Ali se znate naročiti na nove objave prek RSS ali elektronske pošte?RSS, email, orange lips

Fotografija: Orange lips, ker je oranžna barva del vizualne podobe RSS ikon

Nimate časa za redno preverjanje novih objav? Preberite hitra navodila, kako zastonj prejemati nove objave na blogu MEJKAP.si v svoj najljubši RSS bralnik ali kar na elektronski naslov. Tako ne boste zamudili nobene nove objave.


Četudi bi si želela, da se bralci vsakodnevno ustavijo v mojem spletnem kotičku, se zavedam, da nihče nima časa za nepotrebno preverjanje, ali se je pojavila kakšna nova objava. Zato sem vam pripravila dve možnosti, da vas obvestim o novih objavah.

Na mojem blogu ne boste našli standardnega pripomočka Google Friend Connect, ki ga uporablja npr. priljubljena slovenska blogerka Biba na svojem blogu Biba's Beauty Corner, in omogoča sledenje blogu z enim samim klikom. Google Friend Connect je namreč tesno povezan z Google in Blogger računi uporabnikov, kar pomeni, da rahlo diskriminira uporabnike brez teh računov.
No, moram priznati, da mi ni všeč niti izgled samega gadgeta. Ups.

Dodatek: Ha, vzamem nazaj. V desno stransko vrstico sem oktobra 2012 dodala tudi GFC pripomoček. Zakaj? Ker je tako priljubljen med slovenskimi bralci in omogoča najenostavnejše sledenje blogu. Še vedno mi ni všeč njegov izgled, ampak včasih je treba skleniti kompromis. Še posebej če koristi mojim dragim bralcem.

Še vedno pa imate možnost zastonj (!) naročnine prek RSS bralnikov in elektronske pošte.


RSS novice


Če želite blog spremljati s pomočjo RSS bralnikov, boste prejeli novo objavo neposredno v bralnik. Lahko jo preberete tam ali s klikom na povezavo do objave obiščete blog in objavo preberete na blogu.
Prednost takega spremljanja novih objav je, da lahko uporabite en bralnik za spremljanje vseh blogov na enem mestu.

Slike so klikabilne, da si lahko podrobneje pogledate potek.


Prek elektronske pošte


Naročite se na nove objave prek elektronske pošte in objavo boste prejeli kar na svoj elektronski naslov, kjer jo lahko nemoteno preberete.
Če se odločite, da vam objave preveč polnijo inbox, lahko vedno odstranite svoj naslov s seznama prejemnikov. Enostavno poiščite na dnu sporočila z objavo povezavo, s klikom na katero se lahko odjavite.

Slike so klikabilne, da si lahko podrobneje pogledate potek.


Delite z ostalimi:

8 komentarjev

Hvala za omembo! Se strinjam, da GFC gadget res ni najbolj praktičen za vse uporabnike. Sama drugače rada uporabljam mail naročnino. Tako da sedaj, ko me ni doma, spremljam samo majhno skupino blogov, na katere sem naročena preko maila, tudi tebe :)

Oh, hvala, počaščena sem. :)

GFC je sicer super, ampak postaja problematičen že zaradi ukinitve na vseh ne-Bloggerjevih blogih. Škoda, ker so bralci tako navajeni nanj.

Meni je Google reader še vedno zakon :) Tam imam bloge po mapicah - Najljubši, Nohtki, Mejkap, etc, potem imam pa vse še po državah :)

Tudi jaz prisegam na Google reader. :) Najenostavnejša uporaba in super pregledno. Nisem pa vedela, da se da "naročnine" tako popredalčkati. (Kako si organizirana! Pohvalno.)
Se jih bom morala kmalu lotiti, ker imam zdaj zmešane mejkap, craft & DIY, modne in popularne.

Hvala za idejo in komentar. :)

U, Moonchild hvala za idejo!
Grem urejat :D

O, Biba, sem te pogrešala na roza portalu :).

KM, jaz sem naročena na tvoje objave prek elektronske pošte. Edino kar me pri tem moti je, da pride obvestilo o novem zapisu šele naslednji dan. Očitno bom morala "prečekirat" readerja :D.

Marijana, problemčič je, da ima Feedburner nastavljeno eno uro, kdaj odpošlje objavo na naslove prijavljenih. In če objavim kaj 2 minuti po tisti uri, mora objava počakati naslednji dan. :(
Zdaj sem spremenila v bolj večerno uro, ker večinoma objavljam čez dan in bo objava zvečer že v vaših inboxih.

Hvala, da si opozorila na to nevšečnost. :)

Saj to niti ne bi bila taka nevšečnost, če ne bi jaz komaj čakala na tvoje nove objave :D ;)...

Objava komentarja