Iskanje najbolj črnega senčila [primerjava]Iskanje najbolj črnega senčila

Black pigment, vir fotografije

Ko me je Ulmiel, avtorica krasnega bloga Did someone say nail polish?, povprašala po črnini Inglot senčila AMC 63, sem si zadala projekt iskanja najbolj črnega senčila. In če ste mislili, da ste na tem blogu že videli boleče detajlne opise barv, se motite. Tokrat sem prekosila samo sebe.


Fama črnega senčila

Iskanje popolnega črnila se lahko povsem primerja z iskanjem pravega odtenka rdeče šminke ali osebnega parfuma. Lahko traja v nedogled in vas stane manjše nepremičnine, preden najdete tisto pravo, ki se mu ne boste odrekli do konca življenja. Ali dokler se proizvajalec ne odloči, da je senčilo predobro in ga bo rajši umaknil iz prodaje.

Zakaj je torej črno senčilo tako ključen del mejkap zbirke? Po mojem mnenju je bistvo, da [1] lahko s temnimi senčili omilite stroge linije črtal pri naravnem videzu ali pa [2] vdahnete dramatičnemu mejkapu potrebno globino.

Dobro črno senčilo lahko namreč nadomesti težka črtala pri naravnem mejkapu in ustvari milejši, bolj naraven videz. Z njim lahko nežno poudarite linijo trepalnic brez strogih in ostrih linij, ki jih ustvarjajo črtala, tuši ali gel linerji.

Na drugi strani je črno senčilo tisto, ki da dobremu videzu zadimljenih oči tisto nekaj. Še tako popolno nanesen dramatičen očesni mejkap bo brez prave globine in temnosti izgledal zgolj korak stran od modrice. Ni pomembno, ali ustvarjate črn, moder, siv, zelen, vijoličast, bordo ali rjav smokey videz, črno senčilo vam bo prišlo vedno prav. Nanesite ga ob zgornje trepalnice ali v pregib veke, da dobite želeno temnost.


Kako izbrati pravo črno senčilo?

Moja vodila pri nakupu katerega koli odtenka senčila so, da je senčilo dobro pigmentirano, fino mleto in se pri nanosu ne trosi preveč. Ko preizkušate črna senčila, jih v nekaj potegih nanesite na roko ali dlan in stopite na naravno svetlobo, da si lahko ogledate, ali je senčilo dovolj črno. Slabi svetlobni pogoji v trgovini vas lahko zavedejo in ponovno boste kupili tisto temno-sivo-skoraj-črno senčilo, ki ga imate že v treh različicah.


Primerjani odtenki

Za Ulmiel sem primerjala tri senčila iz svoje zbirke, ki bi jih lahko prodajali kot prave črne.

Iskanje najbolj črnega senčila
Artdeco, odtenek 503

To je bilo dolgo moje najljubše črno senčilo in šele pred kratkim sem ugotovila, da je barva v bistvi topla temno siva, mogoče malenkost oglena, ampak nikakor povsem črna. Odtenek je zelo dobro pigmentiran, ampak barva enostavno ni črna. Pri meni vseeno ostaja najbolj uporabljano temno senčilo, ker ga imam v paleti nevtralnih senčil, ki jo najpogosteje uporabljam.


Iskanje najbolj črnega senčila
Inglot, odtenek AMC 63

To je senčilo, ki je povod objavi. Gre namreč za pravo, temno in globoko črno. Poleg popolne barve se senčilo ponaša še z odlično pigmentiranostjo, je zelo fino mleto in se ne trosi preveč. Ima zanimiv finiš, ki bi ga najbolje opisala s "kremo v prahu". Če poznate stisnjena mineralna senčila, boste vedeli o čem govorim. Čeprav gre za senčilo v kamnu, se nanaša skoraj kot kremno senčilo.


Iskanje najbolj črnega senčila
Sleek, odtenek Noir iz palete Bad Girl

Črno senčilo z ekstra inovativnim imenom Noir je vključeno v skoraj vsako Sleek paleto. Prepričana sem, da gre za enako senčilo v vseh izvedbah, ampak naj poudarim, da sem sama testirala tisto iz palete Bad Girl, ker slednja ponuja krasen nabor temnih senčil in si zasluži posebno omembo. Noir je zelo temna črna barva, ki ima precej topel podton. Če jo nanesete zelo narahlo, izgleda skoraj kot temna čokolada z 90% kakava. Tisti, ki niste čokoholiki, ignorirajte primerjavo.


Iskanje najbolj črnega senčila

Od leve proti desni: Sleek Noir, Inglot AMC 63 in Artdeco 503

Moje najljubše uporabe črnega senčila

Skoraj vsakodnevno ga uporabljam za tightlining, to je nanos senčila ali črtala med zgornje trepalnice. Tako zapolnite morebitne praznine med redkejšimi trepalnicami in jih subtilno poudarite. Črno senčilo zelo rada uporabljam tudi namesto črtala na zgornji veki. Ko nanesem senčilo ob trepalnice, ga potem z viškom, ki ostane na čopiču, zabrišem proti zunanjem V. In seveda, črno senčilo je neizbežno pri različnih dramatičnih videzih.

In če želite resnično črnino, ne pozabite na temno bazo, npr. NYX Jumbo Pencil v odtenku 601 Black Bean.


Katero je vaše najljubše črno senčilo? Kako ga najraje uporabljate?
Ulmiel, upam, da sem vsaj približno odgovorila na tvoje vprašanje.

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

7 komentarjev

Super prispevek Meri!
Jaz imam dve črni, v Sleek paletkah. V Bad Girl se mi zdi bolj pigmentirana kot v Storm, je pa res, da je Storm par let starejša. Lahko, da je to razlog.
Sem malo nehala uporabljati črne senčke, ampak še dobro, da si me spomnila :)
PS: Izbris - slovnica :S Se vidi, da sem že zmatrana :D

Kiko ima tudi eno fajn črno črno. Prav tako Catrice, sicer vsebuje še modre bleščice, ampak super izpade. :D

Ah, fantastično, najlepša hvala!! In mimogrede, tvoji detajlni opisi senčil so zame super in nadvse priročni, sploh ob primerjavah, ker znajo biti ti detajli ključni za odločitev. Mislim, da bo Inglotovo senčilo res končno odgovor na moje večno iskanje. :) Super prispevek, res hvala za tvoj čas in trud!

Katkoc, bom morala še Storm pogledati, ker sem res mislila, da sta identični. Ups.

Cheeks, super info. Ta z modrimi bleščicami najbrž naredi še ... bele zobe. :D

Ulmiel, bilo mi je v veselje. :)
Dolgo sem odlašala z naslednjo objavo, ker sem malo izgubila mojo, ampak zdaj sem ga dobila nazaj. Ker ponovno vem, zakaj ustvarjam blog. Tako da hvala tebi. ;)

Oh, to pa z največjim veseljem! Ustvarjaš fantastičen blog, tako da upam, da te mojo še dolgo ne zapusti. :)

Takoj sem šla preverit tvoj blog, ker te poznam s Planeta lepote. Res super objava, všeč mi je, ker si natančna in veš kaj hočš povedat in ne klobasaš v tri krasne! Res sem vesela, da sva se odkrili (no najina bloga). :)

Erika, hvala za obisk in komentar. PL power nas očitno tudi malo širše združuje. :)

Objavite komentar