ELF lak za nohte InnocentELF Nail Polish Innocent

ELF lak za nohte v odtenku Innocent

Mannequin hands trend je na kozmetične police prinesel ogromno kožnih lakov. Čeprav vsi izgledajo enako, so med njimi ogromne razlike. To ugotovite šele, ko začnete iskati popoln kožni lak za svojo polt! Jaz sem svojega našla. In danes mu pišem hvalospev.


Kaj pravi proizvajalec?

This color-lock formula with chip resistant shield gives long lasting nail color with high shine. The aerodynamic bristle design glides color on flawlessly, while the quick dry formula gives perfect application every time. Key nutrients give nails that natural shine, infused with Vitamin E for stronger, healthier nails.
Our formula is FREE of: Toluene, Formaldehyde, and Dibutyl Phthalate (DBP).

eyeslipsface.co.uk


Sestavine

Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Acetyl Tributyl Citrate, Nitrocellulose, Anhydride/Trimellitic Anhydride/Glycols Copolymer, Tocopheryl Acetate, Stearalkonium Bentonite, Titanium Dioxide (CI 77891) Iron Oxides(CI 77491 , CI 77492 , CI 77499), Red No.6 Lake (CI 15850), Red No.27 Lake (CI 45410), Blue No.1 Lake (CI 42090)

eyeslipsface.co.uk


Embalaža in čopič

Lak ima v redu embalažo, ki sestoji iz oglate stekleničke in plastičnega črnega pokrova. Zanimivost pokrova je, da ga morate kar nekajkrat obrniti, da bi odprli lak. Vsaj dvakrat več kot pri ostalih lakih. Plus, če ga do konca zaprete, se pokrov ne poravna s stekleničko, ampak mu za to manjka še ¾ obrata. Jp, poceni embalaža. V prednost pa ji lahko štejemo mešalno kroglico.
Dobili boste 10 ml laka, kar je neka solidna vsebina.

Tudi čopič sodi v "v redu" kategorijo. Je precej tanek in premehak, da bi lahko imeli popolno kontrolo pri lakiranju nohtov. To ni posebna slabost, ker gre za svetel lak, vendar bi znal biti problem pri temnejših odtenkih. Posamezne ščetine čopiča so bile nekaj milimetrov daljše od ostalih, vendar to zlahka rešijo škarjice.

Odtenek

ELF Nail Polish Innocent

Doslej ni bila ocena prav nič podobna hvalospevu, kajne? Vendar je odtenek Innocent tako popolna kožna barva za mojo koloristiko, da laku oprostim vse ostale slabosti. Večina kožnih lakov izgleda na moji olivni polti pretoplo in preoražno.
Innocent pa je nevtralen kožni, bež odtenek, ki nima primesi rumene ali oranžne. Slutiti gre sledi roza in sive, vendar še vedno ostaja v kategoriji nevtralnih odtenkov. Po mojem mnenju pristoji vsem nevtralnim in hladnim poltem. Osebe s toplo poltjo utegnejo izgledati bolno ali vsaj podhlajeno, ker bi na njih odtenek zlahka potegnil preveč na sivo.
Kot kožni lak ga lahko nosijo predvsem osebe s svetlejšo poltjo, vendar sem prepričana, da bi odlično izgledal tudi na temnejših polteh. V vsakem primeru gre za eleganten in šik odtenek. Je kremnega finiša, brez kakršnih koli bleščic.

Tekstura

Tekstura laka ni ravno predmet pohvale. Lak je namreč pregost in se vleče, zato sem ga že dvakrat redčila z Mavala razredčilom za lake. To je kratkotrajno rešilo problem, vendar sumim, da se bo kmalu ponovno zgostil.

Nanos

Nanos je zaradi teksture in povprečnega čopiča nekoliko otežen. Težko boste dosegli enakomeren nanos, ker pri nanosu ostajajo proge, kjer povlečete s čopičem. Lisast nanos je nekoliko viden tudi po drugem nanosu (vidno na slikah spodaj). Čeprav gre za zelo svetel lak, je popolna prekrivnost možna z dvema plastema. Lak se tudi malo težje suši, zato počakajte nekaj minut med posameznimi plastmi.

Obstojnost

Obstojnost je precej slaba, vendar to enostavno popravi nadlak. Innocent še posebej dobro izgleda z mat nadlakom. Počakajte, da se dobro posuši plast najljubšega nadlaka in potem dodajte dve plasti mat nadlaka. Tako boste imeli prave mannequin hands.

Odstranjevanje

Odstranjevanje je enostavno. Lak ne zabarva nohtov ali obnohtne kožice.

Kje in koliko?

ELF izdelke lahko kupite prek njihove spletne trgovine. Vsi izdelki so cenovno ugodni, tako tudi ta lak stane £1.50.

Embalaža ● ● ●
Aplikator ● ● ●
Odtenek ● ● ● ● ●
Tekstura ● ● ●
Nanos ● ● ●
Obstojnost ● ● ● ●
Odstranjevanje ● ● ● ● ●
Dostopnost ● ● ● ● ●
Cena ● ● ● ● ●
Končna ocena ● ● ● ●

Če ne najdete pravega kožnega laka zase ali iščete točno takšen odtenek laka, vam vsekakor priporočam premislek o odtenku Innocent. Če vam odtenek ustreza, je vreden dodatnega truda pri nanosu. Sicer ga lahko mirno spregledate. Tudi sama se ne bi branila bolje formuliranega duplikata, heh.

ELF Nail Polish Innocent
ELF Nail Polish Innocent
ELF Nail Polish Innocent

Ste preživeli pretirano uporabo pridevnika kožni? Nosite take lake? Kateri so vaši favoriti?
Imate kateri ELF lak? Ali ste zadovoljni z njim? To je moj edini ELF lak, zato bi mi prav prišle kakšne ocene iz prve roke. Najlepša hvala!

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

9 komentarjev

Moram priznati, da me je tale prispevek nasmejal. No, nisem se režala kot pečen maček, sem se pa nasmehnila. Najprej nas opozoriš, da bo to hvalnica, potem pa slišimo o 'v redu' čopiču, poceni embalaži, pregosti formuli, lisastem nanosu in slabi obstojnosti. Ampak veš kaj, te popolnoma razumem. Včasih je ravno odtenek tisti, zaradi katerega je vredno spregledati ostale minuse.
Tudi jaz si moram omisliti še kak kožni odtenek. Trenutno je moj najljubši v tej kategoriji S-he Stylezone lak v odtenku 204. ELF lak sem že imela, pa mi ga je nečakinja med igro razbila. Bil je v odtenku BubbleGum Pink in mi je bil zelo všeč. Moram si še kakšnega omisliti.

Jp, morala bi dodati, da gre za brezpogojno ljubezen do odtenka. :D Če ne bi bil popoln odtenek zame, nikoli ne bi pisala te ocene.

Oh, 204 tako lepo izpade na tebi. Jaz sem ga imela, pa je izgledalo, kot da bi cel dan lupila korenje ali rezala rdečo papriko. :D

Naj najprej povem, da prav občudujem osebe, ki znajo tako kot ti razčleniti koloristiko, kamor spadajo :-)
Namreč, jaz nimam pojma in se nikakor ne znam opredeliti (govorim o koloristiki seveda :-) Seveda sem o tem že veliko prebrala, ampak vseeno :-) In tako sem včasih večinoma nosila le kožne odtenke in pa oranžne, bež in podobne. Seveda se nisem obremenjevala s tem, ali mi paše ali ne. Ker se mi je zdelo, da dejansko ni nobene razlike med kožnimi barvami, med bež odtenki itd. Potem pa sem parkrat na PL-ju zasledila, kako punca "jamrajo", da jim določeni kožni odtenki ne pašejo. In sem jih nehala nositi :-)

Veš, tudi jaz sem bila daleč bolj srečna, ko se mi niti sanjalo, da obstajajo različni podtoni. :D Zdaj sicer bolje izgledam, ker nosim samo "svoje barve", ampak se stalno obremenjujem s tem, ali je pravi odtenek ali ne. Ni kul.

Jaz bi zate rekla, da si nevtralna. In če se ti je zdelo, da ti vsi ti kožni odtenki pašejo, najbrž si nevtralna in bi jih morala še nositi. :) Ne dovoli, da tuje jamranje vpliva tako nate! :D

Hehe, saj problem je v tem, da se je meni zdelo, da mi pašejo oz. jaz nisem videla nobene razlike. Kje bi jaz videla, da izgleda, kot da sem cel dan lupila korenje :-D. Vprašanje pa je, kako bi ocenil nekdo kot ti, torej nekdo, ki se na to spozna :D.

Tebi ta barva res pristaja. <3 Jaz ga še vedno nisem naročila. Nisem več prepričana, da bi sploh dobro izgledal na meni, glede na to, da nimam hladnega podtona. Topla ali nevtralna - tega pa nikakor ne morem določiti. Kaj misliš ti?

Oh, hvala, Laura. :)
Veš, če ti paše OPI Bubble Bath, ti bo zagotovo pasal tudi ta. Jaz bi rekla, da si nevtralna.

a je to ta, ki si ga mela pri katkovju? =)

Je. :)

Objavite komentar