8 razlogov, zakaj so sintetični make up čopiči boljši8 razlogov, zakaj so sintetični čopiči boljši

Na fotografiji so Sigma sintetični čopiči iz veganske kolekcije, Bunny

Preberite 8 razlogov, zaradi katerih se boste pri naslednjem nakupu morebiti odločili prav za sintetične čopiče za ličenje. Če poznate še kateri razlog, napišite v komentarjih.


Preden nadaljujem, naj pojasnim, da sama pri ličenju uporabljam čopiče s sintetičnimi in naravnimi ščetinami. Vendar se mi zdijo v marsikaterem pogledu sintetični čopiči boljša izbira. Preberite, zakaj.

Prijazni do živali

1.

Najbolj prepričljiv razlog za sintetične čopiče je nedvomno dejstvo, da niso izdelani iz naravnih, živalskih ščetin.


Primerni za vegane

2.

Zaradi neizkoriščanja živali so sintetični čopiči primerni tudi za vegane.


Mehkejše ščetine

3.

Po mojih izkušnjah, ki s čopiči niso tako skromne, imajo sintetični čopiči pogosto mehkejše ščetine od naravnih. Proizvajalci verjetno izdelujejo mnogo tanjše in voljnejše ščetine od živalskih.


Odpornejše ščetine

4.

Sintetične ščetine so mnogo odpornejše od naravnih ščetin. Ne lomijo se in tudi redkokdaj izpadajo.


Ne vpijajo kremastih in tekočih izdelkov

5.

Naravne ščetine vpijejo precej kremnih in tekočih izdelkov, zaradi česar je poraba izdelka večja in čiščenje čopičev oteženo. Sintetične ščetine ne vpijejo izdelka, zato so čopiči s takimi ščetinami primerni za prav vse vrste izdelkov - za kremaste, tekoče, gelaste in tiste v prahu.


Hitro sušenje po umivanju

6.

Sintetični čopiči se po umivanju ali katerem koli drugem čiščenju precej hitreje posušijo kot čopiči z naravnimi ščetinami. Ker ne vpijajo vode, se mora osušiti samo površina ščetin in prostor med njimi.


Cenejši

7.

Sintetični čopiči za ličenje so praviloma cenejši od čopičev z naravnimi ščetinami. Naj vas to ne zavede z mislijo, da je cenejše a priori slabše. Tukaj nikakor ne drži. Nekateri moji najljubši čopiči so sintetični in stali so manj kot 5€.


Nagradna igra

V nagradni igri lahko osvojite sintetični čopič za ličenje, ELF Powder Brush, ki se na mnogih kozmetičnih portalih ponaša z zelo visokimi ocenami. Prepričana sem, da bo tudi vam všeč.

Uporabljate ga lahko za nanos podlage/pudra v prahu ali zaključnega pudra. Izdelek lahko s ploščatim vrhom čopiča tapkate po obrazu ali s krožnimi gibi vtirate v kožo.

8 razlogov, zakaj so sintetični čopiči boljši + Nagradna igra

Drobni tisk

1. Sodelujejo lahko bralci s celega sveta.
2. Za udeležbo v nagradni igri kliknite na povezavo spodaj. Ne skrbite, zagotavljam vam, da podatki ne bodo objavljeni in da ne bodo posredovani nikomur drugemu.
3. Zadnji rok za udeležbo je petek, 24. februar 2012 ob 23:59 CET. Prijave, oddane po tem terminu, ne bodo upoštevane.
4. Vsak udeleženec naj se, prosim, prijavi samo enkrat. Udeleženci z več prijavami bodo izločeni iz žreba.
5. En udeleženec bo naključno izžreban s pomočjo oštevilčenih prijav in spletne strani random.org.
6. Izžrebanec bo dan po žrebu objavljen na blogu in obveščen po elektronski pošti.
7. Izdelki so kupljeni z mojim denarjem in niso stvar promocije proizvajalca ali prodajalca.
8. Izdelki bodo poslani z navadno pošto, zato ne prevzemam odgovornosti za morebitno izgubo ali poškodbo pošiljke.
9. Za vsa dodatna vprašanja mi lahko pišete na elektronski naslov azra.mujkanovic@mejkap.si. Z veseljem vam bom odgovorila.


Nagradna igra


Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

14 komentarjev

Jaz imam tudi veliko raje sintetične čopiče, imam nekaj naravnih, pa jih uporabljam kakor redko se le da. :)

Jaz imam nekaj izbranih "naravnih", za katere ni sintetičnih duplikatov, ampak veliko raje kupujem sintetične. Sploh kakšne EcoTools, ker imam takoj boljši občutek. :D

Super članek, Meri! Se strinjam z napisanim. In ker čopičev ni nikoli dovolj in tega še nimam, sem se prijavila na nagradno igro :D

Umetni all the way! :D

Biba, se podpišem pod to, da čopičev ni nikoli dovolj. Zato poskušam to misel vzpodbuditi tudi pri svojih bralcih. :D

Katkoc, umetni in barvasti all the way! :D

še en glas za umetne :D

Tudi jaz sem po tanovem članica 'čopičev ni nikoli dovolj' kluba. Več jih imam, večje veselje imam do ličenja. Nikoli se pa še nisem ukvarjala z dilemo naravne-sintetične ščetine, zgolj mislila sem, da so naravne boljše, ker je ponavadi tako. Niti ne vem, koliko imam katerih, ker na to nisem pozorna. Dobro je vedeti, da imajo sintetične več plusov! In hvala za nagradno igro. :)

Hihi :)

Mene naravni velikokrat pikajo. Imam nekaj čopičev od Bare Minarals, ki so prav neuporabni. Cena je bila pa visoka.

V moji zbirki sta sedaj edina naravna in nepikajoča MAC 239 in 217 (224 že pika). Jaz imam enega mini BM, pa ni ravno slab, ampak hvalila ga tudi ne bi. :D

Ker še nimam nobeniga takšnega čopiča, si ga želim<3 lp.M

Živjo, M. Potem pa le srečno pri žrebanju. ;)

Sama sem po prepričevanju profesoric vedno prisegala na naravne čopiče, ki naj bi bili prijaznejši do kože. Predvsem me motijo vse te odpadajoče dlačiče. Uporabljam čopiče nico baggio in etre belle - oboji naravni, me je pa tale objava prepričala in v kratkem preizkusim sintetične.

Zanima pa me, če si mogoče že kdaj za čiščenje čopičev uporabila olivno olje?

Lep večer še naprej, B

Zdravo, B, in dobrodošla.

Upam, da boš s sintetičnimi tako zadovoljna kot mnoge komentatorke tukaj. :)
A čopiči, ki jih omenjaš, so dostopni pri nas? Imaš priporočilo za kakšnega določenega?

Hm, z olivnim oljem sem nekajkrat očistila čopič za šminke. Učinkovito je odstranilo tudi zasušene ostanke izdelka, ampak potem sem težko sprala olje s ščetin. :( Zdaj uporabljam izključno tekoče milo za roke in podobne izdelke, pa dobro odstrani tudi Revlon ColorStay z gostih čopičev.
Kaj pa ti uporabljaš za čiščenje? :)

Vse dobro in lep pozdrav.

Etre belle ma spletno stran, prodajajo pa čopiče samo v dveh kompletih, en večji in wn manjši. Za NB pa mislim da obstaja neka gospa ki je uvoznica teh čopičev in se da to naročit preko nje, žal se ne spomnim imena:S Slednji so malo dražji, se jih splača kupit na kakem sejmu.. fino je da se lahko kupujejo tudi posamezno:)

Pri EB mi je najljubši manjši čopič za blendiranje(čopiči niso oštevilčen):P

Za čiščenje pa uporabljam navadno toaletno otroško milo, enkrat na par mesecev pa dodam malo balzama za lase, pri velikih čopičih pa vedno ko jih operem. Sušijo se res nenormalno dolgo :S
Olivnega olja še nism preizkusila, ga bom pa naslednič uporabila za čopiče za šminko in tekoči puder. Sporočim kako je šlo ;))

B

Objavite komentar