še vedno raje nanašate s kozmetičnimi blazinicami - uporabljene blazinice shranite in uporabite še za odstranjevanje lahkov z nohtov.

Marijana, poskusi. Meni se zdi, da s spužvico deluje bolje, nekako še zgladi luskice in pobere odvečen mejkap.

Tale trik z blazinicami je odličen! "Green is the new black" :)

Super nasveti! Večini že sledim, sem pa zdaj palčke za ušesa začela prav striči. Prej sem jih samo na stran postavila, vedoč da bom rabila drugo polovico zvečer ob odstranjevanju MUja ... pa je pogosto mama zmetala vse v smeti tekom dneva. Super odkritje je trik z maskaro, imam namreč identičen problem kot ti. Piling se mi malce upira zaradi prisotnosti tablete (jih ne prenešam najbolje), če zaide kaj v usta bo katastrofa, ampak ker obožujem pilinge kot take bom verjetno slej ko prej poskusila. :D

Še en moj trikec. Ker sem kar 'zoprna' glede uporabe vatiranih izdelkov - uporabim jih ogromno in IMO preveč - poskušam varčevati z njimi kolikor se le da. Uporaba obeh polovic vatiranih paličic, sprejanje tonika direktno na obraz etc. Pri odstranjevanju nohtov sem prišla do naslednje rešitve: blazinico najprej namočim v aceton, potem pa jo razrežem na šest delov, položim na noht in počakam nekaj trenutkov, da raztopi lak. Potem vatico samo potegnem v smeri rasti nohta in gre brez problemov dol. Za zadnje štiri nohte brez problema porabim že porabljene koščke. Prihraniš na času, vatkah in acetonu, tisto drgnjenje vsakega nohta posebej ni za nikamor. :) (PS: ob foil metodi odstranjevanja seveda isto velja za alu folijo, ki jo lahko uporabiš za ogromno odstanjevanj, če si malce bolj previdna z njo :))

Hehe Meri, ko sem prebrala te nasvete, je bila prva moja misel taka kot tvoja: "ob katerih pomislim, zakaj se jih nisem sama spomnila" :-D

Zame nova nasveta: 7 in 10. Super sta, hvala!

Oh, tvoje besede so balzam za mojo dušo. :) Me veseli, da sem lahko prispevala nekaj novega.

Super ideje, moram priznati, da sem se jaz posluževala le 7. koraka, to z vlaženjem predelov, ki se nam zdijo luskasti, ostalih se kar nekako nisem spomnila in se mi zdijo fantastični ukrepi :)!!

sem pa preobčutljiva za 9. točko, čeprav se že dolgo pripravljam na to, da se spopadem z dlačicami nad zgornjo ustnico... :S

še več takšnih nasvetov si želim:)!

Objavite komentar