Kratek vodič, kako izbrati pravi blushKako izbrati popoln blush?

Priročna navodila za izbiro pravega blusha

Niste prepričani, ali vam najljubši odtenek blusha pristaja? Morebiti sploh ne uporabljate rdečil, ker se bojite, da boste izbrali napačen odtenek? Potem vam bo koristil ta kratek vodič po odtenkih rdečil, da boste znali izbrati popolnega zase.


Za nakup popolnega rdečila potrebujete bodisi prekleto srečo bodisi poznavanje svoje polti. Jaz priporočam slednje, ker je sreča zelo izmuzljiva in se vam lahko hitro zgodi, da izgledate kot mrlič, barbika ali nekdo z obrazno poslikavo iz zemlje.

Če to ni vaš želeni videz, morate izbrati blush, ki pristaja vaši polti. Pravo rdečilo bo polepšalo vašo polt, vendar ne bo pretirano izstopalo. Izgledalo bo naravno in subtilno, a vašemu obrazu bo dalo poseben žar.

Na spodnjem seznamu izberite vaš podton, kliknite nanj in si oglejte, kateri odtenki rdečil vam bodo najbolje pristajali in katerih se morate izogibati.

TOPEL


NEVTRALEN


HLADEN


NE VEM

Topel podton

Polti s toplim podtonom imajo značilen rumenkast ali oranžkast pridih. Zato jim najbolje pristajajo rdečila v toplih odtenkih, še posebej tista z zlatim sijajem. Brez težav lahko nosijo tudi univerzalno pristajajoče odtenke rdečil iz skupine za nevtralni podton. Izogibajo pa naj se vseh rdečil iz skupine za hladen podton, ker bodo z njimi izgledali utrujeno in pepelnato.

Zvezdnice s toplim podtonom:

Cate Blanchett, Jeniffer Lopez, Mena Suvari, Scarlett Johansson, Viola Davis

Kako izbrati pravo rdečilo? - marelična, apricot
Marelični odtenki

Marelični odtenki so zelo podobni breskovim, vendar vsebujejo več oranžne. Čudovito izgledajo na svetlejših polteh, vendar pristajajo tudi nekoliko temnejšim. Za temnopolte osebe bodo najbrž presvetli.

Primeri: Nars Luster, Becca Damselfly, Mac Melba

Kako izbrati pravo rdečilo? - oranžna, orange
Oranžni odtenki

Oranžna je postala the barva med rdečili. Najdete lahko vse od kričeče, neon oranžne do subtilne oranžne z zlatim sijajem. Ti odtenki bodo pristajali vsem osebam s toplim podtonom ne glede na ten.

Primeri: Berry M Apricot, Nars Taj Mahal, Nars Gina

Kako izbrati pravo rdečilo? - opečnata, terracotta
Opečnati in terracotta odtenki

Opečnati in terracotta odtenki so najpogostejši v poletnih kolekcijah in najlepše pristajajo temnejšim ali rahlo (umetno!) zagorelim poltem.

Primeri: NYX Terracotta, La Femme Brick Red, La Femme Russet

Kako izbrati pravo rdečilo? - rjava, brown
Rjavi odtenki

Rjavi odtenki izgledajo najlepše na temnejših toplih polteh, še posebej če vsebujejo malo zlatega šimra. Osebe s svetlo toplo poltjo pa lahko uporabijo rjavi mat blush za senčenje obraza.

Primeri: La Femme Sienna, Mac Sweet as Cocoa, Mac Equilibrium

Kako izbrati pravo rdečilo? - bronze
Bronze odtenki

Sem spadajo vsa rdečila, ki jih lahko uporabljamo kot bronzerje in obratno. Praviloma imajo svetlo rjavo bazo z drobnimi bleščicami za sijaj. Uporabljajo se lahko enako kot rjava rdečila.

Primeri: Chanel Fandango, Mac Coppertone, NYX Pecan


Nevtralen podton

Po mojih izkušnjah ima največ ljudi (v Sloveniji) ravno nevtralen podton. Ker nimajo niti toplega niti hladnega pridiha polti, lahko nosijo večino odtenkov in izgledajo krasno. Najbolj jim bodo pristajali nevtralni odtenki, vendar posežejo lahko tudi po rdečilih za topel ali hladen podton. Izogibajo naj se samo izjemno toplim (oranžni, rdeče-rjavi) in izjemno hladnim odtenkom (vijoličasti, mauve).

Zvezdnice z nevtralnim podtonom:

Angelina Jolie, Amanda Seyfried, Jennifer Aniston, Blake Lively, Leighton Meester

Kako izbrati pravo rdečilo? - kožna, nude
Kožni in nevtralni odtenki

To so vsi odtenki, ki po barvi močno spominjajo na barve polti. Večinoma gre za bež, taupe in rahlo rožnate odtenke, ki zgolj nežno poudarijo ličnice. Ker gre za svetle odtenke, bodo presvetli za vse temnejše polti.

Primeri: La Femme Heather, Nars Madly, Nars Zen

Kako izbrati pravo rdečilo? - breskova, peachy
Breskovi odtenki

Breskovi odtenki so popolna in nevtralna mešanica tople oranžne in hladne roza barve, zato izvrstno pristajajo vsem poltem. Ni nenavadno, da je Nars blush v odtenku Orgasm postal taka uspešnica.

Primeri: La Femme Peach, Nars Orgasm, Mac Mocha

Kako izbrati pravo rdečilo? - koralna, coral
Koralni odtenki

Koralni odtenki so močno podobni breskovim, vendar so bolj vibrantni. V zadnjih letih so postali izjemno priljubljeni, tako lahko izbirate med neonsko živimi in zelo nežnimi rdečili.

Primeri: La Femme Coral, Benefit Coralista, NYX Menage a Trois


Hladen podton

Osebe s hladnim podtonom imajo polt z rahlim hladnim pridihom. Če podrobno pogledamo, se zdi, da ima njihova polt roza, moder ali zelen pridih. Zato jim najbolje pristajajo hladni odtenki. Tudi oni lahko nosijo odtenke iz skupine za nevtralen podton. Izogibajo naj se odtenkom iz skupine za topel podton, ker bodo s temi rdečili izgledali utrujeno in umazano po obrazu.

Zvezdnice s hladnim podtonom:

Natalie Portman, Emily Blunt, Kate Winslet, Tilda Swinton, Zooey Deschanel

Kako izbrati pravo rdečilo? - berry
Berry odtenki

Barve jagodičevja so hladne mešanice rdeče in pink barve. Obstaja cel spekter takih odtenkov, zato je moč najti primeren odtenek za prav vsak ten.

Primeri: Estee Lauder Radiant Berry, Sleek Pomegranate, Bobbi Brown Plum

Kako izbrati pravo rdečilo? - mauve
Zamolkli in mauve odtenki

To so izrazito hladni svetli odtenki, ki vsebujejo mnogo lila in pink barve. To je najbolj problematičen odtenek iz te skupine, zato bo dobro izgledal samo na svetlih in resnično hladnih polteh.

Primeri: ELF Mellow Mauve, La Femme Mulberry, MAC Well Dressed

Kako izbrati pravo rdečilo? - roza
Roza odtenki

Sem spadajo vsi svetlejši roza odtenki, ki so lahko pastelni ali zelo živi. Najbolje pristajajo svetlim poltem, zato naj se jih izogibajo vse osebe s temnejšimi poltmi, ker bodo na njih izgledali prašno in mokasto.

Primeri: NYX Rose Garden, Nars Gaiety, Sleek Pixie Pink

Kako izbrati pravo rdečilo? - pink
Pink odtenki

Pink odtenki so vsi močnejši in nekoliko temnejši roza odtenki. Praviloma so zelo vibrantni in ob pravilnem nanosu dajo čudovito svež videz, ki pristaja vsem tenom polti.

Primeri: La Femme Indian Rose, Illamasqua Seduce, Smashbox Radiance

Kako izbrati pravo rdečilo? - hladna rdeča
Hladni rdeči odtenki

To so vsi rdeči odtenki, ki po nanosu izgledajo bolj rožnato kot oranžno. Čeprav rdeča barva izgleda precej zastrašujoče, je s previdnim nanosom moč doseči naraven, a čil videz.

Primeri: La Femme Red, Sleek Scandalous, Nars Exhibit A


Ne vem

Če niste prepričani, kakšen podton imate, imam za vas nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri. Sledijo si po količini truda, ki ga boste morali vložiti, da najdete svoje popolno rdečilo. Začeli bomo z najlažjim.

1. Nosite univerzalno pristajajoče odtenke iz skupine za nevtralen podton.

2. Preučite odtenke najljubših izdelkov za ustnice. Odtenki, ki vam pristajajo na ustnicah, vam bodo pristajali tudi na licih. Vzemite svojo najljubšo šminko ali glos v trgovino in izberite rdečilo, ki bo podobne barve.

3. Poskusite ugotoviti svoj podton na podlagi najljubših oblačil, modnih dodatkov, senčil za oči ali lakov za nohte. Če menite, da vam najbolje pristajajo hladne barve, imate hladen podton. Če dobite največ komplimentov, ko nosite tople barve, imate topel podton. In če vedno izgledate prekleto dobro, ste holivudska zvezda ali pa imate nevtralen podton.

4. Če se počutite pustolovsko in lahko nažicate par rdečil pri prijateljih, preizkusite nekaj rdečil iz vsake skupine. Tako boste enostavno ugotovili, kakšen podton imate in katera rdečila vam pristajajo.


Delite z ostalimi:


33 komentarjev

Koralni seka :D

Super uporabno! Sem ravno v iskanju novega rdečila, ker se mi je "zimski" odtenek (tisti, ki si mi ga ti pomagala izbrati) razdrobil. Lahko tale vodič uporabim tudi pri izbiri šmink?

Katkoc, to je čist' tvoj odtenek. :D

Laura, super ideja, pozabila sem omeniti, da velja tudi v obratno smer. Če je za lička fajn, bo tudi za ustnice. :)
In kaj boš izbrala, če sem lahko firbčna? :P

Hvala za tako hitro izpolnjeno prošnjo! :D Res super super članek :) Mislim, da bom šla na lov za Sleek Pomegranate blushom :)

Upam, da je vsaj približno uporabno. :D
Bo še Ulmiel povedala, kaj meni. :)

Sicer sem tudi jaz Pomegranate šele zdaj opazila. Sem prav presenečena, da sem tako lep blush kar spregledala!

e.l.f. nicely nude šminko. Za rdečilo še ne vem. Najbrž ga bom kar v drogeriji, da bo res prava barva.. :)

Dobro napisan prispevek in za mnoge res uporaben!
Jaz sem nora na rdečila za lica, imam jih veliko (verjetno iz čisto vseh skupin). Imam pa izrazito toplo polt (rumen podton, obraz bolj oranžkast, poleti še bolj oranžkast), a od zgoraj omenjenih iz tople kategorije nimam čisto nobenega. :) Verjetno, ker jih je veliko od MAC-a in od La Femme. Od MACa nimam veliko stvari, La Femme kozmetike pa sploh ne poznam. *blush*
Med komentarji sem videla, da ste omenile Sleek Pomegranate ... čudovito rdečilo, ki ga tudi sama obožujem!!!

Hvala, Maestra. :)

Primeri so bolj random podani - ker jih imam ali ker je precej slik za njih. Jaz sem bolj hladno-olivna, tako da teh iz tople kategorije sploh ne posedujem.

Ampak La Femme moraš sprobati. Res top shit, kar se tiče rdečil. :D

Meri, super članek in simpatično napisan:) ... jaz se še vedno lovim glede polti. Ne vem, ali sem topla ali nevtralna ... če mene vprašaš, bi najrajši bila hladna :D.

Marijana, hvala. :)
Če je tako, si moraš privoščiti vse te pink in berry odtenke. :D

Krvava Meri, super prispevek!
Moje naj je že nekaj časa MACov Cubic. Kam bi ga umestila? Pa ELFov Flushed?
Teorije jaz ne obvladam preveč, sam tadva se mi zdi sta mi najbolj 'naravna' na mojih (baje toplih) licih.

Uuu, dobrodošla, Lunča! :D

Meni se zdi, da Cubic pade ravno nekje vmes med roza in breskovo/peachy barvo. Precej nevtralno izgleda, tako da bi bil lahko oboje, odvisno od svetlobe.
ELF Flushed pa je bolj hladen - nekako hot pink. Je pa zagotovo eden izmed lepših odtenkov izmed poceni ELF blushev. :)
Jaz imam tisto okroglo verzijo, ki se da dobiti z magnetkom za paleto. No, pa je bolj zamolkla roza. Čudno ...

Te tople/hladne zadeve mene totalno zmedejo... pa sem kar doma v barvah ampak pri mejkapu pa totalno ne gre skupaj.
Sploh ko enkrat editiraš slike v photoshopu, ko vidiš, da je vsaka barva lahko topla ali hladna se nikakor ne morem stlačiti v neke klasične okvirje.
Se mi zdi, da pri rdečilu je bistveno le to, kako ga skombiniraš s šminko/glossom (no ob predpostavki, da nisi že v štartu generalno falil).
Aha... imam melbo pa bi rekla da pride hitro nenaravno na meni. Dvomim, da sem res topla medtem, ko mi na mac counterjih vedno tlačijo nc pudre. Go figure. :)

Hvala za dobrodošlico, že dalj časa postopam tukaj in je kar lušno:)

Pa še to: saj vedno 'seva' ten kože čez rdečilo in mogoče je meni bolj logično uporabljati nekaj hladnega ali nevtralnega, da zgleda normalno.
Ker toplo na toplo je včasih... pretoplo?:D

Če si bolj NC in ti pristajata Cubic in Flushed, dvomim, da imaš topel podton. :) Verjetno si hladna ali nevtralna.
Mac ima rahlo zmešano logiko - NC = rumeno hladen; NW = oranžkasto/rozasto topel. To je ful vidno, če pogledaš kakšne temnejše pudre ali korektorje.

Oh, ja. Kombinacija rdečila in šminke/glosa. To je čisto posebno področje. :D Moj rahel pet peeve je, ko vidim nekoga s pink rdečilom in rjavo šminko. Ali obratno. Kill me! :D
Ampak če imaš malo filinga za barve in kritično oko, so vse drugo malenkosti, ki so večinoma bolj stvar teorije. Praksa je za to, da eksperimentiramo. :)

Šele zdaj vidim drugi komentar. :)

Meni se niti ne zdi pretoplo. Ampak če je kvalitetno narejeno. Npr. Golden Goddesses look je izjemno topel, pa mi ne izgleda preveč, če je na nekomu, ki ima topel podton. Če bi imel izrazito hladnega, mislim, da ne bi izgledajo najbolje. (Poskušam najti en zlat look, ki ga je naredila Viola z bloga Killer Colours, ampak mi ne uspeva.) In obratno se mi zdi, da na nekomu, ki ima res toplo polt, ne izpadejo dobro hladna rdečila (ampak to res vijoličasta, hladno pink, mauve). Saj tisto, kar je vmes, ni tako problematično. Po mojem so problem samo skrajnosti.

Oooo, KM, you rock. :) Zdajle sem šla po tvojih točkah za določitev podtona. Moj strah je namreč točno to kar na začetku prispevka opisuješ - da bom izpadla katastrofalno s pripomočkom, ki naj mi me naredil lepšo. :)

Tako kot Lunčo tudi mene tile hladni in topli čisto zmedejo, predvsem zato, ker mi je včasih 'očitno' da je neka rdeča npr. topla, potem pa npr. na planetu preberem da je izrazito hladna in kar pod mizo padem.
Lahko napišem ultra dolg komentar z mojimi dognanji okoli te zadeve? Če ne ga lahko itak zbrišeš, ti si šefe tu. :)

1. Najlažja pot me vrne k breskvastim blushom. Čeprav ne prenašam odtenka na nohtih, se mi zdi, da bi bil na mojih licih še najbolj nevtralen, ker imam navadno bolj žive barve na očeh in ustnicah. Da malce skulira zadevo.

2. Trije odtenki, za katere dobim največ komplimentov in tudi sama mislim da mi najbolj pristajajo so Bourjois Sweet kiss Naturelle 07, Manhattan Lip cream 45H (ta rdeč) in Eyeko Liptastick v odtenku Lip Lover. Če smem priložiti link, jih imam fotkane v lipstick tagu (http://ulmiel.blogspot.com/2011/10/lipstick-tag.html). Ker bi rada imela blush v kombinaciji s ustnicami, se mi zdi še najbolje iti na Bourjois šminko, ker je še najbolj nevtralna, se pravi bolj rožnat odtenek.

3. Oblačim se predvsem v črno in zelo temna oblačila, tako da to najbrž odpade. Lake nosim čisto vse, od svetlih do zelo temnih, edini ki mi res ni očitno pristajal na ten je bil zelo svetel mint odtenek (Mint Candy Apple). Pri senčilih pa zelena, vijolična in rjava, plus da sem zadnje čase dobesedno obsedena s copper/oranžnimi in teal odtenki. Copper se mi zdi res topel, npr. Wet'n'Wild Penny, teal pa zmeraj smatram za hladno barvo (npr. Catrice Petrol keeps me running).

Vse bolj se nagibam k toplemu podtonu, čeprav me bega, da nikakor nimam težav z odtenki lakov za nohte (da bi imela mrtvo kožo ali lobster hands) in tudi pri senčkah se mi zdi da mi temna teal pristaja, na ustnicah pa je moja vsakodnevna barva precej rožnata, kar pri blushih pade v hladen podton. In seveda se lahko s tem svojim sklepanjem kolosalno motim. :D

Vsekakor pa odličen prispevek, res hvala ti zanj! Moj podton me muči že zelo dolgo časa (ne bom niti začela o raznih rumenih in rozastih podtonih, ker se zaradi njih ne pritaknem tekočih pudrov - btw, je to rumen = topel in rozast = hladen oz. obratno ali je to čisto nekaj drugega? *blush* )

Zdaj me je res prijelo še kakšno rdečilo nabavit, za igrat. :D Upam, da ti ni čisto nenormalno dolg komentar, sicer me brez skrbi opozori. :)

Dolgi komentarji so dobrodošli. :D In seveda sem tu, da ti pomagam, če je treba. ;)

Kar se tiče podtonov ... globlje, kot zabredeš v to, težje pojasniš barve. Rumena polt sama po sebi ni topla, ker je lahko olivna in hladna, in roza ni samo hladna, ker ima lahko oranžkasta in zatorej topla. V bistvu je najlažje, če si predstavljaš, da ima topel podton zlatkast pridih in hladen srebrnkastega. Itak obstajajo še določene karakteristike, po katerih lažje prepoznaš določeni tip (npr. barva oči, las), ampak to je že predmet katere poznejše objave. Kaj pa nosiš od nakita? Zlato ali srebro?

Zdaj še k tvojim ugotovitvam. :)

Vsi trije izdelki za ustnice so nevtralno, ubito roza. In če kupiš takšno rdečilo, sploh ne moreš zgrešiti. Pa še precej enostavno se dobi tako barvo, tudi v naših drogerijah (zdaj nimam nobenega konkretnega odtenka v glavi, ampak brez težav boš kaj našla).
In če nosiš brez težav tako copper kot teal senčila, si tudi ti nevtralna! Moj nasvet bi bil, da poskusiš z rdečilom, ki bo podobno zgornjim šminkam. Potem bi mogoče lahko šla še v smer apricot, koralne, hot pink in berry. To so najbolj prizanesljivi odtenki, ki so lahko tudi dovolj subtilni, če bolj poudarjaš oči in ustnice. :)

Glede na polt tvojih rok se mi ne zdiš prav nič problematična in dejansko vsi odtenki lakov izpadejo dobro na tebi. Zato ne smeš preveč komplicirati niti pri rdečilih. :P

Ali pa poskusi najti kako zvezdnico, ki ima podobno polt, lase in oči, kot ti. Pa bova skupaj ugotavljali, kam spadaš. :D Če želiš, lahko tudi prek mejla (azra.mujkanovic@mejkap.si).

Btw nekaj dni bom odsotna, ker bom brez interneta; če se slučajno ne oglasim, ne mi zamerit. Takoj, ko se vrnem v virtualni svet, odgovorim. :)

Ulmiel lahko imava pa klub neodločenih pa je to to:)

Jaz sem tudi polovico časa zmedena okoli tega, po tem kar si (KM) napisala. Očitno sem lahko tudi hladna, ker v bistvu imam nek oliven ten (če me kje sonce ujame ne porjavim pretirano in ne pordečim ampak imam tak olivno zlat ten kože).

Kako pa razločiš to z srebrno in zlato? Od foil lakov se mi zdi, da mi lepše pride srebrni. Medtem ko od rdečih mi OPIjev big apple red nekako 'pomlajša' roke.

V glavnem.... kar se pa tiče osebnih karakteristik imam pa rjave lase (z izdatno veliko rdečega pigmenta, ki dela preglavice moji frizerki), čokoladno rjave oči in črne trepalnice in obrvi.

Razmišljam, da bi si na eno lice namazala toplega na enega pa hladnega pa se fotkam v vseh 2435 različnih svetlobnih pogojih čez dan pa da vidimo. :D

Lunča, ne vem, zakaj se vsi poskušate uvrstiti med hladne ali tople. Saj sta lahko nevtralni. :P
Lahko pa poskusiš s fotko, pa da vidimo. :D

Če sem te zmedla s čim konkretnim, pa kar povej. Bom poskusila pojasniti. :)

Srebrna pristaja hladnim, zlato toplim, oboje nevtralnim. OPI Big Apple pa je na mojem monitoru očitno nevtralna/prava rdeča, ki naj bi pristajala vsem. Če pogledaš swatche na internetu, prav vse roke izgledajo lepo s tem lakom. Kako se tebi zdi?

Meri, zakon si! *hug* Ok, torej sem nevtralna, končno, zdaj bom mela mir s temi podtoni! :D In ja, se tudi nagibam k temu, da najdem nek tak nežnejši blush, če ne bo vse prehitro preveč. Drugače pa nosim samo srebro, ker mi je bolj všeč. :)

Uf, zdaj bi pa kar takoj šla po kak blush, haha. Pa sem ta mesec že čisto nepričakovano šla krepko čez mejo kupovanja make upa, tako da bo počakal na naslednji mesec. :D

No, če dam nakit gor, se mi zdi, da mi pašeta zlata in srebrna. A sem lahko rumena pa da nisem izrazito hladna ali topla? Ker rumena definitivno sem, ker ko me daš zraven mojega se vidi da je on roza jaz pa rumena.
A sem lahko rumeno toplo hladna:D

Odličen članek, Meri :)! To bi morala biti rešitev večine mojih dilem pri ugotavljanju svojega podtona, če me ne bi ti že nekaj časa nazaj razsvetlila, da sem nevtralna in po mojih dognanjih tudi malo vlečem na toplo, zlatkasto.

Zdaj se bom lahko opogumila in poskusila še kakšen odtenek rdečila, ne le breskovega :). Najprej me mika mareličen (uau, kako daleč si upam :), potem še kakšen.

Meri, kakšen se ti zdi Elf-ov blush 'Coy'? Zadnje čase kar veliko posegam po njem in se mi zdi da mi kar pristaja...

Moonchild, meni se zdi nevtralen/nude odtenek. Slike so najbrž malo problematične, ampak nikjer ni videti, da bi bil zelo hladen ali topel.

Izgleda zelo lepo. A ima veliko bleščic? Mislim, da bi si ga tudi jaz omislila za tiste dni, ko mi ne paše močnejši blush.

Ni najbolj pametnih swatchev na netu ne... Ženske govorijo, da tudi kot bronzer deluje zelo dobro in se precej strinjam.

Bleščic nima ravno, bolj zlatkast šimer, ki je viden v embalaži. ko je nanešen, se vidi pa samo tak zdrav sijaj :)

Meri, moram se oglasit. :) Odkar sem odkrila da eno za moj okus neuporabno senčko lahko uporabim kot blush in to seveda za hec poskusila, hočem kar naprej preizkušati in kupovati nove blushe! Sumim, da je nova obsesija na pohodu, predvsem zato, ker me je vrglo po tleh, kakšno razliko naredi na kompleten look malce rdečila! Sicer mislim, da je tale moja senčka primernejša za hladen podton, ampak imam blazno veselje z njo. :D

Super me veseli, da si odkrila rdečila! :) Sem vedela, da ti bodo všeč, ker je totalni preobrat na mejkapu, ko naneseš še malo fejk barve na lica. :D

Če najdeš še kakšno super rdečilo, kar poročaj. Tudi jaz imam manjšo obsesijo, kar se tiče rdečil. :$

Zdaj sem v nizkem štartu za Kiko rdečila, pa resno me mika 'investirat' v kakšnega Macovega. V bistvu sem sama sebi mal smešna, še teden dni nazaj so bila v prvem planu senčila, zdaj pa raje kupim nekaj rdečil in pustim senčke kar v trgovini. xD

To sem v bistvu hotela povedat, pa sem prehitro kliknila 'objavi', se že pozna, da me čas preganja k skripti. ;) Zanimivo je to, da novo navdušenje nad blushi sovpada s 'cooling off' fazo pri lakih za nohte in da me blushi tudi približno toliko veselijo kot so me laki na začetku. Upam, da jih na koncu ne bom tudi imela čez 200! o.O ;) Čeprav se niti tega ne morem odločit, ali bi raje poskusila prej take v prahu, kremne ali tekoče, niti kakšne odtenke bi najprej preizkusila, pa me ideja tega raziskovanja blazno veseli. Tako da zna biti, da pridem domov s 3/4 novih nakupov samo rdečil. o.O In zdaj popolnoma razumem tvojo barvno zbirko na zgornji fotki, jaz bi tudi! ;)

Potem je res na vidiku nova obsesija. :P
Jaz bi ti v začetni fazi priporočala, da investiraš v čim več kakovostnih, ampak cenovno ugodnih blushev, da lahko čim več preizkusiš za določen znesek. Potem ko ugotoviš, kaj ti je všeč, lahko investiraš v kakšnega dražjega s posebnim finišem, v unikatnem odtenku ali zgolj z dobrim imenom. :D Saj veš, kako to gre. :D

Kakšni odtenki so ti pa zdaj najbolj všeč? :)

Hvala za nasvet, imaš prav! Bolje da najprej odkrijem, kateri odtenki ustrezajo tudi koži, ne samo očem. ;) Kar se tiče odtenkov sem še bolj na nevtralnih, tile novi od Illamasque so mi blazno všeč, sploh v prahu (something Rose), bi rada našla nek cenejši približek ... imam rada zelo močne barve, ampak ker take nosim že na očeh ali ustnicah, me skrbi, da bom še z zelo močnim blushem izpadla klovnasto. Me pa od močnih odtenkov najbolj 'matrata' koralni in hladno rdeči. :)

Če boš iskala koralnega in hladno rdečega, ti res toplo priporočam, da pogledaš La Femme. Jaz nisem še videla boljših rdečil, pa tako poceni in ogromno odtenkov.
Ampak splača se jih bolj kupovati samo v posodicah, da daš svoj magnet in hop v paleto. :)

Novi od Illamasque so tudi meni všeč. Najbrž gre za najlepše blushe med nevtralnimi odtenki. Jaz sicer padam na zelo žive odtenke, ampak ti so tudi meni všeč. Če najdeš kakšno cenejšo alternativo, kar sporoči. ;)

Pa še nekaj o zelo močnih rdečilih. Ko najdeš kakšno zelo živo barvo, ki ti bo noro všeč, boš videla, da ti ne bo problem žrtvovati močnega očesnega mejkapa za poudarjena lica. :D

Objava komentarja