Diamantni piling [gostujoča objava]Diamantni piling [gostujoča objava]

Fotografija: Diamantni piling

Danes vam predstavljam gostujočo objavo Neže Bizjak, lastnice spletne trgovine KOI in avtorice istoimenskega bloga. Z nami bo delila svojo izkušnjo, ko je pred kratkim preizkusila diamantni piling.


Prejšnji teden sem v salonu DarkaSPA v Kranju sprobala tako opevani diamantni peeling. To na našem trgu niti ni nevemkakšna noviteta; tretma je v Sloveniji prisoten že nekaj let.

Ker pa nekako nikoli nisem prišla do tega, da bi sploh pomislila na svoje gubice (ki jih itq še ni!) ali na nečisto kožo (ki jo seveda sproti negujem) ali preprosto na preprečevanje drugih slabih znakov na obrazu, sem se storitvi elegantno izogibala. Potem je v salon prišel nov, svež, malo uporabljen nemški aparat z retro designom, tihim delovanjem in svetlikajočimi nastavki. I was doomed.

Diamantni piling

Fotografija 1

Z okoli desetimi različnimi diamantnimi glavami (=nastavki), številnimi jakostmi (tlak) vakuuma, nastavljivim časom in vsemi spremljevalnimi skalami ti da peeling vtis visoke tehnologije, kakovosti in brezhibnega delovanja.

Kako deluje?

Glede na tip naše kože izbere kozmetičarka najbolj ustrezen nastavek. Tip v tem primeru pomeni predvsem debelino, občutljivost, strukturo ipd. Npr. če je tvoja koža tanka, nagnjena k rdečici, hitro reagira,... je bolje izbrati bolj nežno glavo in po možnosti nižjo intenziteto vakuuma, čeprav to slednje nima vedno tako močne veze z nastavkom (beri spodnji naslov).

Predhodno so seveda vsi nastavki dobro očiščeni, razkuženi in še sterilizirani, tako da res ni dileme o kakovosti in higieni. Ok, glavo imamo (svojo tudi), vakuum itak poteka znotraj cevke in se ne menja (kar ni nič spornega, saj vakuum samo vleče in nič ne spušča v/na kožo), zdaj smo na vrsti, da se uležemo in sprostimo! :D

Kozmetičarka z bolj ali manj močnimi (spet odvisno od kože) pritiski diamantne glave polzi po našem obrazu. Seveda ne randomly kar v 3 dni, ampak dela nekakšne "črtice" in s tem potuje po limfnih kanalih, to pa deluje stimulativno razgrajevalno in ima drenažni učinek (odvaja odvečno vodo in strupe iz telesa). To traja največ 20 min, dlje naj se diamantni peeling ne bi izvajal.

Diamantni piling

Fotografija 2

Naj poudarim, da gre lahko pri tovrstnem peelingu za samostojno storitev (peeling in voila!) ali pa skupaj z nego obraza - v tem primeru ga delamo delajo preden je obraz pod paro, stiskanjem ipd., saj je tako bolj učinkovit. Ko smo že pri učinkovitosti - saj veš, nič ne bo po enem tretmaju :-( Ok, koža bo bolj napeta, to sem čutila, bolj gladka in čista...ampak efekt je taprav po kakšnem paketku 5 ali 6 obiskov, 1x/ teden; pogosteje pa naj se ne bi izvajal.

Za koga je primeren?

- za zrelo kožo, (vakuum "posrka" gubice)
- za nečisto in problematično kožo, (zapira pore)
- za mešano kožo, (odstranjuje manjše ogrce in miteserje)
- proti pigmentaciji, (izravna ten)
- proti strijam,
- za aknasto kožo,
- proti razširjenim poram, itd.


S svojimi različnimi nastavki (večjimi/manjšimi) ga lahko uporabljamo na obrazu ali telesu (JA, tudi proti strijam, za boljši tonus in za rahlo manjši obseg! :D )


Za koga NI primeren?

- za osebe s hepatitisom,
- za osebe z virusom HIV,
- za hemofilike,
- za nosečnice,
- za tiste, ki jemljejo močna hormonska zdravila,
- za diabetike,
- za osebe, ki se zdravijo s kortikosteroidi ali imajo glivično obolenje kože, itd.


Sicer pa se lahko zgoraj omenjeni posebej posvetujejo v izbranem salonu, z zdravnikom specialistom ipd.

Kaj pa alternative?

Imamo sicer druge, encimske in navadne peelinge (ki so bolj grobi, a manj učinkoviti) in druge tretmaje za zrelo kožo in odpravljanje gubic (masaže, limfne drenaže, posebni aparati posameznih blagovnih znamk), vse do bolj invazivnih posegov v kožo, kot so botoks, vbrizganje hialuronske kisline, kavitacija na telesu ipd. Zaenkrat mikrodermoabrazija nima neposrednih konkurentov, saj gre za neinvazivno metodo z uspešnimi učinki.

Zakaj diamantni? A boli? Je škodljiv??

Tudi jaz sem se malo spraševala, preden sem se odločila za tretma. Pustimo, kar piše po internetu na straneh raznih salonov, ki to storitev obviously prodajajo. Tudi, če ni direkt nevarno ali škodljivo, me zanima, če je addictive v smislu, da moraš stalno hoditi, ko enkrat začneš (če ne, se ti npr. koža poslabša ipd.). In tudi, če gre vse to čez, me je zanimalo, kakšen je občutek - boleč/prijeten/zoprn/zaspiš zraven/sploh kaj čutiš?

Diamantni piling [gostujoča objava]

Fotografija 3

Predstavljala sem si sicer, da se diamantna glava vrti, ampak je popolnoma pri miru - prestavlja jo le kozmetičarka. Edino, kar "se premika" oz. "deluje", je vakuum v cevki.

Torej ime je dobil po surovini - glave so izdelane iz nebrušenega diamanta, zato tudi delujejo kot peeling.

Boli - res ne! Občutek je celo prijeten, kot blagodejno božanje, še vedno pa čutiš, da se nekaj dogaja, da deluje, in da bo rezultat nekoliko drugačna koža. :) Moja vsaj je bila - bolj gladka na otip in napeta, sijoča. Je pa sigurno notranji občutek boljši, kot je zunanji rezultat (nisem opazila neke ogromne razlike, mogoče še čistejšo kožo).

Škodljiv zdaj po novih raziskavah in predvsem renovacijah pri proizvajalcih NI več! Včasih je bila sestava aparata drugačna, brez vakuuma, ki bi srkal odmrlo kožo po peelingu. Veliko je bilo prahu in to je bilo škodljivo za oči, dihala itd.

Diamantni piling [gostujoča objava]

No, razvoj je šel tu kot povsod drugje naprej, izboljšave so očitne in dobrodošle, dihamo lahko v miru, v očeh ni nobenih problemov več in lahko rečem, ja ... diamonds are girls' best friends!

Vse bralke in bralce vljudno vabim na branje bloga KOI :)

Neža Bizjak, lastnica spletne trgovine KOI


Viri slikovnega materiala:
fotografija 1, fotografija 2, fotografija 3

2 komentarjev

Sem fanica pilinga, tako da bi si kakšnega z veseljem privoščila, sploh potem, ko bodo že prve gubice na svojem pohodu. Pa za strije je super vedeti, da obstaja neka rešitev!

Zame je to do sedaj najboljša rešitev saj imam mastno kožo nagnjeno k mašenju por. Za strije bom pa še poiskusila, verjamem, glede na rezultate na obrazu, da bo ok.

Objavite komentar