DIY stojalo za šminkeHitro in poceni organizirajte svoj mejkap

Če vaša mejkap zbirka obsega vsaj 10 različnih izdelkov, ste se najbrž že srečali s problemom organizacije in shranjevanja ličil. Zato danes z vami delim recept za učinkovito shranjevanje šmink in glosov, ki ga lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in okusu. In predvsem količini izdelkov.


Čutim se dolžno poudariti, da imam rahel OCD, kar se tiče shranjevanja in organizacije mejkapa. Vse mora biti strogo ločeno po svoji namembnosti in barvni skupini, če je le mogoče. Ne prenesem nametanih izdelkov v košarah ali posodah, po katerih je treba brskati. Če želene stvari ni mogoče najti v 2 sekundah, postanem živčna (milo rečeno, heh). In hkrati mora biti vse enostavno dostopno.

Zato si lahko predstavljate, koliko različnih načinov shranjevanja šmink sem preizkusila v zadnjih nekaj letih. Najprej sem imela vse v enem lončku, potem v predalu, in ko je zbirka prerasla preglednost v ležečem položaju, sem si omislila takšen DIY organizator. Potem me je moja ljubezen do majhnih in ljubkih stvari prepričala, da prošoltam na stojalo, ki vam ga danes kažem.

DIY stojalo za šminke

Kaj potrebujete?

  • 15 minut časa
  • dobro voljo
  • 3 škatlice od zdravil
  • ovijalni papir
  • škarje
  • selotejp
  • ravnilo
  • pisalo

Moji izdelki za ustnice so ločeni po barvnih družinah, zato imam tri takšna stojala (nude & marelični odtenki, roza & pink & vijoličasti odtenki; rdeči odtenki - na sliki). Ker nimam ravno ogromno šmink in glosov, mi zaenkrat odgovarja, da imam v vsakem stojalu tri pregradke. Po potrebi bom dodala dodatne škatle.

Vi lahko takoj združite več ali manj škatel. Če želite, lahko uporabite tudi večje škatle. Manjših ne priporočam. Stojalo lahko uporabite tudi za druge izdelke, npr. balzame za ustnice, maskare, debele svinčnike za oči ali celo kompaktne pudre.

Zdaj se pa lotimo izdelave!

DIY stojalo za šminke
DIY stojalo za šminke

DIY stojalo za šminke
DIY stojalo za šminke

DIY stojalo za šminke
DIY stojalo za šminke

DIY stojalo za šminke
DIY stojalo za šminke

[1] Pripravite svoje škatlice. Po mojih izkušnjah se najbolje obnesejo škatlice od zdravil za psihične bolezni. Če jih nimate, bodo dobre katere koli škatlice od zdravil za kronične bolezni, ker to pomeni, da imate več enakih škatlic.

[2] Odprite škatlice in jih sploščite. Označite želeno višino stojala in odrežite. Zgolj za referenco, moje škatlice so visoke 6, 7 in 8 cm.

[3] Odrežite ovijalni papir, ki naj bo 3 cm daljši od obsega škatlice in 5 cm širši do višine škatlice. Če je obseg vaše škatlice 17 cm in višina 6cm, potem odrežite papir v velikosti 20x9 cm2.
Papir ovijte okoli škatlice in s selotejpom prilepite neprepognjeni krajši rob papirja na škatlo. Pri tem pazite, da pri dnu škatlice ostane približno 1 cm in na odrezani strani 4 cm papirja. Papir ovijte okrog škatlice in ga prilepite s selotejpom.

[4] Škatlico položite na ravno površino in obrnite dno proti sebi. Čvrsto prepognite papir na zgornjem robu (kot bi zavijali darila).

[5] Zdaj prepognite papir na obeh stranskih robovih.

[6] Prepognite tudi papir na spodnjem robu. Če je zavihek predolg, ga lahko po 5. koraku najprej prepognete za 5 mm in šele potem sledite 6. koraku. Papir prilepite s selotejpom.

[7] Na zgornji strani škatle imate sedaj nekaj cm viška papirja. Škatlo malo pritisnite na krajših straneh, da dobite nekakšno elipso. Potem potisnite papir ob robovih škatle v njeno notranjost.

[8] Ponovite korake 3.-7. za vse vaše škatlice. Poveznite jih skupaj z okrasnim trakom ali elastiko. Lahko bi jih tudi prilepili, vendar potem ne morete premešati aranžmaja, če se ga naveličate.

To je to!

Kako vi hranite svoje izdelke za ustnice? Če imate tudi vi kakšno DIY idejo za shranjevanje in organizacijo mejkapa, jo kar napišite v komentarje. Moj OCD rabi hrano, hehe.

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

27 komentarjev

Oh, kako kjut :D Če me zimska lenoba mini, se mogoče tudi jaz spravim delati kaj podobnega. :D Zaenkrat imam le mini predalniček s tremi predali (v spodnjem so nude, roza, marelične in vse nežno; v srednji so rdeče; v zgornjem pa vse temno, kar ni rdeče. Spodnji je najbolj prazen :D)

Dobra ideja! Jaz raje ne bom govorila, kako imam spravljene svoje stvari, da ne boš še preko mene 'fasala' doze OCD-ja. In ja, kaj je zdaj s tem... a smo vse blogerke depresivne, ali kaj? ;)

@Moonchild, a maš tisti predalnik iz Kika?
Jaz imam dva, pa sem ju počasi začela prazniti, ker mi nista všeč. Preveč dela, preden najdem kaj.
Iz njiju moram pobrati še vsa senčila, ki jih nisem depotala in ki so v prahu. Tega se niti ne veselim, ker ne vem, kam naj jih dam. Ok, zašla sem. :D

@Nihrida, ko sem pripravljala tole, sem se pogosto spomnila nate in Scrangie. In to je moj malo coming out. :)

O kako lepo!
LOL, škatlice. A od Persena veljajo? :D

LoL, saj je skoraj v tej kategoriji. :D
Zato najbrž veljajo.

In hvala, dekleta. Da se ne pozabim zahvaliti za zveste komentarje in pohvale. <3

@KM: Ja, tistega iz Kika ;) Meni ja pa ravno prav zaenkrat. Zadaj imam nepomembne stvari, ki jih nikoli ne uporabljam (labele, ki mi ne odgovarjajo, pa mi jih je vseeno škoda vržti), spredaj imam pa šminke/glose. Se mi ravno izide, da imam 2 "plasti", pa še vedno vidim vse šminke. :)

Super način shranjevanja šmink. Hvala za idejo, moram poizkusiti.

O, kako kul! In še estetsko povrhu :)

Jaz sem se sicer nekaj trudila in plastične škatle od Ferrero Rocher oblepila s servietno tehniko, a sem nekje na pol poti obupala...

"Po mojih izkušnjah se najbolje obnesejo škatlice od zdravil za psihične bolezni."

you're killing me! :D cipralexova je žal preozka, mogoče si pa lahko naredim stojalo za svinčnike :D

Veš kako se počutim? Kot nekdo, ki bi danes priletel v kafič in rekel, da se je zjutraj naučil vtakniti disketo v računalnik. Meri ima blog in jaz sem ga šele odkrila, pa ne moreeeeeš nooooo! *tup ob mizo*

Sicer pa je zadeva fenomenalna, točno nekaj takega potrebujem! Škatel od zdravil imamo več kot dovolj, tako da mislim, da to ne bo problem. Ne znam povedati, kako zelo me frustrira, ko hočem vzeti eno šminko, in prevrnem ob tem vse ostale, ki lično stojijo poleg željene.

Odlična ideja, tole moram pa res naredit! :)

Oh, hvala vsem za tako pozitiven odziv.
Če boste ustvarjale, le polinkajte kakšno sliko še tukaj. Res me zanima, kaj boste ustvarile. :)

@duckalicious, :D

@Ulmiel, saj me ni bilo tako težko spregledati. :P Nisem ravno prilepila treh linkov v vsak komentar na tvojem blogiću. :D Pa dobrodošla!

PA ne vem zakaj ne, na tvojega bi z največjim veseljem kliknila! :)

P.S.: Sem prebrala cel blog. Sem lahko toliko predrzna da izrazim željo za en prispevek o rdečilih? :) Od tiste teme na PL-ju me mikajo, in bi z veseljem prebrala še kak nasvet, kako jih pravilno izbrati. :)

Še dobro, da bolj redko objavljam, ne? :D Res ti hvala za komentarje in klike. <3

Rdečila. Malo nehvaležna želja, ker je moja teorija o rdečilih v nasprotju z "uradno" teorijo. :D Ampak obljubim, da se bom potrudila in napisala kaj na to temo.
Ti si že kakšnega kupila od takrat? :)

Če že ravno dajemo predloge, se tudi jaz pofočkam za rdečila. :D In "prave" teorije itak ni, jaz bi z veseljem slišala še tvoje mnenje. :)

Nisem vedela, da so blushi tako pereča tema. :D
Že brainstormam, kako sestaviti post. ;)

Oh, uradne teorije, pha! Jih tako minimalno upoštevam, da bi me marsikdo razglasil za heretika. ;) Predvsem sledim mnenjem oseb, ki jim glede tovrstnih tematik zaupam, zato pa tudi žicam za post. :D Vsa pravila so irelevantna in se jih z lahkoto zlomi. ;) Sicer pa nisem kupila nobenega, ne morem se odločit, kakšen odtenek bi bil primeren zame in moj splošen look. Ampak mozgam, počasi bo že. :D Še najbolj me mikajo tisti kremni iz Essence novega sortimenta, ker zgledajo kot mini džemi. ^.^

To si bom štela v kompliment. Hvala :)

Lej, imej v mislih, da vsem pristajajo nevtralno marelični in koralni odtenki. ;) S tem nikoli ne moreš zgrešiti. Če res nisi prepričana, ali si hladna, topla ali nevtralna, pazi, da niso odtenki preveč oranžni ali roza, temveč res marelični ali koralni.
Sem pogledala te Essence blushe pa se mi zdi, da bi bil odtenek Frozen Strawberry najbolj ultimativno pristajajoč. Če ne bi bil tako streaky, kot tukaj. Če se nagibaš bolj v toplo smer, ti bo Apricot bolj odgovarjal. Če pa bolj v hladno, vzemi Wildberry. :)

Uau, zelo lušno :)!

Jaz imam svinčnike za ustnice v mali vazi skupaj s tistimi za oči. Šminke in glose (tiste, ki jih ne nosim s seboj v prenosni toaletki v torbi ;) imam v predalniku, da se po predalu ne bi kotalili, pa sem jih pospravila v pokrov večje kartonaste škatle. In me kar naprej jezi, ker jih zaradi različnih velikosti in oblik ne morem pospraviti v nek red. Kar ležijo tam, nametani en mimo drugega, ob vsakem obisku predala malo drugače, kot da ima vsak od njih svojo pamet in občutek, kam spada, grrr. Ja, OCD potrjen ;).

Tvoja ideja mi je res všeč :), mogoče bi poskusila končno ukrotiti svoje šminke in glose :).

Tulipanka, lahko pa skupaj sestaviš več ležečih škatel, pa se ne bodo kotalili. Tudi mene to spravlja ob pamet, zato shranjujem vse možne škatle, da si lahko zorganiziram mejkap.
Nazadnje sem komaj čakala, da pojem veliko škatlo After Eight (ni bil nek problem, nom nom), da lahko pospravim not vsakodnevne izdelke za obraz. :D

Uuu, Essence ima nove blushe? Pa kje jaz živim zadnje čase...
Moje šminke in glosi so tako nametani, da me kar srce boli. Moram jih spraviti v red! Samo ene 6 škatel rabim :) Jeeej.
PS: Odstranila napačo.

Tudi jaz jih nisem videla. :D
Opazila sem jih na PL, pa sem šla gledat šele, ko jih je Ulmiel tukaj omenila. Ampak mislim, da bom kar preskočila, ker zanemarjam vse blushe, ki niso v prahu in v paleti z ostalimi. :$

Če rabiš 6 škatel, priporočam nakup novih čevljev. Najučinkovitejši način, kako dobiti škatle za organizacijo. :D

Aaa, zdi se mi kot da sem tole idejo iskala že celo življenje! :D Iz dna srca sovražim shranjevanje šmink, ker nobena ureditev ni nikoli tako praktična, da bi določeno šminko dovolj hitro našla.

Tole bo super! Hvala! :)

Uh, če to pride od take krafterke, kot si ti, je še večja pohvala. :D

Počutim se že dovolj dobro, vendar je navodilo, da ostajam še dva dodatna dneva doma, in sem se spravila (končno!!) škatlice za šminke delat! Super pogruntavščina, res, hvala za idejo! Na žalost imamo pretanke škatle kroničnih bolezni doma, in sem zaenkrat naredila samo dve, ampak imam še vsaj ti v planu, še za glose, korektorje, maskaro itd. V trenutku navdiha sem našla še rešitev za BeautyUK eyelinerje, ki so mi preveč lepi, da bi jih skrivala, pa se mi najpogosteje prekucnejo. :D Zdaj čakam samo še, da me mine navdušenje nad pakiranje senčk in jih vse skupaj depotam in spravim v DIY magnetne paletke. ;)

Včasih so zapovedi, da moramo ostati doma, prav dobrodošle. :D
Veseli me, da si zadovoljna z izdelanimi škatlicami. Če boš imela priložnost, še kakšno škljocni, da vidim tvojo mojstrovino. ;)

Depotanje senčk je tudi fina dogodivščina, ko se rabiš kdaj zamotiti. :D

Objavite komentar