Kako preprečiti rumene nohte in prste pri lupljenju mandarin?Kako preprečiti rumene nohte in prste pri lupljenju mandarin?

Fotografija: Tangerine, avtor rsb816

Irena Sirena je pred kratkim napisala lestvico desetih stvari, zaradi katerih je jesen okej. Na desetem mestu so "Mandarine. In rumeni prsti od lupljenja." Morebiti bi bile višje na seznamu, če jih ne bi spremljal drugi stavek.
Zato preberite trik, kako preprosto olupiti mandarino brez obarvanosti nohtov in prstov. Še posebej uporabno, ko ste zdoma.


Čar jeseni se nedvomno skriva v drobnih trenutkih, ko prekinemo turobno in morečo sivino. Zame so pri tem najbolj uspešne mandarine. Ljubim njihovo aromo, ki hitro prevzame vsak prostor. Slastno harmonijo svežine in sladkobe, ki me instantno razveseli. Ampak (!) sovražim, ko mi po lupljenju ostanejo rumeni prsti in nohti.

Lani sem odkrila način, kako jih preprosto olupiti brez neljube obarvanosti. Ne potrebujete nožka ali drugih pripomočkov, zato vam bo nasvet prišel prav tudi na poti, v službi ali na faksu.


Kaj potrebujete?

Potrebovali boste samo dve reči. Mandarino in čisto vrečko.


Kako?

Mandarino položite v čisto vrečko. Priporočam, da izberete tanko vrečko z oddelka sadje in zelenjava ali vrečke za zamrzovanje.

Z eno roko držite mandarino v vrečki in z drugo roko začnite lupiti mandarino skozi vrečko.

Ko jo olupite, boste imeli čiste roke in olupke v vrečki.
Za ekstra kul dodatek ponudite pol mandarine osebi, ki vam je všeč.

Imate tudi vi kakšen nasvet, povezan z mandarinami, s trenutnim letnim časom ali kar tako?

Delite z ostalimi:


Nove objave na vaš elektronski naslov

5 komentarjev

Praktično :D

Meni se pa tole ne zdi ekološko...poraba nepotrebne plastike samo za brezvezno lupljennje....

Akasha, seveda ni najbolj ekološko in ne pride v poštev vsak dan in doma. To bi bile ogromne količine vrečk. Mišljeno je bolj za priložnosti, ko ste zdoma in nimate nožka pri roki. :)

Jaz sem pa dama in poskušam "poturit" drugim, da mi začnejo lupit :)

Akasha, vrečko lahko uporabiš večkrat;)

Objava komentarja