Zanesljive spletne trgovine - iHerb.com + koda za popustZanesljive spletne trgovine - iHerb.com

Zanesljive spletne trgovine - iHerb.com

Nekaj bralcev me je spraševalo o varnosti in zanesljivosti ameriške spletne trgovine iHerb.com. Sama zelo pogosto nakupujem pri njih, zato bom v tej kratki objavi poskusila strniti svoje izkušnje in mnenje.


V Sloveniji je težko biti pravi mejkap navdušenec brez spletnega nakupovanja. Visoke cene ali celo nedostopnost nekaterih izdelkov je razlog, da se mnogi neredko odločamo za naročanje prek spleta. In ker je pred vsakim nakupom najpomembnejša varnost in zanesljivost spletne trgovine,

bom v novi seriji objav predstavila nekaj svojih najljubših tujih spletnih trgovin.

Začela bom z iHerb.com, ker je bilo največ povpraševanja o mojih izkušnjah s to spletno trgovino. Najbrž tudi zaradi njihovega bannerja na desni strani, katerega bom pojasnila na koncu objave.

Opis in ponudba

iHerb.com je spletna trgovina iz ZDA, ki ponuja športno prehrano, prehranske dodatke, izdelke za hujšanje, zdravo hrano (čaje, oreške, sladila, kavo, kakav, začimbe, dišavnice), kozmetične izdelke (predvsem negovalno kozmetiko) in izdelke za dom (čistila in pripomočke). Njihova ponudba obsega raznolike znamke vseh cenovnih razredov.


Jaz sem prvič slišala za to trgovino, ko se je začelo navdušenje nad Derma E izdelki. Tudi sama želela preizkusiti kakšen njihov izdelek, vendar so bile cene v Sloveniji previsoke za moj študentski žep. Tako sem na iHerb naročila kremo, ki je bila za polovico cenejša kot pri nas! Tudi mnoge druge znamke, ki so pri nas kar drage, imajo na iHerb precej ugodnejše cene (npr. EcoTools, Weleda, Aubrey Organics).


Poleg nam znanih znamk ponujajo tudi mnoge druge, pri nas nedostopne znamke. Sama sem tako z brskanjem po najbolje ocenjenih izdelkih našla nekatere negovalne izdelke, ki jih prej nisem poznala, zdaj pa so moji najljubši (npr. Queen Helene The Original Mint Julep Masque, ki je kultni ameriški izdelek za kožo, nagnjeno k nečistočam, in Nubian Heritage African Black Soap Bar).

Spletna stran

Ko sem prvič obiskala njihovo spletno trgovino, sem nekoliko dvomila v njihovo zanesljivost. Spletna stran namreč izgleda zelo pusto in skrajno nepraktično. Na začetku je težko brskati po kategorijah, ker so skrite v navigaciji pod iskalnikom - kjer piše Brand Names in Products. Ko jih odkrijete, pa boste zlahka našli želeno kategorijo.

Zanesljive spletne trgovine - iHerb.com

Moram pa pohvaliti njihov iskalnik, ki deluje zelo dobro. Četudi ne poznate točnega imena izdelka, ga boste s tem iskalnikom uspešno poiskali. Obiščete lahko tudi seznam najbolje prodajanih in ocenjenih izdelkov v razdelku Best Sellers.


Potek nakupa in plačilo

Ko izdelke naberete v košarico in jih želite plačati, se morate najprej registrirati ali vpisati z obstoječim računom. Potem vas spletna stran po korakih enostavno pelje do zaključka nakupa in oddaje naročila. Plačate lahko s kreditno kartico. Plačilo prek PayPala žal ni mogoče.
Najcenejša poštnina za nakupe do $80.00 in 1814 gramov stane samo $6.00.

Pošiljka

Po oddaji in potrditvi naročila bodo uslužbenci iHerb.com vaš izdelek odposlali v istem ali naslednjem dnevu. Pošiljka do Slovenije praviloma potuje 7-10 dni.
Izdelki so vedno zapakirani v škatli (ne zgolj v oblazinjeni kuverti) in dobro zaščiteni. Sama sem enkrat naročila steklen izdelek (natančneje kozarec za kaljenje kalčkov), ki je prav tako srečno in predvsem nerazbito prispel.

Posebne ugodnosti

Vsi padamo na zastonj stvari in pri iHerbu to zelo dobro vedo. Pri vsakem nakupu boste prejeli dva vzorčna izdelka (npr. en filter čaja, napitek, tablico prehranskih dopolnil in podobno).
Hkrati lahko pri vsakem nakupu sami izberete še en zastonj izdelek. V košarico vrzite en izdelek iz razdelka Freebies! in nadaljujte z nakupom. Pomembno je, da izberete samo enega, ker vam vse nadaljnje zaračunajo.

Poleg zastonj vzorčkov ima iHerb.com pogoste akcije določenih izdelkov ali znamk. ponavadi ponujajo 20 % popusta na vse izdelke določene znamke.

Ugodnost, ki je mene prepričala, da opravim prvi nakup na iHerb.com, je povezana z omenjenim bannerjem na desni strani mojega bloga. iHerb namreč ponuja vsem novim kupcem $5.00 popusta pri prvem naročilu.

Zanesljive spletne trgovine - iHerb.com

Ko izberete želene izdelke, v košarici vtipkajte kodo MUJ110 (kjer je rdeči okvirček na sliki) in kliknite gumb Update. Glede na to, da je poštnina $6.00, lahko s tem popustom prihranite skoraj vse stroške za poštnino.
Pri nakupu boste prejeli svojo kodo, ki jo lahko uporabijo vaši prijatelji in vam prinesejo nekaj odstotkov od svojih nakupov.


Objava vsebuje partnerske ali affiliate povezave, s katerimi dobim provizijo (med 1 in 4 % vrednosti nakupa), če kliknete na njih IN opravite nakup. Provizijo zagotavlja spletna stran, do katere vodi povezava. Vi ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov. V mnogih primerih boste imeli celo dodatne ugodnosti ali popuste. Z nakupom na partnerskih ali affiliate straneh podpirate blog MEJKAP.si.


Poznate iHerb? Ste zadovoljni z njihovim poslovanjem?
Kupujete prek spleta? Vas zanimajo tovrstne objave ali se držite že znanih spletnih trgovin?


Delite z ostalimi:

23 komentarjev

Z iHerb imam same pozitivne izkušnje. Edino, kar me malo moti je, da ni možnosti plačila preko PayPal-a. Hvala za opozorilo na Freebies! link, sploh nisem vedela, da obstaja. Zdaj itak morem it nekaj naročit, samo zaradi te opcije :).

Tudi jaz sem ga odkrila šele pri zadnjem nakupu. :D

Jaz še nisem naročala pri iHerb, čeprav sem tam že gledala za Derma E izdelki. Takrat se mi ni dalo študirati podrobnosti naročanja, predvsem poštnine. Zdaj mi je to prihranjeno :), tnx :). Super uporaben zapis.

Tulipan, veseli me, da ti je bilo v pomoč. :)

Super! Izjemno koristno! =) Hvala!

Tudi jaz sem že naročala prek iHerba in imam zelo pozitivne izkušnje. "Freebies" pa ravno tako nisem opazila :) ... bom vedela za drugič :D.

Planiram že tretjič naročiti. Edino kar me zmoti je, da je iz ZDA in da ne morem naročiti več stvari hkrati :D

Uh, jaz svojih naročil sploh ne štejem več :D

Katkoc, saj tiste meje 22€ se ni treba čisto strogo
držati...(mejl z računom je v tekst formatu ;)

Mislim, da je tako tudi bolje. :D

In ravno danes sem opazila, da mi zmanjkuje Derma E mleka za telo. Torej bom spet *morala* par stvari naročiti :)

Derma E in čaji? Še dobro, da nimam svoje kreditne, sicer bi že izropala njihovo zalogo :D

Meri, se ti je kdaj zgodilo, da paket ni prišel?
Jaz čakam svojega že več kot 3 tedne...

Oh. :( Jaz sem doslej vse prejela (*trkam*), zato ne vem, kaj bi ti predlagala. Jim boš kaj pisala?
Se mi zdi, da so na FB precej aktivni in bi ti znali tam kaj več povedati.

Sem pisala na mail včeraj pa ni bilo še nič odgovora. Bom še na FB, hvala za idejo!

Vseeno upam, da kmalu prispe. Sicer pa, da urediš sebi v prid. :)

Juhuuu, pravkar sem prvič naročila pri iHerb :)! Meri, hvala za navodila in kodo za popust :).

Mene pa zanima, če lahko plačaš tudi z debetno kartico (Visa Electron) ali samo s kreditno kartico? :)

Pozdravljeni! Zanima me do katerega zneska lahko naročim, da ne plačam ddv na carini...hvala

Lepo prosim, ali mi lahko poveste kakšno možnost dostave date? DHL, UPS ali tisto za 4 dolarje ki naj bi trajalo 3 tedne da dobiš?
Hvala vnaprej.

Simona

Karina, vem, da je cisto prepozno, ampak mogoce pride komu drugemu prav - do 22€ ni nobenih dodatnih stroskov DDVja.

Simona, jaz vedno narocam s to poceni postnino (za $4.00) in vedno pride v roku 10-14 dni.

Zdravo! Jaz sem danes želela nekaj naročiti preko Iherba, pa je poštnina (do 22€) 30 dolarjev. Kako je to možno? Je prišlo do sprememb?

Pozdravljene, bi tudi mene zanimalo, koliko je sedaj poštnina? Vkolikor presežem 22€, mislim, da bi morala plačati carino ali neke naše dajatve-mogoče kdo ve, koliko to znese vse skupaj?

Živjo, Nuša,

poštnina je odvisna od teže in zneska nakupa. Osnovno pravilo, ki se ga sama držim, je, da ima lahek paket z vrednostjo nad $20.00 zelo nizko poštnino. Potem narašča s samo težko paketa.
Če presežeš 22€, ti bo carinska pošta zaračunala davek na vrednost paketa + nekaj € za njihovo storitev (pregled paketa). Carino bi plačala, samo če vrednost paketa preseže 150€.

Objavite komentar