Srebro ni bilo nikoli cenejše: Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! SilverEssence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver

Okrancljajte se z Essence lakom v odtenku Stamp me! Silver

Javno priznavam, da zavestno pozabljam modne dodatke. Zato se mi je pred kratkim utrnila ideja, da bi jih občasno nadomestila s srebrnim, kovinskim lakom in tako poživila minimalističen črno-bel outfit. Za poskus sem izbrala Essence Stamp Me silver. Vas zanima, kako se obnese?


Kaj pravi proizvajalec?

this nail polish is the perfect partner for all stampy set creations. its special formula contains a particularly high concentration of pigments to ensure even more beautiful results. unlimited stampy fun and style guaranteed!
now also available in silver and a total of three colors.

essence.eu


Embalaža in čopič

Ker gre za lak, ki je primarno namenjen konad umetninam, boste v steklenički dobili zgolj 5 ml. Embalaža je klasična Essence steklenička, ki ima enako obliko kot njihovi Colour & Go laki za nohte. Izgleda nekoliko ceneno in enostavno, ampak za tako ceno me to ne moti pretirano.

Tudi čopič izgleda enako kot pri lakih Colour & Go. Gre za srednje gost, ravno prirezan ploščat čopič. Ščetine so dovolj čvrste, da lahko popolnoma kontrolirate vsak poteg s čopičem, zato bi zaključila, da gre za dokaj kakovosten čopič.

Odtenek

Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver

Stamp me! Silver je popoln srebrn lak, ki nima primesi zelene, bež ali temno sive. Gre za čisto srebrno barvo. Kar ga razlikuje od drugih srebrnih kovinskih lakov na trgu, je njegov zanimiv finiš. Nima namreč tipičnega perlasto kovinskega finiša, na katerem so vidne vse poteze čopiča, temveč foil finiš, katerega tvori nešteto drobnih bleščic. Zato lak ustvari nekoliko hrapavo površino, ki jo lahko izgladite z nanosom nadlaka.

Tekstura

Ravno zaradi foil finiša ima lak neobičajno teksturo, ki izgleda kot tekoče srebro. Lak je sicer nekoliko gostejši od običajnih lakov, vendar to ne otežuje nanosa.

Nanos

Laka Stamp me! Silver nisem preizkusila v njegovem primarnem namenu, to je konadiranje. Zato lahko opišem zgolj svoje izkušnje, ko sem ga uporabljala kot vse ostale lake - za nanos po celi dolžini nohta.

Nanos je izjemno enostaven. Ker je lak malo gostejši, se ne razliva in zlahka boste dosegli čisto linijo ob obnohtni kožici. Prekriven je že v enem debelejšem sloju, ki se kljub obilnem nanosu izjemno hitro posuši. Zato je lak Stamp me! Silver idealna izbira, ko se vam mudi in imate za manikuro zgolj 5 minut.

Obstojnost

Težko bi govorila o kakršni koli obstojnosti, ker so že po nekaj urah premetavanja knjig po rokah, brskanju po torbici ali iskanju ključev vidne sledi obrabe po celotni dolžini nohta, ne zgolj na konicah, kot se dogaja ponavadi. Zato priporočam, da uporabite nadlak za podaljšano obstojnost ali se pripravite na menjavo laka še isti dan.

Odstranjevanje

Šimrasti laki praviloma povzročajo preglavice z odstranjevanjem, vendar lak Stamp me! Silver boste zlahka odstranili, če ste nanesli samo en sloj. Prepričajte se zgolj, da imate močnejši odstranjevalec laka za nohte, ki bo v enem potegu odstranil ves lak. Ponavljajoče se drgnjenje z bombažno blazinico ima po mojih izkušnjah kontra učinek - podaljša odstranjevanje in raznese bleščice po prstih.

Kje in koliko?

Lak boste našli v vsaki bolje založeni drogeriji, ki ima stojalo z Essence Nail Art izdelki. Cena je standardno nizka, med 2 in 3 €.

Na tem mestu se moram zahvaliti Lunči, ki mi je predlagala nakup tega laka, ko sem na forumu Planeta Lepote spraševala po dobrem srebrnem foil laku.

Dodatek (5. avgust 2012): izdelek gre jeseni s prodajnih polic, zato ga ujemite, dokler ga lahko.

Embalaža ● ● ● ●
Aplikator ● ● ● ●
Odtenek ● ● ● ● ●
Tekstura ● ● ● ● ●
Nanos ● ● ● ● ●
Obstojnost
Odstranjevanje ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ● ●
Cena ● ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ●

Essence Stampy lak v odtenku Stamp me! Silver me je očaral, ker s svojo preprostostjo vdahne izgledu rok in splošnemu outfitu kanček sofisticiranosti brez posebnega truda. Kljub temu, da gre za kovinski in zelo bleščeč lak, nikakor ne izgleda kičasto ali ceneno, zato ga priporočam vsem, ki si želijo malo prefinjenega blišča.

Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver
Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver
Essence Nail Art Stampy lak Stamp me! Silver

Ali vi nosite kovinske lake? Po katerih barvah najraje posegate? Imate kakšnega favorita?

Delite z ostalimi:

11 komentarjev

Jaz itak eksperimentiram z vsemi barvami, finiši in znamkami, tudi kovinskimi :) Imam nekaj srebrnih, ampak nad nobenim nisem tako očarana, kot očitno ti nad tem. Upravičeno, saj na tebi izgleda super! Mislim, da mu bom tudi jaz dala možnost. :)

Imam točno tega, ampak sem ga samo enkrat nosila. Sem že pozabila, da je tako lep :)

Foil-astega finiša ne maram prav posebno, raje imam krom lake. Moj naj: China Glaze Millenium.

iii, najsič je. moj naj (no ja, edini) srebrni je pa krom stargazer.

Vau, tale pa izgleda čudovito!! Škoda, ker ga nimajo tudi v zlatem odtenku.. :)

Meni so všeč folijasti laki, posebno srebrn, vendar jih ne nosim prav pogosto, ker moji nohti niso gladki. Če že, nanesem dva sloja kakega izravnjevalca. So pa odličen modni dodatek za nas, ki "pozabimo" na vse ostalo okrasje.

Hvala vsem za obisk in komentarje. :)

Nuša & Katkoc, mogoče mi je le uspel majhen shout-out za tale spregledan lak. :P

Nihrida & Duckalicious, prepričana sem bila, da je foil finiš to-je-to, ampak zdaj že razmišljam o kakšnem krom lepotcu. Sploh če bi mi uspel lep nanos. :$

Laura, Barry M ima enega zlatega, ki ima prav tako foil finiš. Čeprav se mi dozdeva, da bi ti bil top Orly Foil FX v odtenku Rage - rose foil. A ni lep? :)

Nina, tudi moji so zelo hrapavi. :( Sploh prstanec bi s svojimi izohipsami lahko privabil manjše planinsko društvo. :D

Ahahaha, velik LOL na tvoj odgovor Nini. xD Izohipse, res sem se nasmejala no. xD Sicer pa obožujem foil finiš, nabrala sem že lepo število različnih odtenkov, tako da me težko še kakšen premami, ampak jih imam zelo rada. Tega bi si kupila za štempljanje, ker moje ploščice še kar čakajo, da si ga kupim, pa njegovega črnega bratca tudi. Na koncu jih bodo umaknili prej iz prodaje, bi bilo čisto Essence podobno ... ;)

Heh, pri Essence res nikoli ne vemo. :) Me prav zanima povprečna življenjska doba njihovih izdelkov, preden jih umaknejo iz prodaje.

No, mi o volku ... srebrnega umikajo s polic. Sem si ga ravno tik pred razprodajo kupila za štempljanje in zelo lepo deluje tudi za vzročke. Škoda da ga umikajo, upam, da kje še najdem eno stekleničko, 5 ml ne bo dolgo zdržalo.

Sem dodala žalosten del v post. Res nisem vedela, da gre tudi ta ven. :(
Ampak ne bom kupovala še ene stekleničke, ker imam tako razlog, da preizkusim še katerega. :D

Objavite komentar