MAC čopiči za ličenje, ali so vredni svojega denarja?MAC čopiči, ali so vredni svojega denarja?

MAC čopiči (239, 217, 224) - ali so vredni svojega denarja?

Nobena znamka ličil ni toliko zaznamovala mejkap skupnosti, kot je to storil MAC. Z njihovimi izdelki se danes meri velikost mejkap zbirke, resnična strast do ličenja in celo prestiž. To še posebej velja za njihove make up čopiče, katerih se drži sloves, da so najboljši na trgu. Vendar, ali so res?


Jaz premorem samo tri MAC čopiče za ličenje, in sicer 217, 224 in 239. Ker sem bolj mahnjena na čopiče za oči in me tisti za obraz puščajo dokaj ravnodušno, so bili to edini MAC čopiči, v katere se mi je zdelo vredno investirati nekaj več denarja. Preberite, ali se je investicija obrestovala.


Poudariti moram, da ocenjujem samo omenjene čopiče in moja ocena ne odraža kakovosti drugih MAC čopičev za ličenje. Ker ne posedujem ostalih njihovih čopičev, ne želim posploševati svojega mnenja. Če imate vi kateri drug MAC čopič, prosim, delite svoje mnenje v komentarjih.


239 Eye Shader Brush, $24.50

239 Eye Shader Brush, $24.50

Čopič 239 je čopič, ki izgleda najbolj običajno in zatorej nevredno svoje cene. Kamor koli se ozrete, boste videli vsaj nekaj čopičev, ki imajo to osnovno obliko za nanos senčila na veko. Še v vsakem otroškem kompletu ličil obstaja kakšen podoben čopič! Vendar je ravno v tem finta. Marsikateri čopič izgleda podobno 239, ampak po kakovosti in uporabnosti se mu niti ne približa.

Jaz sem z nakupom odlašala več let in nazadnje sem ga dobila za darilo. Kako neverjetno vesela sem, da je končno moj. Uporabljam ga pri skoraj vsakem ličenju in je najpogosteje umivan čopič v moji zbirki, ker je neprestano v uporabi.

Lastnosti

Čopič ima naravne ščetine bele koze, ki so domnevno takoj oblikovane v pravo obliko in niso naknadno strižene. To naj bi bila skrivnost tako mehkih ščetin, ki ne pikajo. Čopič odlikujejo kratke in goste ščetine, ki so oblikovane v nekakšen oglat oval.

Namen in uporaba

Čopič 239 je edini čopič, ki je dovolj čvrst za natančen nanos senčila in ima hkrati zelo mehke ščetine. Zato omogoča nanos pigmentiranih in intenzivnih senčil na točno določen predel veke. Sama ga najpogosteje uporabljam za osnovni nanos senčil, ki jih naknadno zabrišem/blendam z drugimi čopiči.
Všeč mi je, da ima 239 precej majhno površino (v primerjavi z drugimi podobnimi čopiči) in je zato primeren tudi za osebe z manjšimi očmi ali manjšo premično veko (če niste prepričani, kateri del očesa je to, preberite pojasnilo tukaj).

Sklep

Če še ni povsem jasno, moram poudariti, da sem s čopičem 239 nadvse zadovoljna. Če bi se kar koli zgodilo trenutnemu čopiču (God Forbid!), bi vsekakor kupila še enega. Vreden svoje cene, ker ni cenejšega ali boljšega duplikata, dostopnega pri nas!

+ -
+ Kakovostne, mehke ščetine - Cena
+ Ščetine se ne lomijo in ne izpadajo - Naravne ščetine, zato ni primeren za vegane (mene ne motijo)
+ Kvalitetno sestavljen čopič - Ni dostopen pri nas
+ Zelo estetski dizajn

217 Blending Brush, $22.50

217 Blending Brush, $22.50

Čopič 217 utegne biti najpopularnejši MAC čopič. Dolgo časa je bil kultni čopič za blendanje senčil, ki so ga šele pred kratkim začeli izrivati nekateri drugi čopiči podobne oblike, še posebej Sigmini cenejši duplikati. Glede na dejstvo, da naj bi še vedno obstajale razlike med 217 in domnevnimi duplikati, sem se sama odločila na nakup prvotnega, MAC čopiča.

Kupila sem ga na eBayu, vendar sem se ob prejemu pošiljke dobro pozanimala, da gre res za original. Če kupujete MAC (ali druge prestižnejše) čopiče na eBayu, se prepričajte, da ima vse drobne posebnosti, po katerih se čopič loči od morebitnih ponaredkov. Pri MACu so to npr. [1] rahlo bleščičast leseni ročaj čopiča, [2] nežno vtisnjeno ime države porekla [3] jasen tisk napisa MAC in številke čopiča, [4] poseben način, kako je stisnjen kovinski del itd.

Lastnosti

Tudi 217 je narejen iz naravnih ščetin bele koze, ki so oblikovane ovalno. Kovinski tulec je pri vrhu rahlo stisnjen, da so ščetine nekoliko sploščene, vendar ne toliko kot 239. Zaradi tega je čopič dovolj čvrst in hkrati čudovito košat.

Namen in uporaba

Unikatna oblika čopiča omogoča raznoliko uporabo, ki variira od blendanja temnih senčil do nanosa kremnih korektorjev. 217 je primarno namenjen nanosu in blendanju senčil, vendar ga lahko zaradi košate glave uporabite tudi za naraven nanos korektorjev. Še posebej priljubljen je za nanos korektorjev okrog oči.
Če ga uporabljate za nanos in blendanje senčil, boste cenili njegovo velikost, ker se čudovito prilega vsakemu očesnemu pregibu. To omogoča natančno manevriranje s čopičem, kar je posebej dobrodošlo pri temnejših mejkap videzih. Čopič lahko uporabite tudi za hiter nanos svetlih senčil na celo zgornjo veko.

Sklep

Če bi morala izbrati en čopič, s katerim bi se ličila do konca življenja, bi bil to MAC 217. Brez pretiravanja! Z njim lahko ustvarite naraven videz s svetlimi senčili na premični veki ali zelo dodelane temnejše mejkape. Vsekakor priporočam nakup!

+ -
+ Kakovostne, mehke ščetine - Cena
+ Ščetine se ne lomijo in ne izpadajo - Naravne ščetine, zato ni primeren za vegane (mene ne motijo)
+ Kvalitetno sestavljen čopič - Ni dostopen pri nas
+ Zelo estetski dizajn

224 Tapered Blending Brush, $30.00

224 Tapered Blending Brush, $30.00

Če ne bi bilo čopiča 224, bi sedaj brali še enega izmed mojih hvalospevov in začetno vprašanje o dejanski vrednosti MAC čopičev ne bi bilo potrebno. Vendar 224 je vse tisto, česar ne pričakujete od čopiča višjega cenovnega razreda.

Kot prava obsedenka s korektorji sem želela preizkusiti kakšen nov način nanosa korektorja. Pri sestrah Pixiwoo na YouTube sem pogosto videla, da nanašata korektor s čopičem 224 ali njemu podobnimi. V trenutku sem se prepričala, da je to tisto, kar potrebujem za brezhiben nanos korektorja. Žal sem kmalu ugotovila, da je šlo za prenagljen nakup.

Lastnosti

224 je okrogel čopič z zaobljenim vrhom. Primarno je namenjen nanosu in blendanju senčil. Izdelan je iz črnih naravnih ščetin, ki so njegov največji problem. Ščetine neprestano izpadajo in se lomijo! Pri vsaki uporabi čopiča ostane na obrazu ali očeh vsaj 5 celih ali zlomljenih ščetin. To je za moje pojme nesprejemljivo. Predstavljajte si, kako nadležno je s sveže nanesenega korektorja pobirati izpadle dlake čopiča. Tu so se končale sanje o popolnem nanosu korektorja s čopičem 224.
Poleg izpadanja in lomljenja imajo ščetine čopiča 224 še eno napako. Če jih pritisnemo ob kožo, kar pri blendanju senčil vsekakor počnemo, nekoliko pikajo. Nikakor niso tako mehke kot ščetine 239 ali 217.

Namen in uporaba

Zaradi slabe kakovosti je tudi uporaba čopiča zelo omejena. 224 bi bil lahko zaradi svoje oblike izjemno uporaben čopič. Uporabljali bi ga lahko za nanos in blendanje senčil, nanos korektorja okrog oči ali osvetljevalca na obraz.
Sama sem zaradi izpadajočih ščetin njegovo uporabo omejila na nanos mineralnega pudra na manjša področja (za prekrivanje posameznih nečistoč) ali občasno blendanje temnejših senčil.

Sklep

Meni se zdi 224 zelo precenjen čopič. Dopuščam možnost, da sem naletela na slabo serijo, vendar ne dopuščam možnosti, da se to sploh zgodi s čopiči, za katere je potrebno odšeteti precej denarja.

+ -
+ Kvalitetno sestavljen čopič - Ščetine izpadajo in se lomijo
+ Zelo estetski dizajn - Nekoliko grobe ščetine
- Cena

Kaj pa vi? Uporabljate MAC čopiče za ličenje? Ste zadovoljni z njimi? Kateri je vaš najljubši?
Če jih ne uporabljate, imate kakšen poseben razlog za to?

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

13 komentarjev

Jaz osebno nimam nobenega MAC čopiča, že zaradi nedostopnosti. Se mi pa celotna MAC kozmetika zdeli zelo precenjena - verjamem, da je vrhunske kvalitete, ampak saj ni edina. Kvaliteta po mojem mnenju ne more biti tako 'outstanding', da malce cenejši izdelki ne bi bili zadovoljivi. Seveda, če bi imela denarja kot solate, bi najbrž večina mojih ličil bila MAC. Tako, ko pa nimam, mi je malo neumno dati gore denarja za ENO stvar, ko za isto denar lahko dobim VEČ stvari, drugih firm, primerljive kvalitete.

Morda se motim, ampak če je tako, me pustite živeti v laži. :D Če bom enkrat ugotovila, da POTREBUJEM MAC ličila, ne bo dobro xD

Jaz sem zelo zadovoljna!
Imam 217, 239 in 219. Tudi ta najmanjši je vreden denarja in je čvrst ampak mehek obenem.
Zaenkrat ti trije čopiči zadostujejo mojim potrebam po MAC čopičih in ne načrtujem naslednjega nakupa.

Nimam ničesar od MAC-a. Ne senčk, ne čopičev. Bi rada enkrat poskusila, kako se čopiči primerjajo z drugimi. Zaenkrat nimam potrebe po nakupu MAC čopičev. Prav tako pa se mi zdi, da so rezultati narejeni z mojimi Sigma čopiči čisto vredu. =)

Ko sem stala pred MACovim stojalom, me je čisto vse pustilo ravnodušno ... čopiče si si lahko pogledal samo s prodajalko, ki pa je bila ves čas zasedena, tako da sem šla raje v šoping k drugim znamkam. :D Imam pa 239 na WL in si ga bom zagotovo kupila v prihajajočih mesecih.

Se 100% strinjam s tabo glede 224 in 217 - 224 je čisto brezvezen, sploh ni dovolj čvrst, da bi uspešno zblendal senčke pa še dlake mu izpadajo, kar je sploh super, ko ga uporabim za korektor. Z 217 sem pa res zadovoljna, imam ga že nekaj let in je še vedno kot nov. 239 pa imam že dolgo časa na WL in mislim, da si ga bom letos privoščila :) Všeč so mi tudi vsi Louise Young čopiči za oči, ki jih imam, še posebej LY38A, ki je super za natančen nanos barv v gubo.

Tudi meni se zdi večina MAC stvari močno precenjenih. Jaz verjamem v kupčije in iskanje cenejših izdelkov, če se le da.
Mogoče bi me kakšen njihov unikaten izdelek še premamil, ampak ničesar pa ne bi kupila samo, ker bi tako zaupala znamki. Tako da se strinjam z vsem, kar se napisale. :)

@ Klara, točno tako, kot si ti napisala. LY38A izgleda kot vse, kar sem pričakovala, da bo 224. In se zmotila, seveda. :$

MAC čopiči so moja velika želja, tisti za senčke. Sploh 239, ki mi je prvi prišel v sistem kot 'must have'. Žal sem potem videla cene ... cene so res obupne. Obožujem čopiče in obožujem se igrati s senčili, ampak za tak denar lahko dobim toliko mejkapa, da se mi zdi kar malo škoda. Navijam za kakšno darilo. :D

Imam pet MAC čopičev (217,224,109,187,266). Ustavila bi se pa pri 224. Ja, na prvi pogled zgleda brezvezen, ampak ni in ima svoj namen. Namenjen je predvsem blendanju bolj pudrastih senčk ali senčk v 'prahu', za lažje nanose. Odlično se obnese tudi nanašanju pudra v prahu okoli težko dostopnih predelov, kot npr. okrog oči, predvsem na notranjem delu pri nosu, pod očmi in kjerkoli pač težko pridemo zraven. Torej , če si želimo bolj prosojen, lažji nanos, je 224 super izbira. Se pa popolnoma strinjam, da je predrag in če ga ne bi dobila za darilo, ga ne bi kupila, ker je podobnih na tržišču vedno več.

Moyca, živjo. :)
Meni se čopič ne bi zdel predrag, če bi bil kvaliteten in mu ne bi pri vsaki uporabi izpadale ščetine. Tako pa ga skoraj ne morem uporabljati. Izgleda in upam, da ti nimaš takih težav. :)

Krvava Meri, očitno imaš smolo in si dobila 'slabega':( Moram reči, da mojemu ni nikoli odpadla niti ena dlaka...ampak se mi vseeno zdi predrag...
Mi je pa všeč tvoj blog, še dobro, da je Nihrida na svojem pustila link;)

Čeprav zveni čudno, sem res vesela, da sem samo jaz imela tako smolo. :) Sem pa že našla drug HG čopič, ki ga uporabljam okrog oči in se odlično obnese. Konec dober, vse dobro. :D

Hvala za obisk in pohvalo. Upam, da se še kaj oglasiš. :)

Sem velik pristaš MAC izdelkov, tudi doma jih imam veliko, vendar najboljši njihovi izdelki se mi zdijo prav čopiči. Kupila in poizkusila sem veliko različnih znamk, ki pa se ne morajo kosati z MACovimi (med ddrugim, tudi Sigma in RealTechniques ne). Moj favorit je čopič 212 - blending brush, ki res neverjetno lepo zabriše senčke!

Objavite komentar