Blush z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo: La Femme rdečilaLa Femme Blush On Rouge

La Femme Blush on Rouge v odtenkih Coral, Indian Rose, Red in Peach

Kadar koli pišem o rdečilih, ne pozabim omeniti svojih najljubših. To so La Femme rdečila, ki so me prepričala s svojo kakovostjo in širokim spektrom odtenkov in finišev. Pa tudi nizka cena ne škodi mojemu zadovoljstvu.


Kaj pravi proizvajalec?

Highly pigmented and a large colour range. La Femme has everything your looking for in a blush. Pro Artists have been using these forever.

geniecosmetics.co.uk


Sestavine

Talc, Zinc Stearate Mineral Oil, Peg-150 Disterate, Lanolin, Laurethe 4, Beeswax, Imidazolidnyl Urea, Propyl Paraben, Methyl Paraben, BHA, BHT
Lahko vsebuje: Octyl Palitate, Kaolin, Calcium Stearate, Mica, Titanium Dioxide, Bismuth Oxycloride, Carmine, Maganese, Violet, Ultramarine, Blue & Pink, D & C Blue #1 & 2, Aluminum Lake, D & C Yellow #5 & 6 Aluminum Lake, D & C #6 Barium Lake, D & C Red # 7 Calcium Lake, D & C Red #21 Aluminum Lake, D & C Red # 27 Zirconium Lake, D & C Red # 8 Sodium Lake, Bronze Powder.

makeupmania.com


Embalaža

Pri La Femme zatrjujejo, da njihova rdečila uporabljajo (tudi) profesionalni vizažisti, zato so pripravili dve različici, kar se tiče embalaže. Rdečila lahko kupite v plastični škatlici na navoj (tukaj lahko vidite, kako izgleda) ali v samih pločevinastih posodicah (bolje znanih v angleščini kot pans), ki jih vstavite v palete. Čeprav sama nisem vizažistka, vsa rdečila hranim v eni veliki paleti, zato sem se odločila za nakup rdečil brez embalaže. Na zadnjo stran posodic sem prilepila samolepilni magnetni trak in rdečila vstavila v kovinsko paleto. (Na zgornji sliki so rdečila v Libresse škatlici za vložke, kamor jih prestavim za potovanja. Praktično in poceni.)


Odtenki

La Femme rdečila obstajajo v ogromno različnih odtenkih in finiših. Našli boste vse popularne odtenke (marelične, breskove, pink, nevtralne) in tudi tiste nekoliko neobičajne (hladno pink, živo rdeče, vinsko rdeče, vijoličaste). Čeprav sem navdušena nad izbiro, sem jaz izbrala štiri mat rdečila iz različnih barvnih družin.
Vsem štirim rdečilom je skupno, da so zelo pigmentirana in močnih barv.

Če vas preširoka izbira različnih odtenkov zmede, si preberite kratek vodič, kako izbrati popolno rdečilo zase.

La Femme Blush on Rouge Coral
Coral

Blush v odtenku Coral je bil odgovor na moje dolgo iskanje popolnega koralnega mat rdečilo za podlago nepigmentiranim koralnim rdečilom z zlatim sijajem (kot je Nars Orgasm). Gre za zelo živo (skoraj neonsko) koralno barvo brez kakršnega koli sijaja ali bleščic. Na koži izgleda zelo sveže in naravno, zato ga neredko uporabljam tudi samostojno.


La Femme Blush on Rouge Peach
Peach

Peach je moj go-to blush, ki ga pogosto izberem za vsakodnevno ličenje ali ko nimam časa za razmislek, katere barve pristajajo že naličenim očem ali ustnicam. Kot ime pove, je to rdečilo nevtralno breskove barve. Odtenek pristaja vsem poltem in zgolj nežno, nevpadljivo poudari ličnice, kar je še posebej primerno za začetnice v nanašanju rdečil.


La Femme Blush on Rouge Indian Pink
Indian Pink

Nisem prepričana, kakšna naj bi bila indijska pink barva, ampak če je takšna kot ta blush, mi je všeč. Indian Pink je namreč topla roza, ki izjemno dobro izgleda, če nekoliko močneje poudarite ličnice in preostanek obraza pustite dokaj naravnega videza. Tako ličenje je zelo dobrodošlo v pomladnih in poletnih dneh, ko si želimo svežega videza brez tone mejkapa.


La Femme Blush on Rouge Red
Red

Že po imenu sodeč gre za zastrašujoče močen blush v živo rdeči barvi, ki spretno naneseno na koži izgleda zelo naravno. Primerno je predvsem za osebe s hladnim podtonom, ki želijo doseči nežen videz Sneguljčice ali gejše. Finiš rdečila bi lahko opredelila kot mat, čeprav se na močni svetlobi vidi zelo subtilen zeleni sijaj, ki najbrž ubija rdečino samega rdečila in ga naredi bolj nosljivega.


Tekstura

Vsa štiri rdečila so fino mleta in močno stisnjena skupaj, vendar se pri močnejšem zajemanju s čopičem nekoliko drobijo. Če jih nanesete zelo koncentrirano (česar najbrž niti ne želite), pustijo rahlo mokast/prašen videz. To seveda ni opazno pri vsakodnevni zmerni uporabi.

Nanos

Nanos je lahko nekoliko zahtevnejši, ker so rdečila zelo pigmentirana. Da ne nanesete preveč izdelka in se nehote spremenite v klovna, priporočam, da sledite nasvetu pod številko 2 iz prejšnje objave.

Obstojnost

Obstojnost La Femme rdečil je zelo dobra. Če ličila nanašate zjutraj, bo blush do večera verjetno nekoliko zbeledel, ampak še vedno bo viden. To lahko preprečite, če najprej nanesete tekoči stain ali kremno rdečilo in nadaljujete z rdečili v kamnu. Tako boste dosegli celodnevno obstojnost.

Odstranjevanje

Kljub izjemni pigmentiranosti in dobri obstojnosti odstranjevanje ne povzroča nobenih preglavic. Blush lahko popolnoma odstranite s čistilnimi robčki ali odstranjevalcem ličil.

Kje in koliko?

La Femme rdečila pri nas niso dostopna, ampak lahko jih najdete v mnogih tujih trgovinah. Jaz sem jih kupila v dveh spletnih trgovinah iz Velike Britanije, vendar več ne ponujajo La Femme izdelkov. Naslednje naročilo teh krasnih rdečil bom najbrž oddala v spletni trgovini MakeUpMania iz ZDA, kjer posamezno rdečilo stane zgolj $2.50 (poštnina za Slovenijo je $9.99).

Embalaža ● ● ● ● ●
Odtenki ● ● ● ● ●
Tekstura ● ● ● ● ●
Nanos ● ● ● ● ●
Obstojnost ● ● ● ● ●
Odstranjevanje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ●
Cena ● ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ● ●

Če ni povsem jasno, sem nad La Femme rdečili navdušena in jih priporočam. Priporočam jih začetnikom v ličenju ali uporabi rdečil, ki lahko za majhne stroške preizkusijo ogromno različnih odtenkov. In priporočam jih zahtevnejšim uporabnikom, ki iščejo točno določen odtenek ali finiš, ki ga bodo pri La Femme zagovoto našli.


Iskanje najbolj črnega senčila

Od leve proti desni: Coral, Indian Pink in Peach (odtenka Red žal nisem imela pri sebi)

Katera so vaša najljubša rdečila? Imate kakšna cenovno ugodna, ki so vam še posebej všeč?

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

13 komentarjev

sem se že napalila fuŁ, potem sem pa videla, da vsebujejo carmine, barvilo iz žuželk :(

Še dobro, da sem prilepila sestavine. :(
Škoda, da ni sestavin za posamezne odtenke.

Tele si pa že dolgo želim :D

Erika, imaš kateri konkreten odtenek na WL? :)

Hehe nimam svoje knjižice s sabo, ker sem ta teden pri fantu ampak mislim, da jih imam 6 :D

OMG. Meri, tega prispevka pa med mojo kozmetično dieto res nisem rabila prebrat! Poslinila sem celo tipkovnico, ko si me spet spomnila na ta rdečila. Hvalabogu, da še vedno nisem rešila svoje hladne/tople podtonske dileme!:D
Sicer pa super članek!

Erika, mogoče je še dobro, da je knjižica doma. :D

Lunča, hvala za obisk in pohvalo. :)
Ne skrbi, saj sem napisala, da lahko pri La Femme poceni preizkusiš veliko rdečil in najdeš prava zase. :P

Tudi mene si nad temi rdečili navdušila že kar nekaj časa nazaj, ko sem prvič slišala, da si jih omenila.
In sem bila ful vesela te objave.

Čeprav, zdaj vidim, da je med sestavinami tudi BHT. To je sestavina, ki se je jaz izogibam. Nimam argumenta, ki ga lahko stresem iz roke, ampak v glavi mi je ta sestavina ostala kot nekaj, kar je bolje, da tega ni. Eh...

No ja, saj tako ali tako nevem kako bi prišla do rdečil, ker ne naročam preko spleta :-D

Hvala, Iza, za komentar o BHT. Bom morala malo pobrskati in napišem sem, če najdem kaj konkretnega. Moram priznati, da se jaz ne spoznam na sestavine in cenim vsako opozorilo na kakšno (potencialno) nevarno. :)

Coral in Peach. <3 Tadva bi z veseljem pohopsala. :) Red je čudovit, ampak mislim da se z mojim podtonom ne bi razumela. Pa preživijo pot iz USA, jih dobro zapakirajo? Če je poštnina enaka ne glede na težo paketa, se z veseljem pridružim naročilu, da se poštnina mal razbije. :))

Hm ... nisem še naročala blushev iz ZDA, ampak če so preživeli pot iz UK, bi najbrž tudi iz ZDA. Sploh ti brez plastične embalaže, ker jih lahko čvrsto zavijejo skupaj s kakšnim kartonom. :)
Če bom slučajno naročala, sva na vezi. ;)

a žuželčno barvilo vas pa nič ne moti? just curious.

Čisto iskreno ... mene moti sam način pridobivanja tega barvila, ampak če je v nekem izdelku, mi ni tako "problematično". Vem, da je to popolnoma kontradiktorno, ampak tako je moje iskreno razmišljanje. Če primerjam s testiranjem na živalih, mi je slednje večja težava.

Objavite komentar